به گزارش خبرگزاری مهر، سیاه چاله دارای یک دیسک نورانی است که برپایه تئوریهای فیزیک می تواند شبه ستاره را تشکیل دهد و شبه ستاره به منبع نورانی پرقدرتی در مرکز از کهکشانهای دور گفته می شود.
اکنون گروهی از استادان فیزیک و ستاره شناسان بین المللی به سرپرستی محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا موفق شدند با استفاده از یک فیلتر قطبی کننده نور، نور ساطع شده از این دیسک را شناسایی و شکار کنند.
این محققان که نتایج یافته های خود را در مجله "نیچر" منتشر کرده اند توضیح دادند: "این کار تاحد قابل توجهی می تواند توضیحات فعلی در خصوص تشکیل شبه ستاره ها را مورد آزمون قرار دهد و آنها را بپذیرد."
ستاره شناسان معتقدند که این فرایند فیزیکی بیشترین استدلال را برای توضیح منبع انرژی و تولید نور حاصل از ماده ای که به سمت یک سیاه چاله بسیار بزرگ سقوط می کند و یک دیسک را تشکیل می دهد ارائه می کند.
در طول این فرایند، این جذب منجر به ایجاد گرم شدن ماده ای می شود که نوری در تمام طول موجهای طیف را تولید می کند. این نور تمام طیفهای مادون قرمز، نور مرئی و فرابنفش را در بر می گیرد. سرانجام این ماده در داخل سیاه چاله سقوط می کند و به این ترتیب بر جرم آن می افزاید.
این محققان اظهار داشتند: "اگر این فرایند حقیقت داشته باشد بر پایه قوانین فیزیک می توانیم پیش بینی کنیم که طیف الکترومغناطیس شبه ستاره باید چگونه باشد."
تاکنون امکان جستجوی این طیف وجود نداشت چراکه امکان تمایز نور ساطع شده از دیسک با توده های گرد و غبار و گازهای یونی شده در فضای اطراف سیاه چاله میسر نبود.
این محققان برای اولین بار موفق شدند با کمک این فیلتر قطبی کننده، نور خارجی را حذف کرده و طیف نور ساطع شده از دیسک را اندازه گیری کنند و نشان دهند که این طیف رصد شده با پیش بینیهای انجام شده برپایه تئوریهای فیزیک منطبق است.
نظر شما