وی ادامه داد: خیلی دلم میخواهد خانواده این عزیزان گمان نکنند تنها پدر یا مادر خود را از دست دادهاند، زیرا افرادی مثل شکیبایی یک ارزش ابدی برای همه ملت ایران بودهاند. باید هر چه بیشتر مراقب این افراد بود و به قول معروف آنها را میان زرورق نگهداری کرد.
شیخطادی در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: خسرو مدتی بیمار بود و مدام نزد پزشک میرفت. با وجود ابتلا به بیماری کبدی و دیابت روحیهای عجیب داشت و با اینکه با بیماری دست و پنجه نرم میکرد، اما مدام مراقب بود هنگام کار کسی را اذیت نکند.
خسرو شکیبایی و آهو خردمند در فیلم "صبحانه ای برای دو نفر"
این کارگردان سینما با حالتی کاملا متأثر یادآور شد: روزی خسرو سر صحنه "سومین روز پس از مرگ" به من گفت پرویز من تو را خیلی اذیت میکنم. من در جواب گفتم ما در قبال بازیگرانی چون تو وظیفه ای بر عهده داریم و پیری تو برای من ارزشمند است. شکیبایی خیلی باارزش و یک استاد اخلاق بود.
مهدی کرمپور هم که در فیلم سینمایی "چه کسی امیر را کشت؟" با مرحوم شکیبایی همکاری کرده است، با اشاره به اینکه خسرو شکیبایی نیاز به تعریف ندارد، این بازیگر فقید سینما را یکی از محبوبترین و بهترین بازیگران سینمای ایران دانست.
وی اظهار داشت: من افتخار همکاری با مرحوم شکیبایی را در فیلم خود داشتم. همچنین هنگام ساخت تیزر بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر وقتی نیازمند استفاده از بازیگری توانا و دارای کلامی معتبر و تأثیرگذار بودم، افتخار همکاری مجدد با وی را به دست آوردم.
کرمپور یادآور شد: زندهیاد شکیبایی قرار بود در فیلم "بارانداز"من هم نقش یک مربی کشتی قدیمی و راوی اصلی فیلم را بر عهده داشته باشد. خسرو بازیگری بود که میتوانست هر کارگردانی را پشت دوربین شگفت زده کند و بیش از تصور یک کارگردان نقش را به نمایش میگذاشت. خسرو شکیبایی در سینما جایگزین نخواهد داشت.
بیتا فرهی که در "هامون" و "بانو" داریوش مهرجویی و "کیمیا" احمدرضا درویش در کنار مرحوم شکیبایی به ایفای نقش پرداخته، درباره ضایعه درگذشت این بازیگر توانا گفت: بهترین خاطراتی که من در سینما دارم با حضور خسرو شکیبایی بوده است. عزیزی که از دست ما رفت.
این بازیگر سینما که به دلیل شنیدن خبر درگذشت نابهنگام شکیبایی در وضعیت مناسب روحی قرار نداشت، خاطرنشان ساخت: نبود خسرو شکیبایی ضایعهای تأسفبار برای جامعه هنری ایران خواهد بود. باید خیلی پرمعناتر از این درباره مرحوم شکیبایی صحبت میکردم، ولی متأسفانه خیلی شوکه شدهام.
ابوالقاسم طالبی کارگردان فیلم سینمایی "دستهای خالی" با بازی شکیبایی نیز که تحت تأثیر این واقعه ناگوار قرار گرفته بود، یادآور شد: دو شب پیش بود که با خسرو درباره قرارداد حضورش در مجموعه تلویزیونی "به کجا چنین شتابان" صحبت میکردیم.
امین تارخ که در فیلمهای "سارا" داریوش مهرجویی و "رئیس" مسعود کیمیایی در کنار مرحوم شکیبایی حضور داشته، درباره این همکاری گفت: من و خسرو در جوانی در اداره تئاتر همکار و در سفرهای زیادی با هم بودیم. به عنوان بازیگر سینما و تئاتر با هم کار کردیم که همه اینها برای من مبتنی بر یکسری خاطرات دلنشین بوده است.
وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: خسرو شکیبایی تکرارناشدنی است و ما دیگر به این سادگی صاحب چنین بازیگری نخواهیم شد. امیدوارم روحش شاد باشد و اگر کمی و کاستی در قبال او داشتیم ما را ببخشد. وی اصولا آدمی کمتوقع بود و اگر هم انتظار کوچکی داشته که ما برآورده نکردیم، امیدوارم روحش از ما راضی باشد.
پوران درخشنده فقدان این هنرمند توانا سینما را ضایعهای بزرگی برای سینمای ایران دانست و گفت: خسرو شکیبایی یک هنرمند ارزنده و مردمی بود که از میان ما رفت. این واقعه برای ما بسیار تأسفبار است.
وی از تجربه همکاری با مرحوم شکیبایی در اولین تجربه کارگردانی خود "رابطه" به عنوان بهترین خاطره سینمایی زندگیاش یاد کرد و گفت: در آن فیلم سه ماه تمام با بچههای ناشنوا کار میکردیم و شکیبایی با تمام عشق و علاقه خود آن کار را انجام میداد. من هرگز آن لحظات را فراموش نمیکنم.
درخشنده ادامه داد: شکیبایی آنفدر به تمرین قبل از بازی اهمیت میداد که ما در همکاری خود در "رابطه" و "عبور از غبار" مدام این تمرینها را انجام میدادیم. وی بازیگری عاشق بود و هنگام کار با بچههای ناشنوا به دید بازیگرانی حرفهای به آنها نگاه و بازی میکرد. وی همواره با خضوع مقابل دوربین میایستاد.
گوهر خیراندیش بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون متأثر از درگذشت شکیبایی گفت: وقتی پیامک خبر فوت خسرو را خواندم گمان کردم یک شوخی تلخ و گستاخانه است و آرزو کردم در حد همین شوخی نیز باقی بماند. ولی وقتی از واقعیت مطلع شدم آرزوم کردم ای کاش در تهران و مثل گذشته در کنارش بودم.
خیراندیش با اشاره به همکاری خود با مرحوم شکیبایی یادآور شد: خسرو دردانه سینمای ایران بود که متأسفانه خیلی زود او را از دست دادیم و فقدانش برای خانواده هنر باورپذیر نیست. سالها در اداره تئاتر و همچنین در فیلم "بانو" و سریال "روزی روزگاری" همکار بودیم. صبر و شکیبایی وی در شرایط سخت فیلمبرداری قابل تحسین بود.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: دوست ندارم فراق خسرو شکیبایی را باور کنم. با تألم و تأثر به خانواده هنر و عزیزان حاضر در این عرصه میگویم امیدوارم بتوانیم با این غم بزرگ کنار بیاییم.
خسرو شکیبایی صبح روز جمعه 28 تیرماه بر اثر ایست قلبی در سن 64 سالگی چشم از جهان فروبست.
نظر شما