۳ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۱۴:۳۶

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر :

دوره سياست انكار و اغراق در مقابله با اعتياد گذشته است

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر اينكه دوره سياست انكار و اغراق در مقابله با پديده مواد مخدر گذشته است ، گفت: وجود 2 ميليون معتاد درايران مربوط به سال 76 بوده و اين آمار در حال حاضر متفاوت است .

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري "مهر" دكتر علي هاشمي كه پيش از ظهر امروز در جمع نمايندگان  مجلس دانش آموزي سخنراني مي كرد ، با تاكيد بر اينكه در مقابله با پديده مواد مخدر يك كشور به تنهايي موفق نخواهد شد ، گفت: اين معضل زماني ممكن است كه مقابله با مواد مخدر يك مساله جدي  براي جامعه جهاني و مساله جدي براي مردم در ايران شود.

هاشمي ادامه داد: تا زمانيكه اعتقاد جدي مسوولان عملياتي نشود اين معضل قابل حل نخواهد بود.

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تلاشهاي جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با مواد مخدر گفت: از سه امكان مهم موجود در جهان براي مقابله با مواد مخدر تعيين امكانات بخشهاي دولتي - مردمي و بين المللي تنها از امكانات دولتي در ايران استفاده شده است.

علي هاشمي  نگاه كلان دستگاههاي مختلف كشور در 24 سال گذشته را يادآور شد و گفت: در طول 24 سال گذشته نگاه غالب درمبارزه با مواد مخدر سخت افزاري بوده است و به مبارزه نرم افزاري كمتر توجه شده است.

وي افزود: مبارزه با مواد مخدر بايد در سه بعد مقابله - درمان و پيشگيري صورت بگيرد كه در دو دهه گذشته بيشتر به مقابله پرداخته شده و 90 درصد سرمايه گذاريهاي نظام به آن اختصاص داده شده است.

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه در راستاي مقابله از 5 حلقه  (كشت ، توليد، تبديل ، ترانزيت ، توزيع و مصرف ) فعال در مواد مخدر حداكثر با دو حلقه توزيع و مصرف مقابله شده است ، اظهار كرد : حاصل اين كار بيش از 3 ميليون دستگيري در اين سالها بوده است.

وي ادامه داد: با تمام تلاشها ومجاهدت ها براي كنترل نرخ رشد اعتياد متاسفانه در دو بعد درمان و باز تواني و نيز پشگيري موفق نبوده ايم.

دبير كل  ستاد مبارزه با مواد مخدرخاطرنشان كرد: مجموعه لطمات اقتصادي ناشي از مواد مخدر به نظام اعم از مصرف ، مبارزه و هزينه هاي غير مستقيم به 4300 تا 4500 ميليارد تومان در سال بالغ مي شود.

هاشمي با اشاره به تاكيدات بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران بر مبارزه با مواد مخدر و نجات معتادان به مصوبه سال 80 شوراي عالي امنيت ملي در خصوص تهديد شناختي مواد مخدر عليه امنيت ملي اشاره كرد و گفت:  مهمترين و بنيادي ترين شاخص پديده مواد مخدر اقتصاد آن است كه در سال 1600 ميليارد دلار سود خالص و 500 ميليارد دلار چرخش  هاي اسلحه ونفت را در جهان در اختيار دارد.

علي هاشمي با اشاره به اينكه تعداد معتادان بر اساس آمارهاي غير رسمي موجود در جهان بيش از آمارهاي رسمي  است ، گفت: براساس آمار رسمي 200 تا 213 ميليون معتاد در جهان وجود دارد كه 147 ميليون نفر به مواد افيوني و 9 ميليون نفر به مواد حساس و پرخطري چون هرويين معتاد هستند.

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر به شاخص بين المللي پديده مواد مخدر و فعال بودن 8/9 ميليون تا 10 ميليون نفر در شبكه تجارت مواد مخدر اشاره كرد و گفت: مافياي مواد مخدر در جهان كه از امكانات و سازمان يافتگي خاصي برخوردارند از پشتوانه دستهاي قدرتمند نا مرئي  بهره مي برند.

علي هاشمي با اشاره به آمار توليد مواد مخدر در سالهاي 71 تا 81  درافغانستان خاطرنشان كرد: در اين 10 سال افغانستان 26 هزار و 595 تن مواد مخدر توليد كرده است كه تقريبا هر روزهفت تن ميانگين توليد مواد مخدر افغانستان بوده است.

وي افزود: ايران روزانه 483 كيلو كشفيات مواد مخدر داشته است كه البته همه آن از مواد خالص نيست زيرا قاچاقچيان مواد مخدر به دليل افزون طلبي  40 درصد مواد ناخالص مخلوط مي كنند.

علي هاشمي  با اشاره به سقوط طالبان و حوادث پس از آن گفت: بر اساس آخرين  بررسي ها 20 هزار  رويداد ضد امنيتي در شرق ايران از جمله گروگان گيري رخ داده است.

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر اينكه برغم اشغال افغانستان توسط آمريكا اين كشور در زمينه كاهش توليد و جلوگيري از گسترش و قاچاق مواد مخدر اقدامي صورت نداده است ، خاطرنشان كرد: روند رشد توليد مواد مخدر درافغانستان همچنان ادامه دارد و پارسال با رشد 8 درصد 3600 تن مواد توليد شد و پيش بيني مي شود امسال اين رقم به 5 هزار تن افزايش يابد.

علي هاشمي با بيان اينكه سهم كشاورزان از سود 28 تا 30 ميليارد دلاري مواد مخدر در سال حداكثر 5 درصد است ، گفت: ارزش افزوده مواد مخدر براي دلارو شبكه هاي مافياي بسيار زياد است بطوريكه يك گرم هرويين خالص را يك دلار خريداري كرده و صد دلار مي فروشند.

وي با اعلام اينكه بيش از 90 درصد زمين هاي افغانستان زيركشت مواد مخدر است ، افزود : براي حل اين مشكل هيچ راهي جز تلاش بين المللي درجهت ايجاد دولتي مقتدر در افغانستان نيست تا ثبات و امنيت پايه اقدامات بعدي بر در توسعه كشت جايگزين شود.

 هاشمي با اشاره به اينكه بر اساس آمار مورد اجماع دستگاههاي مختلف در سال 76  دو ميليون نفر معتاد در كشوروجود داشته اند گفت: اين آمار مربوط به سال 76 است و از اين تعداد يك ميليون و دويست هزار معتاد قطعي و 800 هزار نفر معتاد تفنني  وجود دارند.

وي افزود: 290 هزار نفر از اين تعداد معتاد در ايران معتادان پر خطرند كه به هرويين اعتياد دارند و 140 هزار نفر آن از شيوه تزريق كه بسيار خطرناك است استفاده مي كنند و بنابراين در آستانه جدي ابتلا به ايدز قرار دارند.

وي آمار كشفيات مواد مخدر در سال 82 را 220 تن عنوان كرد و گفت: در اين راستا 1194 عمليات مسلحانه در شرق كشور انجام شده كه 184 قاچاقچي  كشته و 1913 باند قاچاق مواد مخدر متلاشي شده  و نظام جمهوري اسلامي در سال گذشته 41 شهيد را نيز در اين راه تقديم كرده است.
هاشمي با بيان اينكه بايد در جهت تحول بنيادي به دنبال راهكار منطقي و علمي باشيم تصريح كرد: نخستين قدم ايجاد تحول در راستاي اثر بخشي و كار آمدي مديريت هاست.

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه در 6 سال گذشته يك ميليون و 371 هزار و 795 نفر معتاد دستگير شده اند ، افزود: 8 دهم درصد ازاين تعداد دانش آموز و 3 دهم درصد دانشجو بوده اند و بر مبناي دستگيريهاي انجام شده ميانگين سن معتادان 26 تا 39 سال است و بيش از 50 درصد آنها بين 26 تا 32 سال هستند.

کد خبر 72393

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha