منوچهر قریشی در گفتگو با خبرنگار مهر سامانه پیش نشانگر را سیستم هشدار دهنده زمین لرزه دانست که بر اساس امواج الکترومغناطیسی زمین، زلزله را پبش بینی می کند و گفت: این دستگاه در محل گسل و یا در منطقه ای بسیار نزدیک به آن نصب می شود و از آنجایی که باید بدور از هر گونه نویز و یا اختلال امواج ناشی از فعالیتهای انسانها باشد از این رو درون چاههای عمیق جا سازی می شود.
وی با بیان اینکه اولین سامانه در منطقه ولنجک در چاهی به عمق 30 متر نصب شده است، افزود: دومین سامانه در دانشگاه آزاد در منطقه "حصارک" که بزرگترین گسل شمال تهران در این منطقه قرار دارد تا پایان تابستان سال جاری نصب خواهد شد.
به گفته قریشی، این سامانه قادر است امواج را در محدوده فرکانس خاصی که ویژه زلزله است، ثبت و جمع آوری کند و این اطلاعات را از طریق یک فرستنده که به صورت online با مرکز در ارتباط است، جهت پردازش ارسال کند.
رئیس پژوهشگاه علوم زمین با تاکید بر اینکه این سامانه تنها نسبت به تغییرات امواج الکترومغناطیسی حساس است، اظهار داشت: سامانه پیش نشانگر الکترومغناطیسی در بسیاری از مواقع که وقوع زلزله، اختلالی در امواج مغناطیسی زمین ایجاد نکند قادر به پیش بینی وقوع زمین لرزه نیست از این رو بر اساس برنامه ریزیهایی که صورت گرفته درصدد هستیم تا در آینده فناوریهای نوینی را در این زمینه بکار گیریم. ضمن آنکه در برنامه های آموزشی این دانشکده نیز گنجانده خواهد شد.
کلیه تجهیزات این سامانه به همت محققان کشور طراحی و تولید شده است که گفته رئیس پژوهشگاه علوم زمین، این امر یکی از ویژگیهای مهم این سامانه است.
نظر شما