به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ها، بر اثر سه انفجار شدید و تقریباً همزمان در شمال موگادیشو، دو سرباز سومالی و نیز یک غیرنظامی کشته شدند.
همچنین 20 سرباز در درگیری شدید در این منطقه کشته و یا زخمی شدند. در حالی که طرفین درگیری ها در سومالی هر دو از برتری در مقابل طرف دیگر خبر می دهند، شاهدان می گویند شمار زیادی از اجساد سربازان ارتش سومالی در خیابان های این شهر دیده می شود.
سومالی کشوری است در شرق قاره آفریقا، پایتخت آن موگادیشو است. از سال ۱۹۹۱ و در پی سقوط رژیم "محمد زیادباره" چند قبیله در شمال این کشور با نام "سومالی لند" اعلام استقلال کردند و از آن زمان این کشور، عملاً دولت مرکزی نداشته است و طوایف گوناگون بخش های مختلف این کشور را در اختیار داشته اند.
جنگ در سومالی به درگیری نظامی نیروهای اتیوپی به همراه دولت انتقالی سومالی در مقابل گروه اتحادیه محاکم اسلامی سومالی اطلاق می شود. این جنگ زمانی آغاز شد که در تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۰۶ نیروهای اتیوپی با پشتیبانی آمریکا، برای حمایت از دولت انتقالی سومالی مداخله کردند.
ورود سربازان اتیوپیایی مورد حمایت آمریکا و خارج شدن موگادیشو از کنترل اتحادیه محاکم اسلامی از سال 2006 به درگیری های داخلی این کشور دامن زده و این درگیری ها تاکنون هم ادامه دارد.
درگیری اخیر زمانی شدت گرفت که چندی پیش "نورحسن حسین" نخست وزیر معروف به "نور آده" ، "محمد عمر حبیب دیره" شهردار موگادیشو را که از دوستان نزدیک عبدالله یوسف احمد" رئیس جمهوری بود، اخراج کرد و در پی این اقدام روز گذشته دو سوم (یازده نفر) از وزرای کابینه نور آده استعفا دادند و بحران سومالی وارد مرحله ای جدید شد.
دیره، متحد نزدیک رئیس جمهوری سومالی، همچنین از فرمانداری منطقه "بنادیر" در حومه موگادیشو، برکنار شد، اما از تخلیه دفتر خود امتناع کرد و منابع آگاه می گویند، رئیس جمهور سومالی بر ابقا دیره در سمت فرمانداری و نیز شهرداری موگادیشو تاکید کرده دارد.
دیره در اوایل 2006 به جنگ سالاران مورد حمایت آمریکا پیوست و در سال 2007 پس از آن که نظامیان اتیوپیایی مورد حمایت امریکا به سومالی لشکرکشی کردند و اسلام گرایان را کنار زدند، به دولت فدرال انتقالی ملحق شد.
وی همچنین یگان عمده ای از شبه نظامیان را که با نظامیان اتیوپیایی در موگادیشو همکاری دارند، فرماندهی می کند.
منابع آگاه می گویند، رئیس جمهور سومالی از شهردار موگادیشو بعنوان ابزاری برای تحریک مناقشات قبیله ای استفاده کرده است.
در ادامه این تنش ها بعضی از نمایندگان مجلس سومالی خواستار بازداشت و محاکمه رئیس جمهوری و وزیر دارایی سومالی به اتهام فساد مالی شدند.
"محمد خانیار افاره" و "عبدی عبدول" نمایندگان مجلس سومالی روز گذشته در جلسه پارلمان این کشور اعلام کردند رئیس جمهوری و وزیر دارایی دولت انتقالی باید به اتهام اختلاس از میلیونها دلار کمک مالی کشورهای خارجی به سومالی، دستگیر و محاکمه شوند.
به گفته عبدی عبدول، رئیس جمهور سومالی هم با عده ای از افراد که به غارت پول های دولت پرداخته اند، شریک و همدست است.
این در حالی است که در نشست روز گذشته اغلب نمایندگان پارلمان سومالی مخالفت خود را با برکناری نور حسن حسین اعلام کردند.
در رویدادی دیگر در همین ارتباط روز گذشته موگادیشو، هنمچنان شاهد تشدید درگیری ها بین نیروهای دادگاه های اسلامی با نیروهای نظامی سومالی و ارتش اتیوپی بود.
یک فرمانده نظامی بلندپایه در سومالی در اعتراض به سیاست های رئیس جمهوری از سمت خود کناره گیری کرد.
"سرهنگ ابراهیم حسن ایسه" فرمانده پایگاه هوایی بالی - دوگله به همراه 26 نظامی دیگر امروز استعفا کردند.
این نظامی سومالیایی رئیس جمهوری کشورش را مترسک کشورهای خارجی دانست و گفت دولت سومالی برده اتیوپیایی ها است و این باصطلاح رئیس جمهور یک عروسک پیر است.
وی همچنین از دولت انتقالی سومالی بخاطر استمداد از غیرمسلمانان انتقاد کرد.
این ناآرامی ها تا بدانجا پیش رفته است که بیم آن می رود تا وضعیت سومالی به نقطه جوش خود برسد.
انفجار بمب در میان گروهی از زنانی که در حال تمیز کردن خیابانی در یکی از مناطق موگادیشو پایتخت سومالی بودند؛ دستکم 15 کشته و حدود 40 زخمی به جا گذاشت.
یکی از شاهدان این انفجار به خبرگزاری فرانسه در موگادیشو گفت که انفجار در 4 کیلومتری جنوب پایتخت و زمانی روی داد که دهها زن تحت حمایت سازمان های غیر دولتی سرگرم تمیز کردن این منطقه از آثار و بقایای درگیری ها و کشتارهای خیابانی بودند.
وی خاطر نشان کرد که شمار تلفات این انفجار رو به افزایش است براساس این گزارش ؛ هنوز فرد و یا گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد"یونیسف" نسبت تشدید خشونتها در سومالی هشدار داد و اعلام کرد که تشدید خشونتها اثرات مستقیم خود را بر روی کودکان میگذارد و این قشر از جامعه بیش از هرکس دیگری بهای سنگین خشونت را در این کشور می پردازد.
پایگاه اینترنتی سازمان ملل متحد نیزدرهمین خصوص نوشته است: که بر اثر درگیری میان نیروهای ضددولتی و نیروهای اتیوپیایی مستقر در موگادیشو پایتخت این کشور ، تعداد زیادی کودک جان خود را از دست دادند.
یونیسف از تمامی طرفهای درگیر در این کشور خواست تا با رعایت تمامی قوانین بشردوستانه بینالمللی از حقوق مربوط به کودکان حمایت کنند.
خوشنت ها در سومالی روز به روز رو به افزایش است و این در حالی است که گفته می شود فرستاده ویژه سازمان ملل این هفته به سومالی خواهد رفت.
نظر شما