حسین تهرانی در گفتگو با مهر در خصوص برخی انتقادات مطرح شده درباره تاخیر بهره برداری از پروژه های ریلی کشور گفت: از مجموع 4 هزار کیلومتر طرح در دست اجرا در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، دو طرح احداث خط ریلی اصفهان-شیراز و کرمان-زاهدان در صورت تامین اعتبار تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسند.
معاون ساخت راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور افزود: احداث 28 هزار کیلومتر خط ریلی درچشم انداز 20ساله کشور در بخش صنعت ریلی ذکر شده است درحالی که خطوط ریلی موجود هم اکنون 8 هزار کیلومتر است.
وی ادامه داد: برای دستیابی به این رقم به طور میانگین باید سالیانه هزار کیلومتر به خطوط ریلی کشور افزوده شود و برای اجرای این برنامه به هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار در سال نیازمند هستیم.
وی ابراز داشت: برای اتمام 4 هزار کیلومتر طرح ریلی در حال ساخت نیزبه 6 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا کل طرح های در دست اجرا 3 تا 4 ساله به اتمام برسد.
معاون ساخت راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور خاطر نشان کرد: سقف اعتبارات تخصیص یافته به بخش ساخت راه آهن و نحوه توزیع اعتبار بین طرح ها خارج از حیطه تصمیم گیری شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور بوده است و این بخش تنها مجری طرح های نهایی شده بوده است.
تهرانی اظهار داشت: طی 2.5 سال اخیر حدود 900 کیلومتر زیر سازی در بخش ریلی انجام شده است که به نوبه خود رقم قابل توجهی محسوب می شود و این بخش حتی بیش از اعتبارات تخصیص یافته به اجرای پروژه ها پرداخته است که به عنوان مثال می توان به تخصیص اعتبار 30 درصدی به راه آهن اصفهان-شیراز و انجام 65 درصدی پروژه اشاره کرد.
وی تصریح کرد: طی مدت مذکور با توجه به عنایت رییس جمهور به بخش ریلی، زیرسازی های مناسبی در این بخش انجام شده است که با تخصیص اعتبار مناسب از محل صرفه جویی سوخت به آنها تا پایان سال جاری قابل بهره برداری هستند.
معاون ساخت راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور یادآور شد: توان فنی و اجرایی بخش ریلی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور دراجرای پروژه های ریلی مورد تایید مسوولان است اما نحوه سیاستگذاری های اجرایی در این بخش توسط مقام ارشد وزات راه و ترابری وشورای راهبردی ریاست جمهور تعیین می شود.
به گفته تهرانی، بخش عمده ای از پروژه های ریلی کشور از ابتدای آغاز طرح تاکنون نتوانسته اند بودجه لازم برای اجرایی شدن را دریافت کنند و در برخی از آنها با گذشت 10 سال از زمان شروع ، نیمی از بودجه مورد نیازشان تامین شده است که به عنوان نمونه می توان به راه آهن کرمان-زاهدان اشاره کرد و در بخش راه آهن غرب کشور نیز این مشکل وجود داشته است.
نظر شما