به گزارش خبرگزاری مهر، مطابق با طرح درجه بندی دهیاریها ، هر دهیاری با توجه به سه شاخص جمعیت ، وسعت و میزان درآمد روستا دارای درجه ای از یک تا شش خواهد بود.
به موجب این طرح دهیاریهایی درجه بندی می شوند که از تاریخ تاسیس آنها دو سال گذشته باشد و هر دهیاری متناسب با درجه خود دارای تشکیلات و ساختار سازمانی و برنامه کاری خاصی خواهد بود.
تاکنون کار درجه بندی هشت هزار دهیاری واقع در 19 استان کشور مشتمل بر آذربایجان شرقی و غربی ، اردبیل ، اصفهان ، بوشهر ، خراسان شمالی ، زنجان ، سیستان و بلوچستان ، فارس ، قم ، کردستان ، کهکیلویه و بویر احمد ، گلستان ، گیلان ، لرستان ، مازندران ، مرکزی، همدان ، یزد توسط دفتر مطالعات و برنامه ریزی روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور انجام شده و مراتب به استانداریها ابلاغ شده است.
شایان ذکر است که درجه بندی دهیاریهای سه استان خراسان رضوی ، هرمزگان و کرمان در مرحله بررسی نهایی قرار دارد که به محض اتمام به استانهای مزبور ابلاغ می شود.
بر اساس اعلام دفتر مطالعات و برنامه ریزی روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ، از میزان هشت هزار دهیاری درجه بندی شده ، سه هزار و 128 دهیاری که 3/37 درصد مجموع دهیاریهای درجه بندی شده را شامل می شود ، دارای درجه یک و سه هزار و 270 دهیاری یعنی 39 درصد دهیاریهای درجه بندی شده دارای درجه دو هستند.
همچنین یک هزار و 578 دهیاری که 8/18 درصد دهیاریهای درجه بندی شده را شامل می شود دارای درجه سه ، 330 دهیاری که 9/3 درصد دهیاریهای مزبور را شامل می شود درجه چهار و 67 دهیاری که 8/0 درصد دهیاری های فوق را شامل می شوند درجه پنج و یازده دهیاری نیز دارای درجه شش هستند.
نظر شما