۳۰ خرداد ۱۳۸۷، ۹:۰۹

ضرورت صدور قطعنامه‌ برای مبارزه با اسلام‌هراسی؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

ضرورت صدور قطعنامه‌ برای مبارزه با اسلام‌هراسی؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: هفته گذشته دبیرکل سازمان ملل متحد طی سفری به عربستان بر صدور قطعنامه‌ای بین‌المللی برای مبارزه با اسلام‌هراسی تأکید کرد. از سوی دیگر اقامه نماز جمعه از سوی شیعیان و سنیان عربستان با هدف تقریب میان این دو گروه تأکید بر مشترکات طرفین را به دنبال داشت.

در پی دیدار یکروزه دبیرکل سازمان ملل متحد به عربستان و در دیدار با دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی، طرفین بر صدور قطعنامه‌ای بین‌المللی برای مبارزه با اسلام‌هراسی و مبارزه با اهانت به مقدسات دینی تأکید کردند تا فرهنگ تسامح و احترام به دیگری اشاعه یابد .

قطعنامه‌ای بین‌المللی برای مبارزه با اسلام‌هراسی صادر شود

بان کی مون در این دیدار از سازمان کنفرانس اسلامی به منظور تلاش جهت بهبود وضعیت مسلمانان و همکاری با سازمان ملل در زمینه های مختلف قدردانی و بر تلاشهای دوجانبه دو سازمان به ویژه در مورد مسائل مرتبط با جهان اسلام تأکید کرد.

طی این دیدار بان کی مون و احسان اوغلو بر مسئله اسلام هراسی تأکید کردند و احسان اوغلو شرح کاملی از پدیده اسلام هراسی و علل واقعی آن و تلاشهای سازمان در این خصوص ارائه کرد و در ادامه طرفین به ضرورت همکاری سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان ملل برای صدور قطعنامه ای بین المللی برای مبارزه با این پدیده، مبارزه با اهانت علیه مقدسات دینی تأکید کردند .

این دیدار که عصر روز شنبه 26 خرداد ماه انجام شد، سومین دیدار بان کی مون از زمان ریاست سازمان ملل متحد به عربستان بود.

شیعیان و سنیان عربستان نمازجمعه را کنار یکدیگر اقامه می‌کنند

تعدادی از شهروندان شیعه عربستان جمعه 31 خرداد به یکی از مساجد سنی عربستان می‌روند تا با هدف تقریب میان دو گروه و تأکید بر مشترکات، نماز جمعه را در کنار یکدیگر اقامه کنند .

حدود 50 شهروند شیعه عربستان جمعه این هفته 31 خرداد ماه به منظور اقامه نماز جمعه به یکی مساجد سنی استان الخبر عربستان می روند. این کار در پاسخ شیعیان به سنیانی است که جمعه هفته گذشته در مساجد شیعه استان قطیف این کشور نماز جمعه اقامه کردند که هدف تقریب میان دو گروه را دنبال می کرد.

زهیر حجاج نویسنده و فعال شیعه عربستان که ریاست این گروه را برای اقامه نماز جمعه آینده به عهده دارد، اظهار داشت: این دیدار و اقامه نماز جمعه با مسلمانان سنی به منظور حمایت از نقاط مشترک یکدیگر و تقریب میان مذاهب مختلف اسلامی است . چرا که تعمیق تقریب نیاز به تلاش علما و صاحبان اندیشه در دو گروه دارد و شاید اقامه نمازهای مشترک در مساجد سنی و شیعه گامی در این خصوص باشد .

بحرین و واتیکان بر ضرورت تثبیت فرهنگ گفتگوی ادیان تأکید کردند

وزیر امور خارجه بحرین شنبه 25 خردادماه با وزیر امور خارجه واتیکان دیدار و بر ضرورت تثبیت گفتگوی فرهنگها و بین‌ادیان با هدف همزیستی مسالمت‌آمیز و ثمربخش میان جوامع تأکید کرد.

شیخ خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین شنبه 25 خردادماه با وزیر امور خارجه واتیکان اسقف اعظم دومنیک مامبرتی دیدار و بر ضرورت تثبیت گفتگوی بین‌فرهنگها و ادیان با هدف همزیستی مسالمت‌آمیز و ثمربخش میان بشر و ملتها تأکید کرد .

