به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس، علی وکیلی گفت: در این مراسم که روز پنجشنبه هفته جاری (بیستم تیرماه) برگزار می شود، افزون بر وزیر نفت، مدیران ارشد صنعت نفت، مدیران طرحهای توسعه پارس جنوبی و مقام ها و مسئولان محلی و استانی حضور خواهند داشت.
به گفته وی، با شروع عملیات ساخت پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی، سرفصل نوینی در عملیات اجرایی، عمرانی و ایجاد سازندگی در منطقه تنبک رقم می خورد و این منطقه در آستانه تحول، توسعه و شکل گیری جدیدی در بخش های صنعتی و اقتصادی قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی، تصریح کرد: وسعت کل پالایشگاه حدود 220 هکتار است که تاکنون حدود 5/4 میلیون متر مکعب خاکبرداری و بیش از 5/3 میلیون متر مکعب خاکریزی جهت آماده سازی سایت انجام شده است.
وکیلی افزود: پس از افتتاح و شروع عملیات احداث پالایشگاه فاز 12، روند تکاملی و اجرایی با احداث ساختمان ها و تجهیزات صنعتی و غیر صنعتی آغاز می شود که در قالب قرارداد EPC1 و توسط کنسرسیوم NASR به عهده گرفته شده است.
وی اظهار داشت: براساس این قرارداد، بخش خشکی فاز 12 شامل ساخت چهار مخزن فلزی با سقف شناور برای ذخیره سازی میعانات گازی هر یک به ظرفیت 90 هزار مترمکعب، اجرای تاسیسات زباله سوز و ساختمانهای غیر صنعتی اعم از ساختمانهای اداری، حراستی و کارگاهی به متراژ بیش از 31 هزار مترمربع و ساخت کمپهای مسکونی، کارگری و کارمندی و مدیریتی به ظرفیت چهار هزار نفر است.
وی گفت: براساس این قرارداد EPC1 انجام مهندسی تفصیلی، خرید، اجرا و احداث، راه- اندازی و بهره برداری تا زمان تحویل کامل بخش EPC1 بر عهده کنسرسیوم ایرانی رادیرا، آریا پیشرو قرن، استیم و ناورد (NASR) واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ارزش قرارداد EPC1 منعقده را بیش از 284 میلیون دلار و مدت زمان اجرای مجموع این قرارداد را 34 ماه اعلام کرد. وی افزود: زمان لازم برای ساخت کمپهای مسکونی 15 ماه در نظر گرفته شده است.
وی همچنین گفت: مقدار گاز تولیدی فاز 12میدان گازی پارس جنوبی معادل سه فاز پارس جنوبی است که بخشی از این گاز (معادل 2 فاز پارس جنوبی) به تولید گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) و بخش دیگر (معادل یک فاز پارس جنوبی) به شبکه سراسری منتقل میشود.
وکیلی اظهار داشت: قرارداد لولهگذاری فاز 12پارس جنوبی به ارزش 753میلیون و 360هزار دلار شهریور ماه سال گذشته و قرارداد ساخت و نصب عرشههای دریایی این فاز به ارزش 286میلیون دلار، آذر ماه سال گذشته میان شرکت پتروپارس و شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران (IOEC) به امضا رسید.
به گفته وی، ظرفیت گاز تولیدی هر یک از سه عرشه دریایی فاز 12 پارس جنوبی، حدود یک میلیارد فوت مکعب است.
نظر شما