فتح الله بی نیاز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت : نسل جوان ما بیشتر به تصاویر گرایش دارد آن هم تصاویری که معناگرا نباشد. نسل امروز عمدتا در جستجوی تفنن و تفرج است و به همین دلیل موبایل و بلوتوث برای آنها از کتاب جذابتر است.
وی درباره علت این بی علاقگی توضیح داد : شاید بتوان گفت بخشی از آن به جریانی جهانی برمی گردد که البته این بخش کوچکی است. وقتی فرزندان ما در کتابهای دبیرستانی با ادبیات جدی آشنا نمی شوند و در رسانه ها هم تبلیغ جدی و درستی درباره کتاب صورت نمی گیرد ذهن جوانان چگونه باید آماده شود؟
این نویسنده و منتقد با اشاره به ضعفهای ادبیات داستانی ایران گفت : در شرایط فعلی این گونه داستان نویسی لذتی نصیب خواننده ایرانی نمی کند. ادبیات داستانی باید معناگرا باشد و پرسش ایجاد کند. نویسندگان ما باید 10-12 ساعت کار مداوم داشته باشند و حداقل داستان هموطنان خودشان را بخوانند.
وی ادامه داد : آنچه باعث شهرت نویسنده ای چون "ایشی گورو" می شود نوآوری و ساختارشکنی در کارهای اوست اما متاسفانه این نوآوری در آثار نویسندگان ما کم دیده می شود و اغلب کارها تکراری است.
بی نیاز اضافه کرد : نویسنده باید فراغت بال داشته باشد تا وقت خود را صرف خواندن و تجربه کردن بکند البته آموزش صحیح و مدرن هم لازم است. آموزشهای کلاسیک دیگر پاسخگو نیست .
وی در پایان گفت : رسانه های جمعی با تبلیغات خود نقش مهمی را می توانند در ترویج کتابخوانی ایفا کنند اما در این بین عناصر درونی هم دخیل است چرا که این دو محرک در کنار هم اثرگذارند.
نظر شما