۲۹ خرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۳۵

فراغت و تقویت هویت- 5

سهم ایران در شکوفایی تمدن اسلامی باید برای جوانان تبیین شود

سهم ایران در شکوفایی تمدن اسلامی باید برای جوانان تبیین شود

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب با تأکید بر ضرورت جلب توجه جوانان و نوجوانان به سهم ایران در رونق و شکوفایی تمدن اسلامی در ایران و جهان گفت: مسئله برقراری پیوند از گذشته تا حال و چشم انداز آینده نیز در تبیین هویت ایرانی اسلامی حائز اهمیت است.

دکتر محمد علی آذرشب رئیس مرکز مطالعات ایران و عرب در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نگاهی به گذشته تاریخی، فرهنگی و تمدن ایرانی و اسلامی می تواند در تقویت هویت جوانان و نوجوانان مؤثر باشد.

وی همچنین به منظور تقویت این هویت جلب توجه و سوق دادن نگاه جوانان را به شخصیتهای نوآور و مؤثر در شکوفایی تمدن که سهم مهمی در رونق آن داشتند را مورد تأکید قرار داد و افزود: تاریخ نشان می دهد ایرانیان در ساخت تمدن اسلامی نقش مهمی برعهده داشتند و این نقش نه تنها در ایران بلکه در جهان قابل توجه و مهم است.

دکتر آذرشب تصریح کرد: باید این امر در ذهن جوانان نهادینه شود که ما چون گذشتگان می توانیم، البته این مرحله اول تقویت هویت ایرانی-اسلامی آنها است و در مراحل جدید باید به برقراری پیوندی میان نوآوری های جدید و قدیم اندیشید تا در حد قدیم متوقف نشویم.

استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: در حال حاضر ایرانیان داخل و خارج کشور دستاوردهای مبتکرانه و عالمه ای دارند و به عرصه دانش و فناوری وارد شده اند. اما به رغم اینکه تمام این دستاوردها اعلام می شود جلب توجه جوانان به آن به طور پراکنده، سازمان یافته و واضح صورت نمی گیرد.

دکتر محمد علی آذرشب همچنین با اشاره به اهمیت پیوند امروز به گذشته چشم انداز آینده را مورد تأکید قرار داد و گفت: اینکه چگونه از گذشته به حال پیوند بزنیم مهم است اما در کنار آن باید بدانیم که چگونه از حال به آینده عبور کنیم تا در پیشرفتها سهیم باشیم.

وی تمام دستگاههای مرتبط را چون آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم و سایر نهادهای فرهنگی و جامعه مدنی را مسئول سهیم شدن در این فرآیند دانست.

کد خبر 701504

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha