به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران ، مسعود سامی وند اظهار داشت: امروزه بسیاری از کشورهای دنیا که حتی با کمبود گاز در زمستان مواجه نیستند با ذخیره سازی گاز مازاد بر مصرف خود در تابستان و فروش گاز فوق درزمستان با قیمت بالا از سود اقتصادی مطبوعی بهره مند می شوند.
وی ادامه داد: ذخیره سازی گاز در دنیا باسرعت زیادی رو به رشد است به طوری که هم اکنون دردنیا 600مخزن طبیعی ذخیره سازی گاز وجود دارد که این تعداد از مخازن در مجموع ظرفیتی معادل 300میلیارد متر مکعب را به خود اختصاص می دهند.
وی گفت: برنامه شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی به گونه ای تنظیم شده که بتوانیم در نیمه نخست برنامه پنجم توسعه ، روزانه100 میلیون متر مکعب گاز را در زمستان از طریق گاز ذخیره شده در مخازن تامین کنیم.
به گفته وی با وجود هزینه های نسبتا زیاد انجام پروژه های ذخیره سازی می توان از محل فروش گاز ذخیره شده در مخازن و یا با کاهش مصرف گاز و تولید فرآورده های مایع در زمستان ، علاوه بر تامین هزینه های تمامی پروژه ها به سود قابل توجهی نیز دست یافت.
سامی وند به سابقه ذخیره سازی گاز دربسیاری از کشورهای دنیا اشاره کرد وگفت: امروزه بسیاری از کشورهای دنیا ازجمله اوکراین ، روسیه ، لهستان ، کرواسی ، آمریکا ، انگلستان ، ایتالیا مشغول به ذخیره سازی گاز می باشند که دراین میان بیشترین سهم از ذخیره سازی متعلق به اروپاست.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز ایران در ادامه یادآور شد: همچنین درحال حاضر مذاکراتی را با کرواسی ، لهستان ، آلمان ، استرالیا ، مجارستان و برخی دیگر از کشورها آغاز کرده ایم تا بتوانیم از آنها نیز در پیشبرد سریع تر پروژه های ذخیره سازی کمک بگیریم.
سامی وند تصریح کرد:یکی از اهداف استفاده ازشرکت های خارجی در پروژه های ذخیره سازی ، انتقال تکنولوژی به صنعتگران داخلی است و به همین علت تمامی پروژه های ما به صورت مشارکت هم زمان شرکت های داخلی و خارجی صورت می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: با وجود تحریم ها و کارشکنی هایی که درحال حاضر علیه کشورصورت می گیرد ، همچنین رشد مصرف داخلی و افزایش تقاضای جهانی گاز ، ذخیره سازی باید با سرعتی فزاینده درکشور گسترش یابد. چرا که با توسعه پروژه های ذخیره سازی گاز علاوه بر تامین گاز درزمستان می توان از آن بعنوان تجارتی پر منفعت برای کشور سود برد.
نظر شما