برقراری هرگونه رابطه میان کشورها معمولا از مجاری دیپلماتیک و یا از طریق کشور ثالثی و دور از چشم اصحاب رسانه صورت می گیرد، اما آمریکا تلاش دارد تا به نوعی دست به " نبض سنجی" برای تحلیل واکنشهای احتمالی بزند.
روابط دو کشور ایران و آمریکا که نزدیک به 3 دهه قطع است؛ پیچیدگی های فراوانی دارد و از رهگذر گزارش یک روزنامه و طرح رسانه ای آن، از سرگیری چنین روابطی امکان پذیر نیست. تهدیدات اخیر آمریکا علیه ایران و افزایش موج تهمت زنی مقامهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی باب یک مذاکره جدی را برای رفع مشکلات فرا روی دو کشورمی بندد.
تحمیل یک جنگ ظالمانه از سوی آمریکا علیه ایران توسط دیکتاتور معدوم عراق، حمله ناو "وینسنس" به هواپیمای مسافربری ایرباس ایران در خلیج فارس، بلوکه کردن میلیاردها دلار از ذخایر ارزی ایران در آمریکا، حمایت از گروهک تروریستی منافقین، حمله ناوهای جنگی آمریکا به سکوهای نفتی ایران در خلیج فارس و تحت فشار قرار دادن شورای امنیت برای صدور قطعنامه هایی در تحریم اقتصادی ایران جنایاتی نیستند که به زودی از خاطره ملت ایران محو شوند.
در گذر زمان نیز آمریکا که پس از جنگ دوم جهانی خود را جانشین انگلیس برای تسلط بر منابع نفتی خاورمیانه محق می دانست در ایران دوران پهلوی مستقیما در جنایتهای این رژیم شریک بوده است. کمک به تاسیس سازمان امنیتی مخوف شاه "ساواک" که طی آن هزاران جوان آزادیخواه ایرانی توسط شکنجه گران دست پرورده آمریکا به شهادت رسیدند و نیز طرح کودتای ننگین 28 مرداد 1332 بخشی از جنایات امریکا علیه ملت ایران است.
این حوادث که همچنان حافظه مردم ایران را رنج می دهد نیازمند سازوکارهای پیچیده سیاسی، فرهنگی و روانی دارد تا در پرتو آن نقش مخرب این حوادث به مرور زمان از یاد ملت ایران زدوده شود.
آمریکا در طول 3 دهه گذشته در تعامل با ایران چه در عرصه بین المللی وچه درعرصه منطقه ای دست به اقدامی نزد که نشان دهد صادقانه مایل است از ظرفیت های گسترده ایران برای حل بحرانهای منطقه استفاده کند. رفتار هژمونی گرایانه آمریکا در قبال ملتهای خاورمیانه و پشتیبانی گسترده و غیرمحدود این کشور از سیاستهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه ملتهای فلسطین و لبنان هرگونه بحث درباره برقراری رابطه با آمریکا را غیرممکن می کند.
نفرت ملتهای مسلمان منطقه از سیاستهای آمریکا به ویژه در دوران حکومت 8 ساله "جرج بوش" فضای تیره ای میان شرق و غرب ایجاد کرده و در چنین فضایی هر کشوری که از ادبیات استقلال طلبانه ای برخوردار باشد اگر بخواهد به آمریکا نزدیک شود، خود به خود از محیط منطقه ای خود دور ومنزوی می شود .
بنابراین گزارش اخیر روزنامه واشنگتن پست نه تنها یک شوخی سرد رسانه ای است و هدف آن فضا سازی تبلیغاتی برای تحریک افکارعمومی علیه ایران است. بی شک آمریکا در صورت بی رغبتی و واکنش منفی ایران نسبت به گشایش دفتر حفاظت منافع واشنگتن در تهران دست به یک جریان سازی خبری گسترده ای خواهد زد وچنین وانمود خواهد کرد که جمهوری اسلامی از برقراری رابطه سیاسی با دیگر کشورها خودداری می کند.
هوشمندی ملت ایران و شناخت دقیق این ملت از سیاستهای خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی قطعا توطئه جدید واشنگتن را نقش بر آب خواهد کرد، زیرا ملت ایران حتی در صورت عذرخواهی رسمی واشنگتن از ایران فریب ترفندهای جدید ایالات متحده را نخواهد خورد.
نظر شما