به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، علی اکبر اصل خادمی ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران افزود : کارشناسان صنایع ریلی ایران موفق به طراحی و ساخت سوزن پرسرعت ریلی برای استفاده در متروی تهران شدند.
وی تصریح کرد: این سوزن با نام "یو آی سی 56 " با شیب یک دوم ساخته شده و برای خطوط پرسرعت ریلی طراحی شده است.
خادمی با بیان اینکه طراحی و تولید تجهیزات ریلی از جمله سوزن های پرسرعت در اختیار سه کشور جهان است افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز با سرمایه گذاری در این بخش به یکی از مراکز عمده تولید صنایع ریلی در جهان تبدیل می شود.
وی با اشاره به نوپا بودن صنایع ریلی ایران گفت : گرچه کمتر از سه سال از آغاز مجتمع صنایع ریلی ایران می گذرد اما در این مدت کم نیز بخش عمده نیازهای داخلی به تجهیزات ریلی از سوی این کارخانه تامین شده است.
خادمی اضافه کرد: در حال حاضر با تلاش کارشناسان داخلی ، بخش عمده نیازهای بنادر ، خطوط راه آهن و پروژه های متروی تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد از سوی این مرکز تامین می شود.
وی با بیان اینکه تا قبل از فعالیت این مرکز تمام نیازهای صنایع ریلی ایران از خارج تامین می شد افزود: در حال حاضر به غیر از سه نوع قطعه، تمام تجهیزات لازم در صنایع ریلی کشور در داخل ساخته می شود.
به گفته خادمی در حالیکه تا سال 84 تمام قطعات ریلی از کشورهای خارجی تامین می شد اما در عرض سه سال گذشته 70 درصد از این تجهیزات به مرحله طراحی و ساخت داخل رسیده است.
وی با اشاره به کیفیت قطعات تولیدی ایران در مقایسه با مشابه خارجی گفت: گرچه این مجموعه تحت لیسانس شرکت GUJIFER فرانسه فعالیت می کند اما تجهیزات تولیدی داخلی به حدی از کیفیت بالایی برخوردار است که شرکت فرانسوی به یکی از خریداران محصولات این شرکت تبدیل شده است.
مدیرعامل صنایع ریلی ایران با اشاره به تلاش کارشناسان فنی داخلی برای رقابت در بازارهای داخلی و خارجی گفت : در فاصله سه سال از آغاز کار این مجموعه، بیش از 18 نوع محصول جدید در این مجموعه به مرحله طراحی و تولید داخل رسیده است.
اصل خادمی با بیان اینکه هنوز هم برخی از نیارهازی اولیه صنایع ریلی باید از خارج از کشور تامین گردد گفت: با رایزنیهای گسترده انجام شده و همکاری با شرکت فرانوسی تحریمهای اعمال شده عملا تاثیری در روند تولیدات این شرکت نداشته است.
وی با اشاره به اینکه این مرکز به عنوان یکی از شرکتهای وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع محسوب می شود افزود : در اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی ، این کارخانه نیز چندی پیش به بخش خصوصی واگذار شده است.
اصل خادمی با بیان اینکه بخشی از سهام این مرکز به کارکنان آن واگذار شده است گفت: خریدار اصلی سهام مجتمع صنایع ریلی ایران ، صندوق پس انداز کارکنان راه آهن کشور بوده و بخشی از سهام آن نیز به شرکت فرانسوی واگذار می شود.
وی با بیان اینکه ایران به عنوان تنها تولید کننده صنایع ریلی خاورمیانه به شمار می آید اظهار امیدواری کرد سهامداران جدید برای توسعه صنایع ریلی ایران و دستیابی به فناوریهای جدید تلاش کنند.
نظر شما