نشست رهبران کشورهای حوزه دریای مدیترانه به ریاست "نیکلا سارکوزی" و "حسنی مبارک" روسای جمهوری فرانسه و مصر در پاریس در حال برگزاری است.
دیدار روسای جمهوری فرانسه و سوریه در کاخ الیزه
این اجلاس با حضور "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه به همراه "میشل سلیمان" همتای لبنانی وی که پس از گذشت 60 سال از استقلال آنها، اکنون در کنار هم بر سر یک میز نشسته اند، برگزار می شود. رهبران این دو کشور در حضور سارکوزی اعلام کردند که برای برقراری دوباره روابط دیپلماتیک بین بیروت و دمشق تلاش خواهند کرد.
گشایش سفارتخانه های سوریه و لبنان در بیروت و دمشق نیز از جمله نتایج دیدار این دو رهبر کشورهای عربی بود.
اما شایان ذکر است که یکی از دعوت شدگان در این نشست حضور ندارد؛ "معمر قذافی" رهبر لیبی نشست کشورهای حوزه مدیترانه را وحشتناک توصیف و این نشست را تحریم کرده است.
نشست امروز که در "گراند قصر" ساخت سال 1900 در پاریس برگزار می شود می تواند تولد اتحادیه مدیترانه ای را در پی داشته باشد.
اتحادیه مدیترانه ای در صورت تاسیس با چالش هایی چون آلودگی هوا در منطقه، تجاوزگری های رژیم اسرائیل بر ضد ملت فلسطین، مخالفت لیبی و ناهمگنی فرهنگی، سیاسی، مذهبی و اقتصادی اعضا روبروست و گرچه روزنه ای از امید به همکاری در منطقه را بوجود آورده، اما چالش های آن اساسی و بنیادین است.
روسای جمهوری فرانسه و مصر
این اتحادیه 43 عضو خواهد داشت که شامل 27 عضو اتحادیه اروپا، 9 کشور جنوب مدیترانه شامل الجزایر، مصر، اردن، لبنان، مغرب، موریتانی، سوریه، ترکیه، تونس و همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم اسرائیل، آلبانی؛ کرواسی، بوسنی و هرزگوین، مونته نگرو و موناکو نیز از اعضای این اتحادیه خواهند بود.
روسای این نشست در سخنان آغازین خود خواستار تلاش تمامی اعضا در جهت حل کشمکش ها در منطقه خاورمیانه و برقراری صلح در آن شدند.
نظر شما