به گزارش خبرنگار مهر ، عبدالرضا مصری در کنگره علمی حرفه ای 50 سال مددکاری اجتماعی در ایران که صبح امروز در باشگاه صنعت نفت برگزار شد، گفت: در زمانی که انسانها در جامعه از همه جا ناامید می شوند مددکاران اجتماعی هستند که جوانه امید را در دل افراد زنده می کنند و حیات دوباره را به آنان هدیه می دهند.
وی با اشاره به وجود پیچیدگی های زیادی که درجامعه شاهد آن هستیم، ادامه داد: باید از قالب مددکاری سنتی که به صورت کمک های خانوادگی و فردی انجام می شود آرام آرام جدا شده و به برنامه ها و فعالیتهای کاملا تخصصی وعلمی روی آورد.
وزیر رفاه وتامین اجتماعی تاکید کرد: مددکار اجتماعی در راهبری برنامه های توسعه بسیار موثر است و عدم وجود آن به گونه ای موجب انفعال در برنامه ها می شود که متاسفانه شناخت کیفی جامعه از مددکاری کافی نیست .
مصری با اشاره به شخصیت بزرگ حضرت علی (ع) در مدد عملی و قلبی به دیگران گفت: رکن اصلی و مهم در حرفه مددکاری در جهت ارتقا کیفی و نتیجه بخشی آن باور و اعتقاد خود مددکاران به کاری است که انجام می دهد.
وی افزود: لذا جایگاه مددکاران اجتماعی بسیار ارزشمند است و ارزشمند تر از آن باور و هنر آنها در مدد رساندن به دیگران است.
وزیر رفاه وتامین اجتماعی با تصریح به این نکته که مدد کردن باید با عمق وجود باشد ، گفت: به خاطر پیچیدگی های اجتماعی که امروز در تمام جامعه شاهد آن هستیم در کنار برنامه های اقتصادی نیاز جدی به تدوین برنامه های روانی و اجتماعی بیشتر است.
مصری خاطرنشان کرد: تنها با یک برنامه تنظیم شده برای یک گروه اجتماعی نمی توان به مددجویی تمام گروههای جامعه رفت باید مشکلات تمامی گروههای جامعه شناخته شود و برای رفع تمام آن مشکلات برنامه ریزی کرد.
وی تصریح کرد: گروهها و سازمانهای مختلف اجتماعی باید به حرفه مددکاری و نقش موثر آن در جامعه توجه داشته باشند که البته سازمان زندانها ، آموزش و پرورش و نیروی انتظامی در این جهت اقدامات مهمی انجام داده اند و امیدواریم وزارت بهداشت نیز به این امر توجه بیشتری کند.
وزیر رفاه وتامین اجتماعی با اشاره به اینکه همه اقشار جامعه به وجود مدد کار نیازمند هستند ، خاطرنشان کرد: بسیاری از آسیب های اجتماعی در جامعه حاصل زیاده طلبی عده ای محدودی است در صورتی که همین تبعیض ها زندگی خود افراد مرفه را دچار آسیب می کند.
مصری افزود: در دین اسلام برای رفع مشکلات ابزار زیادی شامل خمس ، زکات ، صدقه ، نزورات ، انفاق ، قرض الحسنه برای مددکاران وجود دارد که البته هنر مددکاران در کنار تمام این امکانات است که نتیجه کار را به بهترین صورت نشان می دهد.
وی با اشاره به اینکه مددکاران حلقه ها را به هم پیوند می دهند ، گفت: حتی اگر به این حرفه به عنوان یک شغل نگاه کنیم بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است در واقع مددکاران سنگ صبور مددجویان هستند و باید این را باور داشته باشند.
لازم به ذکر است در ادامه این مراسم از خانواده شهید فیاض بخش به عنوان موسس سازمان بهزیستی کشور و تمامی خانواده ها و فعالان و پیشکسوتان این عرصه قدردانی شد.
نظر شما