اقامه نماز باران ؛ سنت مسلمانان بلغارستان

مسلمانان هنگام خشکسالی و کمبود باران، نماز باران اقامه می‌کنند، اما مسلمانان یکی از روستاهای بلغارستان طی سنتی، هر سال هفته سوم ژوئن نماز باران را به منظور دیدار و تجمع با دیگر مسلمانان اقامه می‌کنند . هزاران مسلمان در یکی از روستاهای بلغارستان نماز باران ( استسقاء) را هر سال در هفته سوم ژوئن برگزار می کنند و مانند عید جمع می شوند.

مسلمانان روستای دولنی فودین که در 180 کیلومتری شرق صوفیه پایتخت بلغارستان قرار دارد، روز یکشنبه 26 خرداد ماه نماز باران اقامه کردند، البته نه به خاطر کمبود باران و نقصان آن، بلکه به عنوان بخشی از سنتهای خویش و مناسبتی که برای دیدار و تجمع مسلمانان محسوب می شود.

زنان در این روز ظرفهای پر از غذا را میان خانواده هایی که برای اقامه نماز آمده اند، توزیع می کنند. کودکان نیز به نوبه خود در این مراسم سهیم هستند و طی سال در مدرسه دینی روستا آموزش دیده اند و به مناسبت این روز آیات قرآن و سرودهای دینی می خوانند . 

اسلام حقوق کاملی برای زنان تعیین کرده است

شرکت کنندگان در همایش بین المللی "توانایی زن در اسلام" که از جمعه 24 تا 26 خردادماه در کلن آلمان برگزار شد، ضمن بررسی حقوق زنان و مسئله حجاب، اعلام کردند: در دین اسلام حقوق کاملی برای زنان تعیین شده است .

دکتر امینه ودود استاد تاریخ اسلامی دانشگاه آمریکا در این همایش به ضرورت فعال سازی سازمانهای رسمی جهان برای مبارزه با تعرضات علیه زنان اشاره کرد و گفت: اسلام دینی است که نسبت به زنان انصاف به خرج داده و حقوق آنها را کامل به آنها داده است .

شرکت کنندگان در این همایش تصریح کردند: اسلام و مساوارت دو امری است که با هم در تضاد نیستند و اصلاح نیز از درون صلح و ارزشهای واقعی می آید نه اینکه از طریق دوری گزیدن از آن حاصل شود.

تعمیق خطابه‌های دینی عامل رشد و شکوفایی کشورهای اسلامی است

شرکت کنندگان در همایش "خطابه‌های دینی و تعرضات معاصر در جوامع اسلامی" با اشاره به اینکه خطابه‌های دینی در کشورهای اسلامی تلاشی جهت تعمیق پل ارتباطی با دیگر ادیان و تمدنها است، گفت: در خطابه‌های دینی معاصر توجه به مقاصد شریعت اسلام عاملی برای شکوفایی و رشد کشورهای اسلامی است.

دکتر محمد سید طنطاوی شیخ الازهر در همایش مشترک مصر و تونس با عنوان "خطابه‌های دینی و تعرضات معاصر در جوامع اسلامی" که طی دو روز 26 و 27 خرداد ماه در سالن امام محمد عبده دانشگاه الازهر مصر برگزار شد، گفت: خطابه‌های دینی معاصر باید به مسائل مردم و مشکلات عصر توجه کرده و مقاصد شریعت و تمرکز بر ارزشهای اسلامی را نیز در بر گیرد تا جامعه به شکوفایی و رشد و بالندگی برسد .

حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر نیز در این همایش تصریح کرد: اقدامات وسیعی در تحقق خطابه های دینی در زمانی که تعرض به جامعه اسلامی افزایش یافته ، انجام شده که طی آن جایگاه جامعه اسلامی مورد تأکید و بررسی قرار خواهد گرفت.

در ادامه بوبکر اخزوری وزیر امور دینی تونس به همکاری و همبستگی با کشورهای اسلامی به ویژه مصر در استفاده از تجربه تجدد خطابه های دینی آنها اشاره کرد و یادآور شد: تشویق بر حفظ قرآن کریم و تلاش در اندیشه اسلامی برای فعال سازی دستاوردهای معاصر و بازگشایی پل گفتگو با دیگر تمدنها و ادیان به منظور اشاعه اعتدال و میانه روی اسلامی از ضرورتهای موجود است.

تمبر قدس منتشر می‌شود

به مناسبت انتخاب قدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 قرار شد تمبر قدس از سوی اتحادیه نویسندگان مصر چاپ و با شعار قدس مزین شود. شورای اداره اتحادیه نویسندگان مصر در جلسه اخیر خود که پنج شنبه 23 خردادماه به ریاست محمد سلماوی رئیس اتحادیه برگزار شد، بر برگزاری جشنهایی به مناسبت قدس پایتخت رهنگی جهان عرب در سال 2009 تأکید کرد.

طی این جلسه قرار شد که اتحادیه، انجمن، خانواده های ادبی عضو اتحادیه در برگزاری جشنها و مراسم قدس پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 مشارکت کنند و برگزاری این جشنها از قدس تا پایتخت همه کشورهای عربی و اسلامی توسعه و گسترش یابد. همچنین قرار شد که کشورهای عرب و اسلامی به‌ویژه مصر تمبر پستی به این مناسبت چاپ کنند. اتحادیه نویسندگان مصر تصمیم گرفت در راستای حمایت از قدس شعار قدس را بر هر یک از نشریات عربی که در سال 2009 منتشر می شود، منعکس کنند.

رژیم صهیونیستی 1300 واحد مسکونی دیگر می‌سازد

رژیم اشغالگر قدس در ادامه فعالیتهای خود به منظور یهودی سازی قدس، برای دومین بار در یک ماه تصمیم به ساخت 1300 واحد مسکونی برای زوجهای یهودی دارد که این مسئله خشم و اعتراض مسلمانان فلسطینی را برانگیخته است . بر اساس گزارش روزنامه هاآرتس شهرداری قدس اظهار داشت: رژیم اشغالگر  تصمیم به ساخت 1 هزار و 300 واحد مسکونی برای شهروندان یهودی در قدس دارد . این خانه ها در منطقه رامات شلومو ساخته می شوند.

این روزنامه در ادامه یادآور شد: این طرح از بزرگترین طرحهای اسکان در قدس شرقی به شمار می رود که برای وسعت بخشیدن به اسکان شهروندان یهودی اجرا می شود . این طرح از سوی شهروندان فلسطین به شدت محکوم شده و از جامع بین المللی خواستند رژیم اشغالگر را مجبور به تقوقف شهرک سازی کنند .

حفاریهای صهیونیستها تخریب منازل مسلمانان را درپی دارد

مرکز حقوق اجتماعی و اقتصادی قدس در گزارشهای اخیر خود نسبت به ادامه حفاریهای اشغالگران هشدار داد و گفت: ادامه این فعالیتها منجر به فروپاشی منازل و خانه‌های مسکونی اطراف مسجدالاقصی می‌شود .

این مرکز آورده است که رژیم اشغالگر قدس حفاریهای بسیاری را در بخش زیرین خانه ها و ساختمانهای شهر قدس انجام می دهد که این مسئله باعث فروپاشی دهها ساختمان می شود. ساخت و سازهای وسیع و حفاریهایی که در اطراف و زیر مسجدالاقصی رخ می دهد باعث می شود شهرک سازیها افزایش بسیاری یابد.  صهیونیستها 24 ساعته فعالیت دارند و این امر تاکنون به تخریب خانه هایی منجر شده که کسی هم پاسخگو نیست .

صهیونیستها درختان اطراف حرم ابراهیمی را قطع کردند

استعمارگران و افراطیها با حمایت رژیم اشغالگر اسرائیل به‌تازگی به قطع درختان قدیمی در اطراف حرم ابراهیمی در شهر الخلیل اقدام کرده‌اند تا زمینه‌های برگزاری جشنهای یهودیان را فراهم کنند.

شیخ حجازی ابو سنینه مسئول حرم ابراهیمی در شهر الخلیل فلسطین اظهار داشت: استعمارگران با حمایت نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل به قطع و قلع و قمع درختانی اقدام کرده‌اند که عمر آنها 15 تا 30 سال است و در یکی از باغهای حرم ابراهیمی قرار دارند. آنها هدف از این کار را وسیع کردن باغ به منظور برگزاری جشنهای نژادپرستانه در اعیاد و مناسبتهای یهودیان عنوان کرده‌اند. در حالی که این کار از وظایف وزارت اوقاف فلسطین به شمار می‌رود .

این در حالی است که صهیونیستها از زمان اشغال فلسطین مانع شدند تا شهروندان فلسطین و یا نمازگزاران وارد آن شوند، به‌جز اینکه تنها یهودیان در برخی از اعیاد و مناسبتهای دینی رسمی وارد شده و جشنهای خود را برگزار کردند. 

فعالان حقوق بشر تونس دولت را به فعالیت علیه زنان محجبه متهم کردند

فعالان حقوق بشر تونس ضمن متهم کردن دولت این کشور به فعالیتهای خصمانه علیه زنان محجبه، از سازمانهای حقوقی خواستند وضعیت غیرقانونی تعرض به حقوق زنان محجبه را بررسی کنند.

محمد زیاد بن سعید نماینده اطلاع‌رسانی کمیته دفاع از زنان محجبه تونس با اشاره به افزایش فعالیتهای خصمانه علیه زنان محجبه این کشور، اظهار داشت: در جریان این فعالیتهای مخالفت جویانه، از ورود زنان محجبه به بیمارستانها جلوگیری شده و حتی در خیابانها و وسایل نقلیه به حقوق آنها تعرض و حجابهای آنها را با زور و تهدید برمی‌دارند . به دانشجویان محجبه اجازه حضور در دانشگاه برای شرکت در امتحانات دانشگاهها و آموزشگاهها و حتی در مدارس را هم داده نمی شود و برخی از آنها را به مراکز پلیس می فرستند و با زور مجبور می‌کنند حجابهای خود را بردارند.

این حملات شدیدترین حالات خشونت علیه زنان محجبه به شمار می‌رود، حتی بر اساس مواد قانونی این کشور این تدابیر غیرقانونی است. چرا که در منشور قانونی این کشور تنها به ممانعت از پوشیدن لباسهای غیرعرفی و یا خارج از سنتهای تونس در دانشگاهها و آموزشگاهها و اماکن دولتی اشاره و در آن هیچ اشاره‌ای به منع حجاب به صورت صریح نشده است.

درخواست تساوی شهادت زنان و مردان در دادگاههای مصر مناقشه‌برانگیز شد

شورای حقوقی زنان مصر خواستار تساوی شهادت زنان و مردان در دادگاهها شد که این مسئله جدالهای بسیاری از منظر دین و قانون در برداشت و مخالفان و موافقانی را برانگیخت.

دکتر زینب رضوان معاون شورای ملی مصر و استاد اصول شریعت اسلام این کشور اظهار داشت: تساوی شهادت زنان و مردان در دادگاهها بر اساس اجتهاد فقهی صحیح است.

دکتر سلیم العوا دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان نیز در ادامه موافقت با این مسئله تصریح کرد: چطور می توان زنان را از حقوقی که اسلام برای آنها قرار داده محروم کرد؟ در حالی که هیچ فرقی بین زن و مرد نیست و از شرایط عدالت به شمار می رود. بنابراین شهادت یک زن مانند شهادت دادن یک مرد در دادگاه باید مورد قبول واقع شود. اینکه شهادت دو زن برابر با شهادت یک مرد است کاملا اشتباه است.

در بررسی این موضوع گروهی از علمای الازهر فتوای مساوات زن با مرد را رد کرده و تأکید کردند بر اساس متون قرآن در همه عصرها و قرون شهادت زن نصف شهادت مرد بوده و تساوی آنها جایز نیست.

زنان مفتی سوریه آماده فعالیت می‌شوند

احمد بدرالدین حسون مفتی اعظم سوریه با اشاره به حمایت از طرح آماده‌سازی زنان مفتی برای فعالیت در مناصب رسمی گفت: این اقدام از فعالیتهای نادر در منطقه به شمار می‌رود و زنان مفتی برای نخستین بار پس از آموزشهای لازم فعالیت خود را آغاز می‌کنند .

وی با اشاره به اینکه خود ناظر این طرح خواهد بود و زنان سوریه در جایگاه مفتی به زودی ساماندهی می شوند، تصریح کرد: دوره هایی برای 10 زن سوریه ای در سنین مختلف برگزار می شود و آنها فارغ التحصیلان دانشکده شریعت هستند . این زنان در دارالفتوا در اماکن مشخص آماده استقبال از زنان و صدور فتوا خواهند بود . زنان مفتی از اعضای شورای فتوا نیز محسوب می شوند.

هدی حبش مبلغ مسلمان سوریه از طرح مفتی شدن زنان استقبال کرد و اظهار داشت: برخی از مسائل برای زنان وجود دارد که تاکنون هیچگونه اجتهادی برای آن صورت نگرفته است . مطرح کردن برخی مسائل از سوی زنان برای مردان مفتی سخت است، از این رو این طرح در راستای بر آورده کردن نیاز زنان خواهد بود .

دانشکده علوم دینی ترکیه برای رقابت با دانشگاه الازهر تأسیس می‌شود

هیئت رئیسه ادیان ترکیه آماده اجرای طرح تأسیس دانشکده بین‌المللی ویژه علوم دینی است تا این دانشکده بتواند رقابتی علمی را با دانشگاه الازهر مصر آغاز کند. این دانشکده در نوع خود نخستین دانشکده به شمار می‌رود که تحصیل در آن به دو زبان ترکی و عربی، همچنین برخی از زبانهای دیگر خواهد بود.

علی بارداک اوغلو رئیس هئیت رئیسه ادیان ترکیه با مهم خواندن این طرح اظهار داشت: تأسیس این دانشکده برای دانشجویان اقلیت مسلمان روسیه، کشورهای بالکان و کشورهای آسیای مرکزی اهمیت بسیاری خواهد داشت تا جایی که رفت و آمد آنها به ترکیه و مطالعه و تحقیق در این کشور را تسهیل می‌کند به جای اینکه به کشورهای دور چون مصر سفر کنند.

گفته می‌شود با ساخت این دانشکده در گردهمایی شورای امنیت ملی ترکیه در سال گذشته موافقت شد تا جایی که قرار است ریاست هیئت رئیسه ادیان، مطالعات و تحقیق درباره این طرح را انجام و آن را تأسیس کند.در برخی از دانشگاههای ترکیه دانشکده‌های دینی وجود دارد که به آنها دانشکده الهیات گفته می‌شود.

اثری از امام محمد غزالی ؛ قدیمی‌ترین دستنوشته کتابخانه بوسنی

کتابخانه خسرو بک بوسنی و هرزگوین یکی از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های تاریخی در بوسنی و حتی اروپا به شمار می‌رود که قدیمی‌ترین نسخه تاریخی آن مربوط به ابو حامد محمد غزالی فیلسوف و فقیه ایرانی است که در سال 500 هجری نوشته شده است.

کتابخانه خسرو بک بوسنی و هرزگوین شامل دستاوردهای فرهنگی و تمدنی و دستنوشته های تاریخی و قدیمی این کشور است که تعداد دستنوشته های آن به 10 هزار نسخه می رسد . برخی از این دستنوشته ها به زبانهای مختلف، دارای قدمتی 1 هزار ساله هستند . از این رو این کتابخانه را به یکی از برجسته ترین کتابخانه های تاریخی و باستانی اروپا تبدیل کرده است.

مضامین دستنوشته ها و کتابهای خطی این کتابخانه متنوع است به طوری که علوم اسلامی، پزشکی، داروشناسی، ریاضیات، نجوم، فلسفه، منطق، تاریخ، زبان و ادبیات در این کتابخانه جایگاه ویژه ای دارند.

این کتابخانه در سال 943 هجری توسط خسرو بک والی بوسنی تأسیس شد و آن را وقف دانشجویان علم کرد که تا امروز هم این میراث ادامه دارد . قدیمی ترین نسخه این کتابخانه مربوط به ابو حامد محمد غزالی فیلسوف و فقیه ایرانی است که در سال 500 هجری نوشته شده است .

ساخت مناطق مسکونی ویژه مسلمانان در روسیه

گروهی از علمای مسلمان روسیه خواستار تشکیل مناطق مسکونی برای اقلیتهای مسلمان شدند تا ضمن حمایت، این گروه از حملات احتمالی نژادپرستان در امان باشند .

نفیع الله عشیروف رئیس شورای مفتیان روسیه پیشنهاد ساخت مناطقی مسکونی برای مسلمانان روسیه را داد تا به آنها خدمات ویژه ای چون ساخت مدارس، بازارهای تجاری و دیگر امکانات داده شود و هم اینکه از تهاجمات نژادپرستانه در این کشور در امان باشند . این در حالی است که برخی از منتقدان این طرح اعلام کرده اند که ساخت مناطق مسکونی خاص مشکلی را حل نمی کند .

وی افزود: هر کس که احساس امنیت نمی کند، می تواند در این واحدهای مسکونی ساکن شود و هیچ فرقی هم نمی کند که از تاتارها، ازبکها، چچنها و یا طوائف دیگر باشد، در هر صورت مسلمانان می توانند در این مکان با امنیت زندگی کنند .

یتیمان مسلمان اوکراین ساماندهی می‌شوند

اتحادیه سازمانهای اجتماعی الرائد اوکراین به منظور بر آورده‌کردن نیازهای یتیمان مسلمان برنامه‌های خاصی برای آنها در نظر گرفته است. این سازمان برنامه های خود را در زمینه حمایت از ایتام و خانواده های آنها در نظر گرفته تا وضعیت آموزشی، بهداشتی و اجتماعی یتیمان مسلمان را با هدف رشد و ارتقاء سطوح مختلف دینی، علمی، بهداشتی آنها بهبود بخشد .

برنامه هایی که قرار است در سال 2008 برگزار شود سخنرانهای دینی، آموزشی و فرهنگی برای خانواده های یتیمان، برنامه های تفریحی و فرهنگی از سوی مراکز فرهنگ اسلامی کودکان، دیدارهای دوره ای از یتیمان و کمک به آنها و خانواده های آنها را شامل می شوند .

تنظیم اردوهای تابستانی برای یتیمان مسلمان، توزیع مبالغی پول به صورت ماهانه به ایتام و خانواده های آنها از دیگر برنامه های پیش بینی شده برای این فعالیت حمایتی است .حدود 800 یتیم مسلمان در اوکراین زندگی می کنند که تاتارهای مسلمان بیشترین این تعداد را تشکیل می دهند .

موزه هنرهای اسلامی قطر معرفی می‌شود

مسئولان برگزاری موزه هنرهای اسلامی قطر که قرار است دوم آذرماه افتتاح شود، به منظور آشنایی مردم کشورهای اروپا از هنر و تمدن اسلامی، دیروز وارد برلین شدند. برلین چهارمین ایستگاه پس از پاریس، نیویورک و لندن است که موزه هنرهای اسلامی قطر به منظور ارائه برترین دستاوردهای اسلامی و هنر مسلمانان در آن معرفی می‌شود.

گروه عالی‌رتبه‌ای به ریاست شیخ حسن بن محمد علی آل ثانی معاون رئیس شورای موزه قطر دیروز 27 خرداماه به آلمان سفر کرده‌اند تا با واتسون مدیر موزه هنرهای اسلامی آلمان دیدار کرده و عصر چهارشنبه نیز با دیگر شخصیتهای هنری، ادبی، فرهنگی آلمان به منظور معرفی این موزه دیدار کنند.

گفتگوی تمدنها در رسانه‌های اسلامی مورد حمایت قرار می‌گیرد

گروهی از سوی وزارت فرهنگ و ارتباطات عربستان به منظور شرکت در نشست سه‌روزه کمیته دائمی رسانه‌های عربی وارد مصر شدند تا برنامه‌های مشترک رسانه‌های اسلامی را در حمایت از گفتگوی تمدنها از 27 خردادماه مورد بررسی قرار دهند.

طی این نشست قرار است برنامه‌های مشترک رسانه‌های گروهی طی شش ماه آینده بررسی شده و تصمیمات سران عرب و یا برنامه‌های تولیدی رسانه های گروهی اعم از رادیو و تلویزیون با تمرکز بر صلح، گفتگوی تمدنها و معرفی جایگاه اسلام در جهان بررسی شوند.

وضعیت اقلیتهای دینی الجزایر بررسی می‌شود

دولت الجزایر موافقت کرده است گروهی از شورای آزادیهای دینی و حقوق زنان وابسته به سازمان ملل متحد به منظور بررسی وضعیت اقلیت دینی وارد این کشور شود.

ادریس الجزایری نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل متحد در ژنو اعلام کرد: دولت این کشور موافقت کرده که گروهی از شورای آزادیهای دینی و حقوق زنان وابسته به سازمان ملل متحد به منظور بررسی وضعیت اقلیت دینی در این کشور وارد الجزایر شوند.  در پی شکایت مسیحیان این کشور مبنی بر در تنگنا و سختی قرار گرفتن و با توجه به بندهای قانون آزادی شعائر دینی غیرمسلمانان این گروه راهی الجزایر می‌شوند.

اطلاعات معلمان مصر درباره مبانی اسلام ارتقاء می‌یابد

سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) دوره آموزشی را برای معلمان مصری از 25 تا 29 خرداد ماه در راستای ارتقاء اطلاعات آنها در تدریس مبانی اسلام برگزار می‌کند.  هدف از برگزاری این دوره آموزشی ارتقاء اطلاعات معلمان در زمینه تربیت، آموزش اسلامی، به دست آوردن مهارتهای لازم در زمینه های تربیتی دانش آموزان است.

راههای تدریس تربیت اسلامی، عوامل بازدارنده تدریس تربیت و آموزش اسلامی بر اساس مسائل عصر، فرهنگ و ویژگیهای اسلامی، نقش فرهنگ اسلامی در آموزشهای اسلامی، کسب اطلاعات در زمینه آموزش اسلامی طی این دوره بررسی می شوند.

خطابه‌های دینی و تعرضات معاصر در مصر بررسی شدند

در پی انعقاد توافقنامه همکاری میان تونس و مصر، همایش مشترک "خطابه‌های دینی و تعرضات معاصر در جوامع اسلامی" طی دو روز 26 و 27 خرداد ماه در مصر برگزار ‌شد .

وزارت اوقاف مصر با همکاری وزارت اوقاف تونس همایش بین المللی " خطابه های دینی و تعرضات معاصر در جوامع اسلامی " را یکشنبه و دوشنبه 26 و 27 خرداد ماه در قاهره برگزار کرد. این همایش براساس فعال سازی توافقنامه همکاری دینی میان دو وزارت اوقاف مصر و تونس برگزار شد؛ چرا که مسائل امت اسلام و مبارزه با تعرضات معاصر از موضوعاتی بوده که بر اساس مفاد این توافقنامه باید بررسی شوند .

همایش "مسلمانان غرب و محدودیتهای آموزش اسلامی" برگزار می‌شود

همایش بین‌المللی "مسلمانان غرب و محدودیتهای آموزش اسلامی" با هدف بررسی زندگی مسلمانان غرب و شیوه‌های آموزش اسلام در کشورهای غربی طی دو روز 7 و 8 تیر در فرانسه برگزار می‌شود.

همایش بین‌المللی "مسلمانان غرب و محدودیتهای آموزش اسلامی" از سوی انجمن دانشگاههای اسلامی با همکاری آموزشگاه مطالعات اسلامی ابن سینا فرانسه، شورای جهانی دعوی اسلامی لیبی و انجمن مسلمانان اروپا 27 و 28 ژوئن ( 7 و 8 تیر) در شهر لیل فرانسه برگزار می‌شود.

همایش سالانه "ائمه، خطبا و مبلغان" در بحرین برگزار می‌شود

همایش سالانه "ائمه، خطبا و مبلغان" طی دو روز 27 و 28 خرداد ماه با هدف بررسی نقش خطابه‌های اسلامی در تحقق همزیستی مسالمت آمیز در بحرین برگرار می‌شود .

توسعه ملی و ارتباط آن با اهداف شریعت و قانون، نقش خطابه های اسلامی مدرن در تحقق همزیستی مسالمت آمیز، توسعه ملی و شیوه های منفی خطابه ها و تأثیر آن در رشد و ترقی طی این همایش مورد بررسی قرار خواهند گرفت.


پیشگیری و درمان بیماریهای عصبی از منظر اسلام بررسی ‌شد

دومین همایش بین‌المللی "پیشگیری و درمان بیماریهای عصبی از منظر اسلام" از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) از 12 تا 15 ژوئن ( 23 تا 26 خرداد) در مراکش برگزار شد.

دومین دور همایش بین المللی فوق با مشارکت کارشناسانی از کشورهای مراکش، آمریکا، فرانسه، اردن، ایتالیا، آلمان و سوریه از 12 تا 15 ژوئن ( 23 تا 26 خرداد ) در رباط برگزار شد. هدف از برگزاری این همایش پیشگیری از بیماریهای عصبی و مبارزه با آنها بر اساس یافته های علمی و تطبیق آنها با موازین اسلامی عنوان شد .

کد خبر 702016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha