مهرداد خوشبخت درباره پذیرش کارگردانی و بازنویسی نهایی فیلمنامه "نیرنگ" به خبرنگار مهر گفت: ویژگی که من را برای پذیرش کارگردانی این فیلم 90 دقیقهای ترغیب کرد، به تصویر کشیدن پلیس واقعی و باورپذیر بود. در واقع نقطه عطف قصه این مسئله بود. پلیسهایی که علاوه بر اینکه با قاچاقچیان درگیرند، خودشان نیز درگیر مسائل شخصی هستند، عاشق میشوند و...
وی در ادامه افزود: بعد از اینکه پیشنهاد کارگردانی این فیلم 90 دقیقهای از سوی مهران رسام تهیهکننده به من داده شد، جلساتی را فرهاد علیزاده آهی نویسنده گذاشتم. او بر مبنای نتیجهگیری جلسات تغییراتی در فیلمنامه داد و خودم نیز هنگام ساخت بخشهایی را بازنویسی میکردم. البته این بازنویسی با توافق نظر نویسنده انجام میشد.
نمایی از فیلم "نیرنگ"
این کارگردان خاطرنشان ساخت: به عنوان نمونه شخصیت پوریایی (بهزاد خداویسی) در قصه کشته نمیشد، اما در جایی از قصه در اثر لو رفتن کار پلیس او کشته میشود یا پایان قصه قرار ملاقات بود که آنها هم تغییر دادم و سکانس نهایی را در موتورخانه قرار دادم.
خوشبخت وجه تمایز فیلم تلویزیونی "نیرنگ" را نسبت به دیگر آثار پلیسی نشان دادن پلس واقعی و باورپذیر برشمرد و گفت: رو در رویی سرگرد امیر ملک (حمیدرضا پگاه) و سروان قادری (حسین سحرخیز) سر کار و پخش سکانسهایی دیگر نشاندهنده یک پلیس واقعی بود. البته باید بگویم حمایت مسعود صباح مسئول 90 دقیقهایهای شبکه اول در این پروژه خیلی موثر بود.
وی ادامه داد: او از ما خواست یک فیلم پلیسی واقعی بسازیم. البته یکی دیگر از دلایلی که باعث شد این فیلم خوب از کار دربیاید، دخالت نکردن نیروهای بیرونی بود. ما فقط چند ماشین پلیس کرایه کردیم که اگر آنها را هم نمیدادند مثل فیلم "پرونده مختومه نیست" چند ماشین را رنگ و به عنوان ماشین پلیس استفاده میکردیم.
کارگردان "نیرنگ" اشاره کرد: متاسفانه نیروی انتظامی با وجود تبلیغات زیادی که برای ساخت فیلمهای پلیسی میکند، امکاناتش به اندازه شعاری که میدهد نیست. من به حدی برای ساخت فیلم "پرونده مختومه نیست" اذیت شدم که میتوانم تجربههایم را در اختیار فیلمسازان دیگر بگذارم.
خوشبخت درباره اینکه آیا فیلم "نیرنگ" هنگام پخش با جرح و تعدیل هم مواجه شده یا نه گفت: اصلاحیاتی داشت، اما با همکاری پخش و صحبتهایی که با مسئولان داشتیم، فیلم بدون کوچکترین لطمه پخش شد. در واقع اگر همکاری پخش و بازبینی نبود، این فیلم لطمه میخورد. اما خوشحالم صحبتهایی که با دوستان داشتم، نتیجهبخش بود.
کارگردان "نیرنگ" یادآور شد: فکر میکنم اگر فیلمسازان دیگر هم به جای گلایههای فراوان صحبتهایی با مسئولان پخش قبل از روی آنتن رفتن فیلم داشته باشند، مسلماً میتوانند به نتایج مطلوب دست پیدا کنند، در حالی که فقط با گلایه کردن مشکلی از آنها حل نمیشود.
وی درباره تدوین فیلم با توجه به اطلاعات بسیاری که در قصه به مخاطب منتقل میشود توضیح داد: مرحله پس از تولید همچون تدوین، صداگذاری، تروکاژ و... اهمیت زیادی دارد و همانقدر که فیلمساز برای تولید وقت صرف میکند باید برای این مراحل هم وقت بگذارد. برای "نیرنگ" بارها سکانسها را بررسی میکردم و علاقمند بودم وقت زیادی بگذارم.
خوشبخت درباره بم بودن صدای فیلم در بخشهای اولیه که در آن صدا به سختی شنیده میشود گفت: من خروجی را دیده بودم و ما مشکلی به لحاظ صدا نداشتیم، ولی این مشکل فقط در ابتدای فیلم بود و بعد درست شد. فکر میکنم یک مقدار تنظیمات پخش مشکل داشت یا ممکن است در نوار کپی بتاکم این مشکل ایجاد شده باشد که طبیعی است.
فیلم تلویزیونی "نیرنگ" به کارگردانی خوشبخت و تهیهکنندگی مهران رسام و حسین سهیلیزاده جمعه 14 تیر ساعت 15:45 از شبکه اول سیما روی آنتن رفت. این فیلم بر مبنای فیلمنامه فرهاد علیزاده آهی تهیه شد و حمیدرضا پگاه، فخرالدین صدیقشریف، حسین سحرخیز، بهزاد خداویسی و فرحناز رهنما در آن بازی کردهاند.
داستان "نیرنگ" درباره پلیسهایی است که درگیر پرونده قاچاق مواد مخدر هستند. از عوامل اصلی این پروژه میتوان به علی محمدزاده مدیر تصویربرداری، جواد مقدس صدابردار، مجید شهبازی طراح صحنه و لباس، محمد قومی طراح گریم، حسین عباسی مدیر تولید و حسن لبافی برنامهریز و دستیار اول کارگردان اشاره کرد.
نظر شما