۳۰ تیر ۱۳۸۷، ۱۱:۰۴

مقاله ای از بان کی مون /

فرارسیدن راهی نوین برای خروج از بحران طبیعی

فرارسیدن راهی نوین برای خروج از بحران طبیعی

دبیر کل سازمان ملل متحد در مقاله ای با عنوان "فرا رسیدن راهی نوین برای خروج از بحران"، بلایای طبیعی کشورهای مختلف را مورد اشاره و ارزیابی قرارداده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، "بان کی مون" دبیرکل سازمان ملل متحد در مقاله ای با عنوان "فرا رسیدن راهی نوین برای خروج از بحران" ضمن یادآوری قدرت بالقوه و مخرب طبیعت، از طوفان نارگیس در میانمار یا زمین لرزه در استان سیچوان چین که صدها هزار انسان را کشت و میلیونها نفر را بی خانمان کرد، یاد نمود و گفت: بازدید ازاین مناطق نشان می دهد که بازسازی آن سالها به طول خواهد کشید، از آنجا که مصیبت پس از مصیبت رخ می دهد، دررسیدن به این نتیجه که بشریت قربانی درمانده طبیعت است بخشوده می شویم، اما درعین حال این امر به گونه ای اسف باری نادرست است، زیرا توان ما برای مقابله با بلایای طبیعی در واقع بسیار بیشتراز چیزی است که ما به آن واقف هستیم.

دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: تقریبا به همان اندازه که طوفانها یا زمین لرزه ها خطرناک هستند، تصور تخریب و مرگ و میرآنها به نحوی غیراجتناب ناپذیر، نتیجه بدیهی فاجعه طبیعی است، اما می توانیم عکس العمل خود را تعیین و ازراه اقدامات خود بلایای طبیعی را وخیم تر کزده و یا کاهش دهیم.

وی تفاوت را در آمادگی و پیشگیری عنوان کرد و گفت: این ممکن است واقعیتی دشوار باشد، زیرا تاکید برآینده نگری و برنامه ریزی پیشرفته دارد و نه تنها اکتفا به کمکهای اضطراری که تیتر اول روزنامه ها را در زمان بحران تشکیل می دهد، آنگونه که به متخصصان کاهش خطر بلایا اطلاق می شود، آنان متخصص محدود کردن آسیب پذیری انسان هستند.

بان کی مون اظهارداشت: بنگلادش را در نظر بگیرید، مانند میانمارکشوری پرجمعیت واقع در دلتایی در سطح پائین که در برابر طوفانها آسیب پذیراست، طوفان بولا در سال 1970 جان نیم میلیون انسان را گرفت، بعد از اینکه 140 هزار نفر دیگر درطوفان سال 1991 کشته شدند، بنگلادش نظام هشداراولیه گسترده ای را همراه با برنامه تقویت شده جامعه محورآمادگی، تخلیه و کاهش بلایا به مورد اجرا گذاشت.

وی بیان کرد: فیلیپین و ماداگاسکار که مستعد طوفان بوده اند نشان داده اند که سرمایه گذاری های کم ولی از پیش آگاهانه در زمینه های ساختمان، برنامه ریزی و آموزش موجب نتایج تحسین برانگیز خواهد شد.

دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: طرحهای جامعه محور در نپال و اوتارپرادش هندوستان از نقشه برداری خطر برای بهبود مدارس در برابر زلزله استفاده می کند، درحالیکه همزمان به آموزش آنانیکه به امر ساخت و ساز مشغول اند با فن آوری های ساختمانی های مقاوم در برابر بلایا می پردازد.

کد خبر 718721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha