به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، دولت هند در رای گیری پارلمان با کسب 275 ازمجموع 538 رأی، موفق شد نقش احزاب چپ کمونیست (مارکسیست) و ملی گرای این کشور را که مخالف سیاست های مانموهان سینگ نخست وزیر این کشور به سبب توافق وی با آمریکا در زمینه هسته ای بودند خنثی کردند.
این خبرگزاری گزارش می دهد که مانموهان سینگ و برخی اعضای دولت ائتلافی پس از 2 روز گفتگو موفق شدند تا نظر اکثریت را نسبت به توافق هسته ای هند با آمریکا جلب کنند .
"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا در2 مارس سال 2006 (11 اسفند سال 1385) در سفر خود به دهلی نو، توافقی را با سینگ امضا کرد که بر اساس این توافق که پایه های آن در 18 جولای سال 2005(27 تیر 1384) صورت گرفت، آمریکا متعهد شد تا به هند فناوری هسته ای صلح آمیز بدهد.
توافقنامه آمریکا-هند به دهلی نو اجازه می دهد که راکتورهای هسته ای و سوخت آنها را از خارج تهیه نماید، اما گروههای مخالف از جمله احزاب چپ و کمونیست و همچنین ناسیونالیستهای این کشور بر این اعتقادند که این توافق استقلال و آزادی عمل هند را در فعالیتهای هسته ای سلب می کند و به چهره این کشور به عنوان عضو جنبش عدم تعهد نیز لطمه وارد می کند.
همچنین در آمریکا نیز برخی از اعضای کنگره این کشور با این توافق مخالفت کرده اند.
احزاب چپ و ملی گرای هند بویژه حزب BJP از زمان امضای قرارداد هسته ای هند با آمریکا بنای مخالفت خود را با این قرارداد بنیان نهادند.
این احزاب نگران این است که توافق هسته ای هند و آمریکا ، مانع از آزمایش های هسته ای نظامی هند در آینده شود.
گرچه دولت هند توانست از پارلمان این کشور رای اعتماد بگیرد، اما تحلیگران بر این باورند که این پایانی بر جنجال توافق هسته ای دهلی و واشنگتن تلقی نمی شود، و با فرارسیدن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این مسئله می تواند ابعاد جدید به خود بگیرد.
بعد ازپیروزی دولت هند در پارلمان 10 حزب سیاسی در این کشور تصیم گرفته اند در اعتراض به سیاست های دولت این کشور به خصوص توافق هسته ای در سراسر هند تظاهرات کنند.
نظر شما