۲۱ تیر ۱۳۸۷، ۱۱:۱۵

محمدی خبر داد:

احیای دوایر ارزش در گمرکات از ماه آینده

احیای دوایر ارزش در گمرکات از ماه آینده

رئیس کل گمرک ایران در بازدید از گمرک فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره)، از احیای دوایر ارزش در گمرکات برای ارزش گذاری دقیق و مطلوب کالاهای وارداتی از ماه آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، اردشیر محمدی رئیس کل گمرک ایران در بازدید از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) با اعلام این مطلب افزود: نتیجه نهایی فعالیتهای صورت گرفته توسط کارکنان گمرک باید منجر به جلب رضایت مراجعه کنندگان شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از بسته های پیشنهادی دولت در طرح تحول اقتصادی، اصلاحات در گمرک است، افزود: در صورت پیشرفت مطلوب روند کار در گمرک و تداوم آن و ارائه تسهیلات به هنگام به خدمت گیرندگان، دولت نگاه ویژه ای به بهبود وضعیت این سازمان خواهد داشت.

به گفته محمدی، رضایت خدمت گیرندگان از گمرک سبب رضایت دولت می شود که در این صورت حمایت ها نیز افزایش می یابد.

وی گفت: در مجموع فعالیت و عملکرد گمرک باید به گونه ای باشد که گمرک به عنوان یک سازمان کارا در نگاه مراجعان جلوه کند.

رئیس کل گمرک ایران افزود: برای ارتقای جایگاه واقعی گمرک ، تعالی سازمانی و تحقق اهداف مورد نظر ، کارکنان باید خدمت رسانی صادقانه به مراجعه کنندگان را در سرلوحه کار خود قرار دهند.

معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: گمرک سعی دارد با ارائه راهکارهای مطلوب مشکلات مربوط به خدمت گیرندگان را در زمینه تشریفات گمرکی به حداقل کاهش دهد.

وی افزود: گمرک به خدمت گیرندگانی که سالم و در چارچوب قوانین و مقررات گمرکی فعالیت کنند مطلوب ترین خدمات را ارائه می دهد.

محمدی گفت: گمرک در خدمت مراجعه کنندگان است و خواهان ارائه خدمات راحت و روان همراه با احترام کامل ، صحت و سلامت کاری است.

به گفته وی مراجعه کنندگان به منظور تسهیل و تسریع تشریفات گمرکی می توانند مشکلات موجود را به همراه راهکارهای مورد نظر به گمرک ارائه دهند تا این سازمان را در انجام بهینه امور تجاری یاری دهند.

رئیس کل گمرک ایران اظهار امیدوای کرد: با اقدامات صورت گرفته در راستای حل مشکلات تجار و بازرگانان از این پس مراجعه کنندگان شاهد بهترین خدمات از گمرک باشند.

محمدی در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه ارزش گذاری کالاهای وارداتی افزود: به منظور ارزش گذاری دقیق و مطلوب کالاهای وارداتی دوایر ارزش  ماه آینده در گمرکات اجرایی و راه اندازی می شود.

وی گفت: با توجه به اینکه ارزش گذاری کالاها دارای یک فرایند پیچیده ای است، احیای دوباره دوایر ارزش منجر به ارزش گذاری دقیق تر کالاهای وارداتی خواهد شد.

رئیس کل گمرک تصریح کرد: ارزش گذاری صحیح کالاهای وارداتی ضمن احقاق حقوق حقه دولت رضایت ارباب رجوع را به دنبال خواهد داشت.

محمدی با اشاره به اینکه تسریع و تسهیل انجام تشریفات گمرکی و ارائه مطلوب ترین خدمات به خدمت گیرندگان از اهداف اصلی تمامی گمرکات اجرایی است، افزود: گمرکات باید با تشکیل کمیته محلی سلکیتویتی ( طرح مسیر اظهار کالا) دلایل کندی کار در تشریفات ترخیص کالا و توقف آن را ریشه یابی و نسبت به رفع آن اقدام کنند.

وی گفت: با بررسی این مشکلات در کمیته محلی سلکیتویتی ابتدا باید دریابیم مشکلات مربوط به تاخیر در ترخیص کالا درون سازمانی است یا برون سازمانی

محمدی با اشاره به اینکه کمیته محلی سلکتیویتی باید به صورت ماهانه برگزار شود، افزود: پس از ارزیابی گزارش ها چنانچه مشکلات درون سازمانی باشد باید با همفکری و اجرای راهکارهای مطلوب در صدد رفع آن برآییم.

رئیس کل گمرک ایران گفت: چنانچه مشکلات مربوط در ترخیص کالا برون سازمانی باشد باید طی نشستی با سازمانهای دخیل در امر تجارت تا حد توان مشکلات را برطرف نماییم.

وی همچنین درنشست صمیمی با خدمت گیرندگان افزود: بر اساس زمان سنجی کار تشریفات گمرکی کالاهای وارده به مسیر سبز باید در یک ساعت ، در مسیر زرد 2 ساعت و در مسیر قرمز در صورت تکمیل اسناد و مدارک و مجوزها 4 ساعت انجام شود.

محمدی تصریح کرد: تشریفات گمرکی انجام شده در مسیر سبز بررسی اجمالی اسناد، در مسیر زرد بررسی دقیق اسناد و مدارک مثبته است و در مسیر قرمز علاوه بر بررسی اسناد و مدارک ، کالا نیز مورد بازرسی دقیق قرار می گیرد.

رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک و سازمان های دخیل در امر تجارت باید به گونه ای عمل کنند که ضمن اعمال دقیق قوانین و مقررات، تشریفات مربوط به ترخیص کالا تسریع گردد.

وی افزود: در فرایند مربوط به انجام تشریفات گمرکی 20 سازمان و وزارتخانه دخیل هستند که باید نسبت به ارائه نظر کارشناسی و صدور مجوز لازم اقدام کنند که تمام این عوامل در زمان سنجی عملیات گمرکی تاثیر گذار است؛ بنابراین هماهنگی مطلوب و مستمر ما بین این سازمانها برای تسریع در صدور مجوز و یا تایید اسناد مربوط سبب افزایش سرعت گردش کاری خواهد شد.

به گزارش مهر، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی یکی از ماموریتهایی که ریاست جمهوری به عهده وی  گذاشته را پیگیری گزارش دیوان محاسبات کشور و برخی گزارشهای دیگر درباره گمرکات کشور اعلام کرده است.

حسین صمصامی در ارتباط با ارزش گذاری کالاها گفته است: در این زمینه بحثهای مختلف مطرح است و من نیز گزارشهای مختلفی را خوانده ام که یکی از آنها مربوط به دیوان محاسبات است.

صمصامی افزوده است: در ارزش گذاری کالاهای وارداتی یکی از نکات در ارتباط با تشخیص کالاست و اینکه چه کسری به آن تعلق می گیرد و یکی قیمت گذاری کالای وارداتی است که با چه قیمتی  آن کالا وارد کشورمان می شود.

کد خبر 714355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha