به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، جهانشاه صدیق ظهر امروز در مراسم افتتاح طرح سرشماری اجتماعی و اقتصادی عشایر کوچنده کشور در منطقه دشت ارژن فارس افزود: از آنجا که عشایر اثرات ویژه ای در بخشهای مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه دارند باید برخورد ویژه مناسبی نیز با این جامعه داشته باشیم.
وی ضمن تاکید بر لزوم حفط امنیت جامعه عشایری کشور در راستای حمایت از تولیدات و محصولات متنوع آنها، خاطرنشان کرد: تصرف ایل راه ها و مناطق ییلاقی و قشلاقی و برخی محدودیت ها به نوعی زندگی کوچی عشایر را در معرض خطر قرار داده است و برای جلوگیری از این امر باید امنیت زندگی این جامعه مهم کشور را تامین کنیم.
رئیس سازمان امور عشایر کشور تاکید کرد: باید بررسی کرد که چرا عشایری که بهترین زندگی و درآمد را از کوچ نشینی داشته اند امروز به خاطر برخی از محدودیتها تقاضای اسکان دارند.
صدیق با اشاره به اینکه جامعه عشایر حدود 2/2درصد از جمعیت کل کشور را تشکیل داده و حدود 20 درصد از پروتئین ایران را تولید می کنند افزود: این جامعه یک سوم مراتع و یک چهارم دام کوچک کشور را به خود اختصاص داده که در راستای رفع مشکلات این جمعیت بزرگ باید اطلاعات و آماری صحیح از آنها داشت.
این مسئول یادآور شد: تا قبل از انقلاب طایفه ای را سراغ نداریم که همراه حکومت زمان خود باشد و بعد از انقلاب نیز طایفه ای پیدا نمی شود که کوچکترین زحمت و مشکلی را برای نظام ایجاد کند.
صدیق گفت: طی این مدت سازمان امور عشایر تا حد توان خود نسبت به امور زیربنایی عشایر وارد عمل شد و دولت نیز با تصویب آیین نامه ساماندهی عشایر دستگاه های مختلف را به سوی این جامعه کشانده است.
وی اظهار امیدواری کرد: تا با اجرای طرح سرشماری عشایر کوچنده کشور قدمهای مناسب تری در راستای کمک به رفع مشکلات عشایر برداشته شود.
با توجه به اینکه استان فارس بیشترین جمعیت عشایری کشور را در خود جای داده، مراسم افتتاحیه طرح سرشماری اجتماعی و اقتصادی عشایر کوچنده سراسر کشور در فارس برگزار شد.
نظر شما