۱۲ مرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۰۰

مسلمانان و مسیحیان همایش دانشگاه ییل را تحسین کردند

مسلمانان و مسیحیان همایش دانشگاه ییل را تحسین کردند

علمای مسلمان و مسیحی که برای دیدار 4 روزه در دانشگاه ییل به‌سر می‌برند، برگزاری این همایش را درمیان ابرهای عدم تساهل دینی و بی‌اعتمادی هر دو جامعه دینی به یکدیگر به عنوان یک پرتوی نور توصیف کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه نشنال چاپ امارات، قاضی بن مطحمد بن طلال شاهزاده اردنی که سازمان متبوع وی نامه علمای مسلمان به رهبران مسیحی جهان را ارسال کرده بود همایش دانشگاه ییل را افتتاح کرد و درباره خشم مسلمانان نسبت به مناطق اشغال شده فلسطین، سیاست خارجه امریکا، تروریسم، پیش بینی تبعات شبه آرماگدون برای شکاف میان جهان اسلام و مسیحیت صحبت کرد.

وی گفت: ما اکنون درمرحله‌ای هستیم که به عنوان مسلمان و مسیحی نسبت به یکدیگر بی‌اعتماد بوده، به یکدیگر بی‌احترامی کرده و در این میان علاقه‌ای نسبت به هم حس نمی‌کنیم.

وی با اشاره به آمارهای تحقیقات سازمان گالوپ به 150 نفر علمای مسیحی و مسلمان که گردهم جمع شده بودند هشدار داد که 60 درصد مسیحیان نسبت به مسلمانان متعصب بوده و 30 درصد مسلمانان مقابله به مثل می‌کنند.

وی گفت: احساس می‌کنم که خدایی ناکرده فقط چند حمله تروریستی دیگر و تنها چند اقدام اضطراری امنیت ملی، تصویب چند قانون حفاظت ملی و تنها چند اقدام با هدف تحریک احساسات عمومی می‌توانند به تبعات و واکنشهای منفی جهانی منتهی شوند.

وی مسلمانان و مسیحیان را به قبایل هوتو و توتسی در رواندا پیش از نسل‌کشی 1994 تشبیه کرد و هشدار داد که تغییرات جوی و رقابتهای جهانی برای غذا و سایر منابع طبیعی می‌توانند به قتل یکدیگر منتهی شوند.

دیدگاههای قاضی بن محمد بن طلال مورد تأیید میروسلاو فولف بنیانگذار و مدیر مرکز ایمان و فرهنگ در دانشکده الهیات ییل به عنوان میزبان این همایشی 4 روزه قرار گرفت.

وی روابط بین ادیان دنیای امروز را پس از وقوع جنگهای صلیبی در پایین‌ترین حد خود ذکر کرد و گفت: تنش، مناقشه‌های عمیق و خشونت میان دو جامعه ما دنباله‌ای از خون و اشک و خاطرات ناخوشایند برجا می‌گذارند.

وی به عنوان یک پروتستان اهل کرواسی گفت: این رویکردها امید و تلاش بسیاری را برای زندگی در صلح از بین می‌برند.

این همایش پس از پاسخ 138 نفر از علمای مسلمان به سخنرانی پاپ بندیکت شانزدهم در دانشگاه رگزنبرگ در سپتامبر 2006 صورت گرفته است. نامه علمای مسلمان در قالب 29 صفحه به رهبران مسیحی کلام مشترک میان ما و شما نامگذاری شده بود و قصد داشت صلح را به واسطه تعریف اصول مشترک میان دو دین که دین بیش از نیمی از جمعیت جهان است تقویت کند.

همایش این هفته نخستین دیدار رو در رو میان امضاکنندگان نامه کلام مشترک و پاسخدهندگان مسیحی است که پس از دیدارهای کیمبریج و واتیکان صورت می‌گیرد تا دیدار بزرگتر و وسیعتر در سال 2010 در اردن نزدیکی محل تعمید حضرت مسیح برگزار شود.

ولف این همایش را یک پرتو نور توصیف کرد که از میان ابرهای عدم تساهل دینی می‌تابد.

در این همایش همچنین قاضی به یکی از مهمترین معضلات مسلمانان که حتی آن را می‌توان علت عدم حضور برخی از علمای مسلمان در همایش دانست اشاره کرد و گفت: بسیار از علما برای پرهیز از رویکرد نامناسبی که در فرودگاههای امریکا نسبت به مسلمانان صورت می‌گیرد از حضور در این جلسه خودداری کردند.

این همایش که از روز سه‌شنبه آغاز شده تاپایان روز پنجشنبه ادامه داشت و امروز با نشست 60 نفر از رهبران دینی و گفتگوی آنها پشت درهای بسته پیگیری خواهد شد.

کد خبر 725293

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha