۱۶ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۴۵

اورهان پاموک:

خطرناکترین وجه ادبیات مصاحبه با خبرنگاران است

خطرناکترین وجه ادبیات مصاحبه با خبرنگاران است

اورهان پاموک - برنده نوبل ادبی - در جشنواره فرهنگی سالزبورگ اتریش به پرسشهایی درباره مرگ، ادبیات، سیاست، انتخابات آمریکا و ... پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از استاندارد، این نویسنده ترک که در جمع خبرنگاران سخن می گفت تصریح کرد: هر وقت نویسندگان می خواهند خارج از حیطه ادبیات سخنی بگویند و یا موضوعات سیاسی و اجتماعی را در قالب ادبیات بیان کنند با مشکل مواجه می شوند.

وی ادامه داد: من همیشه دوست داشتم یک نقاش شوم. آتاتورک هم می خواست این را در ترکیه جا بیاندازد اما خیلی از ترک ها آن را نمادی غربی می دانند و همواره از گرایش به آن امتناع کرده اند. به هر حال به نویسندگی روی آوردم و تا آخر عمر نویسنده خواهم ماند.

پاموک به یکی از خبرنگاران پاسخ داد: هدیه نویسندگی برای من این بوده که پنج سال است با تهدید مرگ روبرو می شوم. همین مسئله باعث شده تا به زندگی و ادبیات پس از مرگ خود فکر کنم. من همیشه سیمای مرگ را می بینم. مرگ همه را می ترساند و من نیز استثنا نیستم. پنج سال است که مرگ را لمس می کنم و آنچه مرا در قبال آن تسکین می دهد، ادبیات است و حاصل آن نیز نوشتن کتابی 600 صفحه ای است که به زودی منتشر می شود.

نویسنده رمان "برف" که در این نشست سعی می کرد به سوالات سیاسی پاسخ ندهد درباره شرایط حاکم بر آمریکا و انتخابات این کشور گفت: سیاست نزد من جایگاهی ندارد ولی باید بگویم که یک حرف باراک اوباما مرا تحت تاثیر قرار داد و آن این است که باید به سرکردگی دولت بوش پایان داد، این به نفع تمام آمریکایی ها است.

پاموک با اشاره ای شوخ طبعانه به اینکه خطرناک ترین وجه ادبیات، مصاحبه با خبرنگاران است گفت: نویسنده های برتر از نظر من کافکا و فاکنر نیستند. من همیشه نویسندگانی بزرگتر از اینها را می ستایم. نویسندگان مورد علاقه من هفت نفرند: تولستوی، داستایوفسکی، پروست، توماس مان، بورخس، کالوینو و ناباکوف.

کد خبر 727732

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha