۱۲ تیر ۱۳۸۷، ۱۲:۳۰

همایش ارزشهای اجتماعی زن/

زنان با بهره‌گیری از تعالیم الهی برای حفظ ارزشهای اجتماعی فعالیت کنند

زنان با بهره‌گیری از تعالیم الهی برای حفظ ارزشهای اجتماعی فعالیت کنند

در همایش یکروزه ارزشهای اجتماعی زنان در ادیان که در هند برگزار شد شرکت کنندگان بر نقش و جایگاه ارزشمند زن در خانواده و اجتماع تأکید کرده و یادآور شدند: زنان باید با بهره‌گیری از تعالیم الهی و توانمندسازی خویش با اتحاد و همدلی در دستیابی به حقوق واقعی و حفظ ارزشهای اجتماعی بکوشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کریم نجفی رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو درباره جایگاه زنان پس از انقلاب گفت: براساس آمار 90 درصد زنان ایران باسواد و 81 درصد آنان تحصیلکرده هستند. دانش آموزان دختر در مدارس ایران 53 درصد کل و دانشجویان دختر نیز 62 درصد دانشجویان دانشگاههای ایران را تشکیل می‌دهند. این بخش از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در سایه رهبری امام خمینی(ع) است که اتفاقاً همزمان با میلاد حضرت فاطمه(ع) متولد شده است.

نجفی در ادامه خطاب به جامعة بزرگ زنان گفت: نباید اجازه دهیم زنان در سکوت آزار یابند و مهمترین و اساسی ترین کار برای آغاز توسعه و تقویت جایگاه اجتماعی زنان، پرداختن به امر آموزش و پرورش و فرهنگ است.

وی افزود: اگر زنان جوامع اسلامی و سیستم حقوقی زنان مورد مطالعه در جامعه بزرگتر غیرمسلمان قرار گیرد و با توان سایر جوامع با الگوهای واقعی و دستورالعمل های دقیق و اساسی اسلام درباره زنان آشنا شوند راههای مهمی را می توانند در به کارگیری و گسترش استعدادها برای حفظ و نجات زنانی که از بی عدالتی رنج می برند، ابداع کنند.

دکتر نجفی تصریح کرد: زنان باید با بهره گیری از علوم و تعلیمات الهی و توانمندسازی خویش با اتحاد و همدلی و یافتن راه کارهای مشترک در دستیابی به حقوق واقعی و حفظ ارزشهای اجتماعی بکوشند.

دکتر کران ویلا، از چهره های فعال زن در هند و رئیس سابق کمیسیون ملی زنان هند به موضوع زنان و ناهنجاریهای کنونی جامعه هند پرداخت و گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که زن در جامعه با آن مواجه است سوء استفاده و رهبری غلط برخی از روحانیون هندو و مسلمان است. همه ما می دانیم که دستورات واقعی اسلام درباره زنان بسیار غنی و درخور توجه است اما عملاً درست به کار گرفته نمی شوند و در بسیاری مواقع می بینیم تفسیری نادرست  از مفاهیم اسلامی به جامعه ارائه می شود که به بروز مشکلات، تبعیض و بی عدالتی و اعمال خشونت منجر می شود.

دکتر کاپیلا واتسیان نماینده مجلس هند و از شخصیتهای پیشکسوت و برجسته فرهنگی هند گفت: زنان در همه ادیان مهم دارای جایگاه ویژه ای هستند که تعریف جامع و عملی را برای ارزشهای اجتماعی آن قابل شده اند. پیامبران برای به دست آودرن قدرت و اعمال نفوذ در میان جامعه نیامده اند بلکه پیام آوران صلح و عدالت بوده اند و برای جامعه آئین زندگی، برابری  و رعایت حقوق اساسی را به ارمغان آورده اند لذا ما هم باید به این دستاوردها احترام بگذاریم و برای رفع ناهنجاری ها، تبعیضها و ظلم و ستم به زنان بکوشیم.

وی در پایان گسترش دستورات اسلام را براساس پیام صلح و دوست داشتن و برابری حضرت محمد(ص) دانست و خواست تا به واقعیتها و آموزه های اسلامی نگرش تازه ای شود.

کد خبر 709512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha