به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اصوات العراق، نصار الربیعی نماینده فراکسیون جریان صدر در کنفرانس مطبوعاتی در شهر بغداد گفت: توافقنامه امنیتی خروج از اشغالگری مستقیم و ورود به قیمومیت است.
وی مواضع دولت عراق درباره ماهیت این توافقنامه را که قرار است با آمریکا به امضا برسد، ضد و نقیض خواند و این پرسش را مطرح کرد که آیا این توافقنامه، توافقنامه امنیتی یا استراتژیک یا پروتکل همکاری مشترک است؟
الربیعی احتمال فشار آمریکا به تیم مذاکره کننده عراق را باعث تغییر در عنوان این توافقنامه دانست و گفت: از معاهده به توافقنامه تنزل پیدا کرد تا نیازی به ارایه آن به کنگره آمریکا نباشد و وقتی تیم مذاکره کننده آمریکایی با مانع مجلس عراق روبرو شد این توافقنامه را به یادداشت تفاهم تبدیل کرد که نیازی به موافقت مجلس عراق نداشته باشد.
نوری المالکی نخست وزیرعراق و"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبرسال2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند. این توافقنامه که هم اکنون گفتگوهای محرمانه درباره آن در جریان است به آمریکاییها حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
سخنگوی دولت عراق این هفته گفت که مذاکرات میان عراق و آمریکا هم اکنون درباره رسیدن به یادداشت تفاهمی برای سازماندهی حضور نیروهای آمریکایی به طور موقت در چارچوب یک افق زمانی است.
نظر شما