به گزارش خبرنگار مهر در اراک، سیاووش امینی ظهر امروز در همایش بررسی چالشهای صادراتی استان مرکزی در آیینه برنامه توسعه منطقه ای و چشم انداز 20 ساله افزود: استان مرکزی از استانهای مهم صادراتی کشور است.
وی عنوان کرد: در سال گذشته ۵۸۰میلیون دلار کالای غیرنفتی از استان مرکزی به ۶۸ کشور جهان نیز صادر شده که نسبت به مدت مشابه قبل آن ۷/۲درصد افزایش دارد.
امینی با اشاره به اینکه صادرات کشور در سال گذشته به ۳۱/۵میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۱۵/۲میلیارد دلار می رسد، افزود: ۵۵درصد آن در بخش صنعت و معدن، ۳۲درصد محصولات پتروشیمی، ۱۲درصد در بخش کشاورزی صادرات صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بسته بندی نامناسب، فرآوری نامناسب، صادرات مواد خام و فرآوری نشده، مشکلات حمل و نقل، عدم مطالعه نیازهای کشور هدف، نامناسب بودن برخی تولیدات، عدم تلاش برای یافتن کشورهای هدف جدید از جمله مشکلات صادراتی است، خاطرنشان کرد: برپایی نشستهای تخصصی و علمی در آسیب شناسی صادرات استان ضروری است و می تواند به افزایش صادرات استان منجر شود.
امینی ظرفیتهای صادراتی استان را بالاتر از ارقام کنونی خواند و گفت: استان مرکزی استانی صنعتی و کشاورزی است و از سویی دارای نیرو و منابع انسانی تحصیلکرده و با تجربه ای است که می تواند زمینه های صادراتی استان را بالاتر از ارقام کنونی افزایش دهد.
در ادامه این همایش، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اراک نیز در این همایش گفت: استان مرکزی در بخشهای خدمات مهندسی و فنی، صنعت، کشاورزی و گردشگری از توان بالایی برای صادرات برخوردار است که هم افزایی توان دستگاههای متولی و صادرکنندگان در رونق این بخش ضروری است.
محمدعلی عباسی افزود: شناخت کمبودهای صادراتی و مزیتهای آن در منطقه و تعامل منطقی با مراکز علمی و تجاری در تدوین برنامههای اصلاحی کارآمد از مسایلی است که باید جدی گرفته شود.
وی، نبود پایانههای قوی صادراتی، امکان پذیر نبودن شرایط رقابتی کالاها، کمبود امکانات انبار و سردخانه ای و حمایتهای پراکنده از صادر کننده را از مشکلات جدی صادرات استان دانست.
طی همایشی چالشهای صادرات استان مرکزی با حضور مسئولان و کارشناسان استان مرکزی بررسی و راهکارهای آن مورد بحث قرار گرفت.
نظر شما