به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان ، صندوق اوپک برای توسعه بین المللی که اختصارا "اوفید" نامیده می شود یک نهاد مالی است که در سال 1976 میلادی توسط کشورهای عضو اوپک به منظور هدایت کمکهای جمعی به کشورهای در حال توسعه پایه ریزی شد و کشورهای عضو اوپک در آن حضور دارند.
مرکز صندوق اوپک برای توسعه بین المللی در شهر وین در کشور اتریش قرار دارد و هدف این مرکز حمایت مالی و تشویق شوراهای در حال توسعه برای پایه ریزی اقتصادی استوار در جهت آینده ای درخشان است.
اوفید در چند بخش فعالیت خود را متمرکز نموده است که عبارتند از: عملیات زیربنایی: در این بخش انرژی حمل و نقل و مخابرات مورد توجه است؛ انسانی: در این بخش موضوعات تعلیم و تربیت، بهداشت، تهیه و تصفیه آب و بهداشت محیط مورد نظر است؛ ایجاد ظرفیت تولید: در این حوزه صنایع کشاورزی، کشت، صنعت و توسعه روستایی مد نظر بوده است همچنین بازارهای مالی نیز مورد توجه اوفید است.
ماموریت اوفید همکاری میان کشورهای کمتر توسعه یافته در غالب همکاریهای جنوب - جنوب است که به منظور تشویق روحیه همکاری و کاهش فقر صورت می گیرد . "اوفید" در راستای اجرای این ماموریت امکانات خود را به پروژه هایی اختصاص می دهد که هدف آن کمک به فقیرترین کشورها و آسیب پذیرترین افراد آن جوامع است.
نمودارهای ارائه شده و اعداد و ارقامی که اوفید به عنوان کارنامه خود ارائه داده است بیانگر این واقعیت است که ایجاد هشت میلیارد و یکصد میلیون دلار تعهد مالی و حضور در یکصد و بیست و یک کشور در حال توسعه از جمله کارهایی است که اوفید به آن اقدام کرده تا به این وسیله بتوانند از طریق بنای زیرساختها افزایش توان و ظرفیت نیروهای محلی، تشویق به معامله و سرمایه گذاری و حمایت از خدمات اجتماعی در راستای مبارزه با فقر اقدام کند.
البته باید توجه داشت که هدف اصلی اوفید تامین منابع مالی نیست بلکه فراتر و بالاتر از آن امکان ایجاد تغییر و تحول در جهت بهبود شرایط زندگی انسانها و امید به آینده ای بهتر در جوامع کشورهای در حال توسعه است.
اوفید اگرچه وظیفه اصلی خود را پرداخت وام مطرح کرده است اما مروری بر عملکرد آن بیانگر این واقعیت است که سه سر فصل مخصوص نیز مورد توجه این نهاد بین الدولی بوده است. مبارزه با ایدز، حمایت از کمکهای انسانی به فلسطین و کمک به رفع نیازهای مبرم غذایی در آفریقا سرفصلهای عمده این سه بخش را تشکیل می دهد.
در هر صورت آنچه به عنوان اساس کار صندوق اوپک برای توسعه بین المللی قرار گرفته این است که بر اساس اساسنامه کمک به رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای در حال توسعه (به جزء کشورهای عضو صندوق) از طریق کمکهای بلاعوض و وامهای ترجیهی به صورت بلند مدت و ارزان قیمت هدف اساسی اوفید را انجام دهد.
این صندوق برای تصمیم گیری های راهبردی و اجرایی دارای دو رکن اصلی است : 1- اجلاس کشورهای عضو که هر سال یک بار برگزار می شود و علاوه بر وظیفه بررسی عملکرد صندوق راهبردهای بلند مدت آن را تعیین می کند؛ 2- هیئت مدیره: چهار بار در سال تشکیل و علاوه بر بررسی وضعیت عملکرد وضعیت مالی صندوق و نظارت بر عملیات اجرایی آن وظیفه بررسی و تسریع پروژه هایی که قرار است به نفع کشورهای در حال توسعه تامین شود را نیز بر عهده دارد.
اجلاس اصفهان در حالی برگزار شد که به گفته معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی کشورمان سطح استاندارهای برگزاری اجلاسیه های صندوق اوپک را ارتقاء داده است.
نظر شما