۳۱ خرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۵۵

در گفتگو با مهر عنوان شد:

فرآوری گیاهان دارویی در اردبیل نیازمند توسعه سرمایه گذاری است

فرآوری گیاهان دارویی در اردبیل نیازمند توسعه سرمایه گذاری است

اردبیل - خبرگزاری مهر: یک محقق و گیاه شناس گفت: برای فرآوری یک هزار و 500 نوع دارو از گیاهان دارویی در اردبیل، باید زمینه های توسعه و رشد سرمایه گذاری در این بخش فراهم شود.

دکتر منصور باقری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: 11 دارو برای اولین بار از گیاهان دارویی در این منطقه تولید شده اما برای تحقیقات، شناسایی و تولید داروهای بیشتر به سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی نیاز است.

باقری با اشاره به تحقیقات و مطالعات 18 ساله پژوهشگران و گیاه شناسان بر روی گیاهان دارویی این استان بیان داشت: به علت عدم وجود شرایط و امکانات لازم و عدم سرمایه گذاری مطلوب در این بخش، نتیجه تحقیقات و پژوهشهای انجام شده هم اکنون در آزمایشگاه کشورهای آلمان، انگلیس و روسیه مراحل نهایی را برای تولید دارو طی می کند.

وی خاطرنشان کرد: نباید بیش از این اجازه دهیم که این تحقیقات، مطالعات و گیاهان دارویی به نام کشورهای دیگر رقم خورده و مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: پرورش و تولید گیاهان دارویی یکی از سود آورترین سرمایه گذاری ها بوده و بعضی از گیاهان دارویی ارزشمند این منطقه به قیمتهای هنگفت در بازارهای جهانی خرید و فروش می شود.

محقق و گیاه شناس اردبیلی با بیان اینکه 90  درصد داروهای تولید شده در کشور آلمان از گیاهان داوریی ساخته می شود، تاکید کرد: در حال حاضر تمام دنیا به اهمیت گیاهان دارویی در تولید داروهای مختلف پی برده و در این بخش اکثر کشورها سرمایه گذاری های هنگفتی را صورت داده اند.

وی یادآور شد: عصاره درخت زبان گنجشگ که مختص این منطقه است در زمینه رفع و درمان بیماری سرطان خونی بسیار موثر بوده و کشورهای غربی با خرید ارزان قیمت این گیاه و فرآوری آن، داروی تولید شده را به قیمت هنگفت به کشورهای دیگر از جمله کشورمان می فروشند.

وی افزود: از نفت به عنوان پایه و اساس تمام مواد موجود در جهان سه هزار ماده استخراج می شود، این در حالی است که از گیاهان دارویی پنج هزار ماده قابل مصرف در تمام صنایع پدید می آید که نشانگر ارزش و اهمیت گیاهان دارویی است.

باقری در ادامه سرمایه گذاری در این بخش را در ایجاد اشتغال و رفع بیکاری بسیار موثر دانست و تاکید کرد: 100 میلیون نفر در کشور چین به صورت مستقیم در بخش پرورش و تولید گیاهان دارویی فعالیت کرده و از این طریق امرار معاش می کنند که آمار بسیار بالایی محسوب می شود.

وی بیان داشت: اگر در زمینه پرورش و تولید گیاهان دارویی سرمایه گذاری کنیم به قطع حتی یک نفر بیکار در کشور نخواهیم داشت.

وی یادآور شد: سرمایه گذاری در این بخش از نظر اقتصادی بسیار با صرفه است و در صورت سرمایه گذاری مناسب در پرورش و تولید گیاهان داوریی رشد اشتغال زایی را شاهد خواهیم بود.

کد خبر 701750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha