مصطفی رزاقکریمی درباره اکران فیلم تازه خود به خبرنگار مهر گفت: زمان اکران "حس پنهان" تصمیم مرتضی رزاقکریمی تهیهکننده و پخشکننده فیلم بود و با شناختی که من از وضعیت سینمای ایران دارم، فکر میکنم این زمان برای نمایش عمومی فیلم مناسب است. کارهایی که برای تبلیغات در نظر گرفته شده به عقیده من مطلوب است و میتواند در جذب مخاطب موفق عمل کند.
وی ادامه داد: من معتقدم ما برای مخاطب فیلم میسازیم و نباید سر او منت بگذاریم. ما هر موضوع خاص اجتماعی را که در فیلم مورد بررسی قرار دهیم باید قصه آن را به گونهای بیان کنیم که روان و سلیس باشد و از این طریق بتوانیم با مخاطب خود ارتباط برقرار کنیم. مخاطب باید با قصه فیلم همزمان حرکت کند و به نظرم "حس پنهان" این ویژگی را دارد.
این کارگردان با اشاره به اهمیت پیشتولید در سینما افزود: به نظرم قبل از شروع فیلمبرداری یک فیلم باید تمام مسیرها چک شود که این امر در سینمای ایران کمتر مورد توجه قرار میگیرد. قبل از آغاز تولید "حس پنهان" چند جلسه با عباس گنجوی تدوینگر فیلم داشتم. فرشاد محمدی مدیر فیلمبرداری نیز در بخشهایی از پیشتولید حضور داشت و ما از نظرات او بهره میبردیم.
رزاقکریمی گفت: پیشتولید در پروسه ساخت فیلم مخارج سنگین ندارد، اما باعث میشود مشکلات زمان فیلمبرداری به حداقل برسد. بخش عمده یک فیلم به بررسی و تحقیقات اولیه برمیگردد و ما برای "حس پنهان" از این تحقیقات بسیار بهره بردیم. مثلا مهتاب کرامتی برای ایفای نقش روانپزشک مدتی به مطب یک پزشک مراجعه میکرد.
کارگردان "حس پنهان" درباره نقش تهیهکننده در سینما گفت: تهیهکننده باید تمام مسائل را بررسی کند. سینمای ایران به عقیده من مشکل کارگردان و نویسنده ندارد، بلکه ما مشکل تهیهکننده داریم و اگر در پروسه تولید فیلم تهیهکننده حرفهای و خوب باشد، میتواند با مدیریت مناسب تمام جوانب را در نظر بگیرد. در این صورت کارگردان نیز کار خود را با آرامش انجام میدهد.
وی درباره تغییرات نسخه اکران شده "حس پنهان" با آنچه در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد گفت: قبل از جشنواره وقت تدوین فیلم تصمیم گرفتیم نظرات مخاطبان را بعد از جشنواره ارزیابی و اعمال کنیم. با استفاده از این ارزیابیها و نظرات برای روان شدن فیلم تغییراتی در آن دادیم و نسخه فعلی فیلم نسبت به جشنواره کوتاهتر، سرعت فیلم بیشتر و مفهوم آن پویاتر شده است.
این کارگردان سینما درباره ترکیب بازیگران "حس پنهان" افزود: به هر حال برای انتخاب بازیگر من به گیشه اهمیت میدهم. مخاطب جزو اصول سینماست و خوشبختانه تهیهکننده فیلم مجموعهای از بازیگران را در اختیار من گذاشت که همه آنها با توجه به شخصیتهای موجود در فیلم انتخاب شده بودند. همه آنها نیز از بازیگران توانا سینما محسوب میشوند.
رزاقکریمی درباره عنوان "حس پنهان" نیز گفت: زمانی که قرار بود فیلم کلید بخورد، من به محمدی مدیر فیلمبرداری تاکید کردم دوست دارم وقتی بازیگرم خوشحال است یا گریه میکند دستش را به صورت خود نبرد تا ما با چشم او ارتباط برقرار کنیم. حتی از وی خواستم در نورپردازی نیز به این موضوع و واقعیت چشم اهمیت ویژه نشان بدهد. این همان حس پنهان است.
وی با اشاره به اهمیت طراحی صحنه در "حس پنهان" افزود: در فیلم به طراحی صحنه و دکور اهمیت ویژه نشان داده شده و برای من مکانی که شخصیت در آن زندگی میکند بسیار اهمیت دارد. ما به طراحی صحنه به عنوان یک شخصیت نگاه کردیم. معتقدم شخصیتهای ندا و سیمین در این فیلم ویژگی خاص خود را دارند و ما باید این ویژگی را در دکور خانه آنها نشان میدادیم.
کارگردان "حس پنهان" در پایان به مخاطب خود توصیه کرد: ما نباید فراموش کنیم سینما برای اوقات فراغت است و با توجه به شناخت من از سینما، یک فیلم باید بتواند همزمان با مخاطب خود در سالن سینما حرکت کند و همراه وی به انتها برسد. بیننده نباید با پیچیدگیهای نامربوط و آزاردهنده مواجه شود و "حس پنهان" نیز مخاطب را تا پایان همراهی میکند.
"حس پنهان" در بخش فیلمهای اول جشنواره فیلم فجر سال 86 به نمایش درآمد و در بخشهای بهترین فیلم اول و بهترین بازیگر نقش مکمل زن نامزد دریافت جایزه بود. در خلاصه داستان فیلم آمده است: این فیلم قصه زمانه ماست، زمانهای که در غفلت ما دیگران برایمان تصمیم میگیرند.
محمدرضا فروتن، مهتاب کرامتی، آتیلا پسیانی، شهره سلطانی، حامد بهداد، نیوشا ضیغمی و شیوا بلوریان بازیگران، ابراهیم حاتمیکیا مشاور کارگردان، فریدون فرهودی بازنویس فیلمنامه و اصغر پورهاجریان طراح جلوههای ویژه "حس پنهان" محصول مشترک دکافیلم و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی هستند.
این فیلم از روز چهارشنبه پنجم تیرماه در سینماهای آزادی، صحرا، بهمن، فرهنگ 2، فلسطین، مرکزی، شاهد، تهران، دهکده، جمهوری، جی و سه فرهنگسرا به نمایش درآمده و همزمان در 36 شهر نیز روی پرده رفته است.
نظر شما