۲ مرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۲۲

مواد آلی اطراف کهکشان مارپیچ ناپدید شده اند

مواد آلی اطراف کهکشان مارپیچ ناپدید شده اند

دانشمندان ناسا با کمک تصاویر و اطلاعات تلسکوپ فضایی اسپایتزر کشف کردند که مواد آلی موجود در مناطق قرمز رنگ اطراف کهکشان "مارییچ" واقع در صورت فلکی دب اکبر ناگهان ناپدید شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، کهکشان مارپیچ یا Messier 101 در فاصله حدود 27 میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی دب اکبر واقع شده است. مرکز این کهکشان به رنگ آبی و سبز و مناطق خارجی تر آن به رنگ قرمز است.

به تازگی محققان موسسه علمی تلسکوپ فضایی اسپایتزر ناسا تصاویری از این تلسکوپ دریافت کرده اند که به اطلاعات جدیدی در خصوص رنگ قرمز منطقه خارجی این کهکشان دست یافتند. در حقیقت این رنگ قرمز به علت وجود مولکولهای آلی است که "هیدروکربنهای آروماتیک چندحلقه ای" نامیده می شوند.

این مولکولهای کربنی در مناطق شکل گیری ستاره ای و حتی روی زمین یافت می شوند. مطالعات فعلی نشان می دهند که ذرات گرد و غبار محتوی "هیدروکربنهای آروماتیک چندحلقه ای" نیز می توانند پایگاههایی را برای ایجاد اشکالی از حیات بسازند.

این ستاره شناسان که نتایج یافته های خود را در مجله Astrophysical Journal منتشر کرده اند در این خصوص توضیح دادند: "رنگ قرمزی که در سرتاسر حلقه خارجی این کهکشان گسترده شده بود به طور ناگهانی ناپدید شده است. درواقع مواد آلی نمی توانند در این منطقه زنده بمانند چراکه پرتوهای خشنی اطراف آن را احاطه کرده اند."

در تصاویری که اسپایتزر در نور مادون قرمز تهیه کرده است، طول موج رنگ آبی 6/3 میکرون، طول موج رنگ سبز 8 میکرون و طول موج رنگ قرمز 24 میکرون است.

کد خبر 720982

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha