۲۹ خرداد ۱۳۸۷، ۱۵:۵۲

یک دیپلمات هندی :

توافق هسته ای هند- آمریکا آینده روشنی ندارد

توافق هسته ای هند- آمریکا آینده روشنی ندارد

سفیر سابق هند در آمریکا بر این باور است که اگر مخالفت ها با توافق هسته ای آمریکا و هند پایان نپذیرد این مسئله می تواند آینده این توافق را با ابهام رو به رو سازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "نارش کومار" پیش از به تعویق افتادن نشست دولت با کمونیستها، به رویترز گفت که در صورتی که ادامه مخالفت احزاب کمونیست فرصت از دست خواهد رفت.

مقامهای دهلی می گویند که دولت این کشور گفتگوهایی را در روزهای آتی با حزب کمونیست که از مخالفان عمده این توافق است ترتیب داده، اما آینده این توافق کاملاً نامشخص و در ابهام است.

رویترز در گزارشی از هند خبر می دهند که به سبب مخالفت ها با توافق هسته ای دهلی- واشنگتن هنوز آینده مشخصی برای این توافق دیده نمی شود.

"نیلوپات باسو" یکی از سیاستمداران کمونیست چپ این کشور زمان برگزاری این نشست را 25 ژوئن (روز چهارشنبه آتی) اعلام کرده اما گفت که حزب او در موضع خود در مخالفت با این توافق پافشاری خواهد کرد، به خاطر اینکه بر این باورند که این توافق، استقلال هند را زیر سؤال می برد.

این خبرگزاری در پیوند با این موضوع می نویسد: دولت هند و احزاب کمونیست چهارشنبه آینده نشستی را در این زمینه برای بررسی خروج از بحران مخالفت با این توافق، برگزار خواهند کرد.

تحلیلگران بر این باورند که دولت در صدد است تا از به بن بست رسیدن این توافق ممانعت بعمل آورد و در این مسیر به دنبال حمایت مارکسیستها است.

"کولدیپ نایار" تحلیلگر سیاسی در هند می گوید:" پر واضح است که دولت با گروههای کمونیست در پشت صحنه در حال گفتگو است و این بدان معنی است که دولت در حال ترغیب این گروه برای پیشبرد توافق است و با توجه به تعویق نشست به نظر می رسد که امیدهایی در این زمینه بوجود آمده است".

"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا در 2 مارس سال 2006 (11 اسفند سال 1385) در سفر خود به دهلی نو توافقی را با "مانموهان سینگ" نخست وزیر هند صورت داد و براساس این توافق که پایه های آن در 18 ژوئیه سال 2005 (27 تیر 1384) صورت گرفت، آمریکا متعهد شد تا به هند تکنولوژی هسته ای بدهد.

برخی از نمایندگان کنگره آمریکا در هنگام تصویب این توافق، خواهان گنجاندن پیش شرطهایی در این توافق هستند، اما هند قبول هرگونه پیش شرطی را رد کرده است.

برخی دیگر از تحلیلگران بر این عقیده اند که با توجه به تحولات سیاسی دو کشور دولتهای آینده دو کشور در این باره تصمیم خواهند گرفت.

کد خبر 701837

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha