به گزارش خبرگزاری مهر، فسیلهای بقایای انسانهای نخستین درحال حاضر مهمترین وسیله برای بررسی اصلیت و تکامل آناتومی انسان به شمار می روند. از آنجا که بیشتر این فسیلها ناقص هستند بازسازی ساختار کامل آنها غیرممکن است. این درحالی است که پرتونگاری با دستگاههای "سی تی اسکن" می تواند امکان بررسی این فسیلها را با تبدیل آنها به ساختارهای مجازی فراهم کند.
به همین منظور تیم تحقیقاتی "وو شیوجی" دیرینه شناس آکادمی ملی علوم چین موفق شدند جمجمه فسیلی گونه ای انسان قدیمی با عنوان Homo Liujiang ساکن جنوب چین را با کمک این تکنیک سه بعدی به صورت مجازی شبیه سازی کنند.
براساس گزارش ساینس دیلی، جمجه Homo Liujiang کاملترین و حفظ شده ترین فسیل انسانی مربوط به دوره آخر "پلیتوسن" (دوره چهارم زمین شناسی) است که تاکنون در چین کشف شده است. به دلیل اینکه بسیاری از ساختارهای این جمجمه سنگی شده بررسی ریخت شناسی خارجی آن با استفاده از متدهای سنتی میسر نیست.
اکنون این محققان با استفاده از "سی تی اسکن" با وضوح تصویر بالا تصویری سه بعدی از کاسه داخلی این جمجمه را تهیه کردند و بلافصله توانستند مدلی از مغزی که در این کاسه جای گرفته بود تهیه کنند.
ار مقایسه این جمجمه با دیگر بقایای فسیلی و همچنین جمجمه چینیهای امروزی این محققان نتیجه گرفتند که ویژگیهای مغز Homo Liujiang با ساختار جمجمه ای چینیهای امروزی سازگاری زیادی دارد. برای مثال شکل گردی کاسه سر، پهنای لُبهای پیشانی، ارتفاع زیاد، لبه مداری کامل و لُبهای کشیده آهیانه میان این جمجمه و جمجمه مردم امروزی چین به هم شباهت دارد.
نظر شما