۱۷ تیر ۱۳۸۷، ۱۳:۰۵

شورای روابط خارجی آمریکا:

دوران نفوذ واشنگتن در آمریکای لاتین به سر آمده است

دوران نفوذ واشنگتن در آمریکای لاتین به سر آمده است

یکی از مراکز پژوهشی در آمریکا با اشاره به منافع این کشور در منطقه آمریکای لاتین،راهکارهایی را برای گسترش روابط آمریکا با کشورهای این منطقه ارائه داده و در عین حال اعتراف کرده است که دوران نفوذ واشنگتن در این منطقه به سر آمده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شورای روابط خارجی آمریکا نوشت : منطقه آمریکای لاتین بزرگترین تهیه کننده خارجی نفت برای آمریکا و یک شریک محکم و قدرتمند در توسعه سوختهای جایگزین است. این منطقه سریع ترین شریک تجاری در حال رشد آمریکا و همچنین بزرگترین تهیه کننده داروهای غیرقانونی است.

در ادامه این مطلب آمده است : آمریکای لاتین همچنین بزرگترین منبع مهاجران آمریکایی است. همه این موارد، روابط عمیق- راهبردی اقتصادی و فرهنگی - آمریکا با این منطقه را تقویت می کند، اما همچنین نگرانیهای عمیق را تقویت می کند. دوره آمریکا به عنوان نفوذ برتر در آمریکای لاتین به سر آمده است.

این مرکز مطالعاتی افزوده است : کشورهای این منطقه نه تنها قوی تر شده اند، بلکه روابط خود را با کشورهای دیگر از جمله هند و چین گسترش داده اند. توجه آمریکا هم طی سالهای اخیر به جاهای دیگر معطوف شده است ، به ویژه در چالشهای خاورمیانه. نتیجه این امر شکل گیری آینده منطقه ای است که با شکل گیری گذشته آن بسیار فاصله دارد.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است : همچنین، آمریکای لاتین پیشرفت قابل توجهی ایجاد کرده است که با چالشهای مداومی هم روبروست. دموکراسی افزایش یافته و اقتصادها باز شده اند . بسیاری از کشورها برای کاهش فقر و نابرابری و همچنین تامین امنیت عمومی تلاش کرده اند.

شورای روابط خارجی آمریکا توصیه کرده است که سیاست آمریکا در چهار زمینه مهم – فقر و نابرابری، امنیت عمومی ، مهاجرت و امنیت انرژی – بار دیگر شکل داده شود ، زیرا این موارد نگرانیهای اصلی دولتها و شهروندان آمریکای لاتین است. تلاشهای آمریکا برای پرداختن به این چالشها باید هماهنگ با موسسات چندجانبه، سازمانهای جامعه مدنی ، دولتها و رهبران محلی انجام شود.

در پایان این مطلب آمده است: از طریق تمرکز بر بخشهای نگران کننده دوجانبه ، آمریکا و کشورهای آمریکای لاتین می توانند شراکتی را توسعه دهند که از ابتکار عملهای منطقه ای و پیشرفت خود کشورها حمایت می کند. چنین شراکتی همچنین اهداف آمریکا در افزایش ثبات، موفقیت و دموکراسی در این منطقه را توسعه خواهد داد.

کد خبر 712090

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha