به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر محمد حسن پیراسته ، کارشناس و مشاور محیط زیست با اشاره به این که تصمیم عدم ساخت کارخانه در شعاع 120 کیلومتری تهران ، ممانعت از واگذاری بیشتر سرزمین تهران بوده است ، گفت: این تصمیم به دلیل رشد متوازن صنعتی در دیگر استان ها ، توزیع فعالیت های صنعتی و اسکان جمعیت در سایر استان ها بوده و فقط توجیه زیست محیطی نداشته است .
وی افزود: هرچند موضوع آلودگی محیط زیست مهم است ، اما این تصمیم عدم استقرار همه فعالیت های صنعتی و تولیدی و تبدیلی را در شعاع 120 کیلومتری تهران در نظر داشته است ، چراکه هر واحدی به دنبال فعالیت های خود نیازمند امکانات ، تسهیلات و الزاماتی برای کارکنان خود است که موجب افزایش جمعیت در تهران و یا حاشیه تهران خواهد شد و در نهایت به رفت و آمدهایی منجر می شود که به مشکلات منطقه بیمار تهران دامن می زند .
پیراسته خاطر نشان کرد: ایجاد واحدهایی صنعتی، صنایع تکنولوژی و یا تبدیلی فقط با در نظر گرفتن ملاحظات خاص و در شرایط بحرانی که دولت تشخیص دهد ، امکان پذیر است و در غیر این صورت مشکلات تهران را بیشتر می کند .
این کارشناس محیط زیست تصریح کرد: هدف از قانون گذاری مدیران قبلی از این تصمیم ، فقط بحث آلودگی تهرا ن نبوده و احتراز از تراکم فعالیت های صنعتی ، تولیدی و خدماتی در تهران بوده است .
وی با بیان این که 35 درصد واحدهای صنعتی در 2/1 خاک کشور متمرکز است ، افزود: در آمارگیری مرداد ماه سال 81 ، بیش از 542 هزار واحد صنعتی ، تولیدی و خدماتی در استان تهران وجود دارد که بیش از 300 هزار واحد آن در شهرستان تهران فعالیت می کنند .
پیراسته با اشاره به محدودیت ها و معضلاتی که امروز گریبان تهران را گرفته است ، اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی تهران باید حتی از استقرار واحدهای پاک و غیر آلاینده در اطراف تهران نیز برحذر باشیم .
وی خاطر نشان کرد: با در نظر گرفتن توازن منطقه ای ،عدالت اجتماعی و مسائل زیست محیطی ، باید شکل گیری فعالیت های صنعتی را به سوی سایر استان ها سوق دهیم و مشکلات تهران را از این بیشتر نکنیم .
نظر شما