۱۶ تیر ۱۳۸۷، ۱۴:۵۲

مسجد جامع سبزوار در معرض تخریب است

مشهد - خبرگزاری مهر: معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران گفت: در پی اجرای طرح "اگو" و مسدود کردن قناتهای قدیمی، مسجد جامع سبزوار و بناهای تاریخی این شهرستان در معرض تخریب قرار گرفته اند.

به گزارش خبرنگار مهر در سبزوار، فریبرز دولت ‌آبادی، ظهر امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان افزود: از اواسط سال 1376 تاکنون به‌ دنبال اجرای طرح فاضلاب شهری و مسدود کردن قناتهای قدیمی، وضعیت نامناسبی برای مسجد جامع سبزوار و دیگر بناهای بافت تاریخی شهر ایجاد شده است.

وی ادامه داد: سطح آبهای زیرزمینی به ‌صورت فوق ‌العاده‌ای بالا آمده و باعث بروز مشکلاتی برای مسجد جامع سبزوار شده است که باعث شده برای خارج کردن آب از زیر مسجد پمپهایی به طور دایم مشغول به کار باشند.

دولت آبادی با اشاره به اینکه پس از جریان دوباره آب در مسیر قناتها، قنات‌ها نمی‌توانند از زیر شهر عبور کنند، افزود: این امر باعث می شود که آب در آنها جمع شود.

دولت آبادی خاطرنشان کرد: مسجد جامع و بافت تاریخی سبزوار به‌ لحاظ توپوگرافی در سطح پایینی قرار دارند که آب خود‌ به ‌خود در آنها جمع می‌شود.

وی افزود: با توجه به میزان اعتبار لازم برای اصلاح سیستم "اگو" و احیای دوباره‌ قنات‌های سبزوار، مشکل قنات‌های این شهرستان و آثار تاریخی سبزوار در خراسان‌ رضوی قابل حل نیست.

وی با اشاره به اینکه شرکت آب و فاضلاب باید گزارش مفصلی در این باره ارائه دهد بیان داشت: قرار است تا در جلسه‌ای با حضور معاون وزارت نیرو و همکاران معاونت که مرتبط با امر فاضلاب هستند، تصمیم‌گیری مناسبی در این زمینه انجام شود.

کد خبر 711112

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha