به گزارش خبرگزاری مهر، تقی ناصر شریعتی رئیس کار گروه مددکاری ، صنعت و روابط کار در کنگره 50 سال مددکاری اجتماعی در ایران با بیان این مطلب افزود: اگر چه مددکاری یک نگاه عمومی به تمام بخش های اجتماعی و اقتصادی دارد، اما مددکاری اجتماعی بخش صنعت حتما باید برای خودش تشکل و یا انجمنی داشته باشد که خوشبختانه یکی از دستاوردهای مثبت فعالیت کارگروه صنعت و روابط کار این بود که هسته اولیه این تشکل به نام انجمن مددکاری صنعتی تشکیل شد.
وی با اشاره به تعریف مددکاری اجتماعی در حوزه صنعت گفت: مددکار اجتماعی در واحدهای صنعتی فردی است که با بهره گیری از اصول و ارزش های حرفه مددکاری، امکانات سازمانی موجود و همچنین با تاکید بر حفظ کرامت انسانی با هدف ارتقای بهره وری و رضایت شغلی کارکنان در جهت رفع مسائل فردی، خانوادگی یا سازمانی آنان و یا ارائه تسهیلات رفاهی به آنها، تلاش و برنامه ریزی می کند.
رئیس کارگروه مددکاری ، صنعت و روابط کار در خصوص چالش های مددکاری در حوزه کار و صنعت نیز گفت: درحال حاضر هیچ مددکاری آموش های تخصصی مربوط به بخش صنعت را به طور رسمی نگذرانده و مددکاران صنعتی معمولا مددکاران عمومی هستند که از دانشگاه ها فارغ التحصیل شده اند.
وی کمبود منابع علمی و حرفه ای معتبر در زمینه مددکاری اجتماعی در بخش صنعت و نبود تعامل با مددکاران خارج از کشور را از دیگر چالش های مددکاری در حوزه صنعت و روابط کار عنوان کرد.
وی در خصوص مهمترین تهدیداتی که در حوزه مددکاری در بخش صنعت و روابط کار وجود دارد، گفت: یکی از مهمترین تهدیدات موجود ، نگاه برخی از مدیران صنعتی نسبت به خدمات مددکاری است که فکر می کنند خدمات مددکاری کاری است سهل و غیر تخصصی و از عهده هر کسی بر می آید و چون مددکاری آثار و نتایج آنی ندارد، به راحتی نیروهای غیر تخصصی را جایگزین مددکار می کند.
شریعتی تصریح کرد: وضعیت بیکاری در جامعه برای فارغ التحصیلان نزدیک به رشته مددکاری نیز از دیگر تهدیدات این حرفه است که موجب می شود فارغ التحصیلان رشته های دیگر جایگزین مددکاران اجتماعی در سازمان ها و نهادهای مختلف شوند.
نظر شما