به گزارش خبرنگار مهر در رشت، در این بین بسیاری از آسیبها علاوه بر از بین بردن تمام درآمد کشاورزان از محصول یک سال در بسیاری موارد سبب خشکی کامل باغات و مزارع می شود و این خسارات تا حد بسیار زیادی غیر قابل جبران است.
اما تنها راهکاری که به نظر می رسد در این مواقع کمک حال کشاورزان است، بیمه محصولات کشاورزی است که با استفاده از آن تا حدودی می توان این خسارتها را جبران کرد و بحران و عواقب این خسارات در امان ماند.
مدیرصندوق بیمه محصولات کشاورزی استان گیلان در این خصوص گفت: گیلان یک استان کشاورزی است و 90 درصد چای، 60 درصد پیله ابریشم و 35 درصد برنج کشوردر این استان تولید می شود.
ولی الله آزاد پیما با اعلام اینکه 320 هزار نفر بهره بردار کشاورزی در استان قابلیت بیمه پذیری دارند ، افزود: از این تعداد 80 درصد یعنی 260هزار نفر بهره بردار استان در سال زارعی 86-87 تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرارگرفته اند.
وی بیان داشت: کشاورزان گیلانی با توجه به بستر سازیهای انجام شده با بیمه کردن محصولات زراعی، باغی و دامداری مقام اول را در سطح کشور کسب کرده اند.
آزاد پیما همچنین با بیان اینکه دولت برای تشویق کشاورزان به بیمه محصولات زراعی یارانه نیز می دهد، عنوان کرد: بیمه محصولات کشاورزی 100 درصد دولتی است و هدف آن حمایت از بخش کشاورزی است.
این مقام مسئول یادآور شد: گرچه گیلانی ها پارسال 60 میلیارد ریال حق بیمه پرداخت کردند اما در مقابل 147 میلیارد ریال معادل دو نیم برابر بیشتر غرامت دریافت کردند.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس هشتم نیز در این ارتباط اظهار داشت: باید فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی در تمامی مناطق کشور گسترش یابد.
اسدالله عباسی افزود: دستگاههای مسئول در این خصوص باید با توجه ویژه و ارائه تسهیلات لازم به کشاورزان، فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی را در بین کشاورزان ترویج داده و آن را نهادینه کنند.
وی تاکید کرد: آینده کشاورزی در گرو حمایتهایی است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم توسط دولت و سایر نهادها انجام میپذیرد.
نماینده مجلس هشتم با بیان اینکه استان گیلان یکی از استانهای آسیب دیده در خشکسالی اخیر است، اعلام کرد: تلاش وکلای مردم در مجلس هشتم بر این محور است که بتوان با جذب کمکهای دولت به مناطق آسیب دیده از خشکسالی، حقوق کشاورزان متضرر را احقاق کرد.
یک کارشناس ارشد بیمه محصولات کشاورزی نیز گفت: بیمه شدن محصولات کشاورزی، امنیت خاطر کشاورزان را در پی دارد و به همین سبب باید برای ایجاد این امنیت روانی و اقتصادی این قشر تاثیرگذار جامعه تلاش کرد.
علی زاهدی افزود: امنیت در بعد اقتصادی تامین کننده رفاه مردم است و از اینرو باید امنیت را در جامعه به عنوان یک امر مهم تلقی کرد.
وی اظهار داشت: بیمه، نظام مشترک بین مردم و دولت است زیرا بخشی از حق بیمه را دولت میپردازد و بخشی را مردم پرداخت میکنند.
این کارشناس بیمه اعلام کرد: صنعت بیمه در کشور حدود ۷۰سال عمر دارد و ایران در مجموع کشورهایی که در بخش کشاورزی محصولات خود را بیمه میکنند در رتبه دوم قرار دارد و هم اکنون در کشور۹۶ محصول تحت پوشش بیمه کشاورزی هستند.
زاهدی در ادامه با اشاره به اینکه در بحث فرهنگ بیمه ای دچار مشکل هستیم، یادآور شد: حرکت به سمت مبانی اصولی بیمه در راستای استاندارد شدن مزرعه، الگوی کشت و اعمال مدیریت فنی در بین کشاورزان از جمله اقدامات برای فرهنگ سازی دراین زمینه است.
وی ادامه داد: هرچه در مزرعه مدیریت کامل تر شود، خسارت نیز کمتر میشود و متناسب با آن ثروت ملی افزایش مییابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در این خصوص بیان داشت: جهاد کشاورزی وظیفه دارد که نیاز غذایی مردم را تامین کند از اینرو بخش کشاورزی با سایر بخشها متفاوت است و حائز اهمیت بیشتری است.
سید نصیر سید محمدی اظهار داشت: بخش کشاورزی به سبب مواجه بودن با خطرات گوناگون به ویژه شرایط اقلیمی دارای حساسیت مخصوص به خود است و برخورداری از این ویژگی ها، موجب ایجاد نگرانی کشاورزان به لحاظ عدم امنیت شغلی شده است.
وی گفت: این خطرات و احساس عدم امنیت شغلی در همه جوامع وجو دارد و از عمده ترین تهدیدهای بخش کشاورزی محسوب میشود از اینرو دولتها در این بخش سرمایه گذاری کلان میکنند.
سید محمدی بیان داشت: بیمه محصولات کشاورزی یکی از مطمئنترین و بهترین شیوههایی است که میتواند برای کشاورزان ایجاد امنیت کند.
وی یادآور شد: در شرایط کنونی، بهترین روش برای پرداخت خسارت به بهره وران بخش کشاورزی، بیمه کردن محصولات کشاورزی است و این امر می تواند علاوه بر ایجاد امنیت خاطر برای کشاورز، جامعه را نیز به امنیت غذایی و اقتصادی برساند.
نظر شما