عباس حاتمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در ایران نظام سلامت به فراموشی سپرده شده است و نظام پیشگیری از بیماریهای روحی و جسمی بسیار ضعیف است و هر سال به جمعیت محروم از خدمات بهداشتی و درمانی افزوده می شود.
این کارشناس در امور بیمه و درمان تصریح کرد: رژیم درمانی ، هنر درمانی ، خنده درمانی ، موسیقی درمانی ، ورزش درمانی بهترین جایگیزن برای درمان های دارویی است اما سازمان های بیمه گر و وزارت بهداشت همچنان سنتی فکر می کنند و قصد استفاده از فن آوری هایی جدید درمانی را ندارند.
حاتمی خاطر نشان کرد: یکی از معایب نظام سلامت در ایران این است که وزارت بهداشت و درمان، سیاست گذار ، مجری و ناظر بر آن است و این در حالی است که یک نهاد نمی تواند همزمان هم سیاست گذار و هم مجری و ناظر باشد.
وی با اشاره به اینکه سازمان های بیمه گر نقش چندانی در سیاست گذاری و نظارت بر سلامت ندارند، افزود: علاوه بر آن نهادهای مردمی فعال در نظام سلامت نداریم و مردم فاقد نمایندگان مستقل و غیر دولتی در نهادهای درگیر در امر سلامت هستند.
این کارشناس در امور بیمه و درمان خاطر نشان کرد: مجموعه این عوامل باعث فراموشی نظام سلامت شده است و کیفیت زندگی مردم را تقلیل داده است، از سوی دیگر وابستگی شدید سازمان های بیمه گر به دولت و تغییرات گسترده در سازمان های فوق بر ناکارآمدی آنها افزوده است.
نظر شما