به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، "ویلیام برنز" سفیر سابق آمریکا در روسیه که چندی پیش جایگزین "نیکلاس برنز" در سمت معاون وزیر امور خارجه و مسئول مستقیم پرونده ایران در دولت آمریکا شد، در جلسه استماع شب گذشته کنگره آمریکا که با عنوان "چالشهای بوجود آمده توسط ایران" سخنرانی می کرد در ادامه ادعا کرد: تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران باعث شده تا پیشرفتهای تهران در برنامه هسته ای خود پیشرفتهای معمولی باشد و من به خاطر این تحریمها از سازمان ملل تشکر می کنم.
برنز در بی توجهی به ساختار بومی و ملی برنامه هسته ای صلح آمیز ایران افزود: این نکته روشن است که هنوز ایران به طور کامل اورانیوم را غنی سازی نکرده و این به واسطه تحریمهای سازمان ملل بوده و همین تحریمها باعث شده اند تا توانائی های ایران برای بدست آوردن فناوریها و یا تجهیزاتی که برای کامل شدن برنامه موشکی خود به آنها نیاز دارد با مشکل مواجه شود.
معاون وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه با این ادعا که ایران در پی دستیابی به مواد قابل انشقاق برای استفاده در سیستم موشکی خود بوده گفت: با توجه به این مطلب رسیدن به این نتیجه که ایران در تلاش است تا به سلاح هسته ای دست پیدا کند کار چندان مشکلی نیست. و ما برای برخورد با این مسئله هر چند استفاده از گزینه نظامی را روی میز داریم اما این گزینه به عنوان آخرین گزینه ممکن مطرح است و ما معتقد نیستیم که تمام راه های دیپلماتیک ممکن برای حل پرونده ایران به آخر خط رسیده باشند.
این دیپلمات کهنه کار آمریکایی در ادامه از کنگره خواست تا بر اساس قانونی که هفت سال قبل آن را تصویب کرده تحریمهای شدیدی را علیه شرکتهای بین المللی سرمایه گذار در ایران اعمال کنند.
لازم به ذکر است، بر اساس این قانون تا کنون نام 50 شرکت سرمایه گذار در ایران در رسانه های آمریکا منتشر شده اما به گفته برنز تا این تاریخ تحریم سنگینی علیه این شرکتها اعمال نشده است. وی برای مثال به شرکت نفت "استیت اویل" نروژ و قرارداد جید آن با ایران اشاره کرد و گفت : ما مشغول بررسی این قرارداد هستیم و به احتمال زیاد استیت اویل اولین شرکت بین المللی خواهد بود که با تحریمهای سنگین ما مواجه می شود.
به گزارش مهر، نمایندگان حاضر در جلسه استماع شب گذشته کنگره در ادامه این جلسه درباره علت افزایش صادرات آمریکا به ایران در دوره ریاست جمهوری بوش نیز سوال کرده و حتی سیاست بوش در قبال ایران را یک "رویکرد اسکیزو فرنیایی" توصیف کردند که برنز در پاسخ به این نمایندگان گفت : مشکل دولت آمریکا با دولت ایران است و نه با ملت ایران.
"گری آکرمن" مسئول امور خاورمیانه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا که چندی قبل قطعنامه غیر الزام آوری مبنی بر "ممنوعیت صادرات هر نوع ماده نفتی پالایش شده به ایران" را به کنگره ارائه کرده بود در این جلسه خواستار اعمال قانون ممنوعیت پرواز برای تمامی مقامات ایرانی به غیر از افراد حاضر در مذاکرات هسته ای کشورمان با غرب شد.
نظر شما