۱۶ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۴۷

گفتگوی اختصاصی مهربا قراخانلو:

دلیلی برای نا امیدی در المپیک وجود ندارد / توقع مردم منطقی باشد

دلیلی برای نا امیدی در المپیک وجود ندارد / توقع مردم منطقی باشد

رئیس کمیته ملی المپیک با دشوار توصیف کردن صحنه المپیک و کسب مدال آوری در این رویداد بزرگ تاکید کرد : انتظار مردم از قهرمانان ملی منطقی و متناسب با موقعیت و جایگاه ورزش ایران در دنیا باشد.

رضا قراخانلو رئیس کمیته ملی المپیک که در آستانه بازیهای المپیک 2008 پکن و پیش از سفر به کشور چین در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار مهر پیرامون حضور ورزشکاران ایران در رقابتهای المپیک سخن می گفت، با بیان این مطلب افزود : المپیک آوردگاه نخبه های ورزش دنیاست و کشورها هر 4 سال یکبار حاصل برنامه ریزی، سرمایه گذاری و توجه به استعدادها و نخبه های ورزشی را در این میدان بزرگ عرضه می کنند تا با زبان ورزش توانمندی ، قدرت و اقتدار خود درعرصه ورزش را به دنیا ثابت کنند و طبیعی است مدال آوری در چنین میدانی برای هیچ کشوری آسان نخواهد بود. 

قراخانلو با اشاره به اینکه کمیته ملی المپیک و فدراسیونهای ورزشی طی 4 سال گذشته تلاش هدفمند وعملکرد موثری داشته اند و درحد توان و بضاعت خود در راه پیشرفت ورزش های المپیکی تلاش کرده اند، اظهار داشت: خوشبختانه با هماهنگی و ارتباط نزدیک بین سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک و فدراسیونهای ورزشی عملکرد ورزش کشور قابل توجه بوده بطوری که توانمندی های بسیاری در رشته های مختلف ورزشی به ظهور رسیده و دریکسال اخیر نیز فرآیند آماده سازی تیم ها به نحو مطلوبی به مرحله اجرا درآمده بطوری که می توانیم ادعا کنیم که هیچ سهمیه ای برای ورزش کشور در المپیک متصور نبود که از کسب آن بازبمانیم. در واقع ورزش کشور برای نخستین بار در بالاترین سقف ممکن در 14 رشته ، با 55 ورزشکار و سه ورزشکار زن در المپیک پکن حضور دارد و این مجموعه ماحصل برنامه ریزی و نوع نگاه و میزان توجه به ورزش کشور در طول چهار سال گذشته است.

وی در خصوص شانس کسب مدال برای کاروان ورزشی ایران درمسابقات المپیک اظهار داشت : کسب مدال در بازیهای المپیک به عوامل متعددی بستگی دارد و نمی توان هیچ نتیجه ای را دراین میدان سخت ازقبل پیش بینی کرد. حتی قهرمانان خوش سابقه هم نمی توانند در المپیک ازکسب مدال اطمینان داشته باشند. آنچه مسلم است تلاش تیم های ملی افزایش ظرفیت های فنی و کیفی بوده تا درکنارشناخت لازم ازحریفان بتوانند بهترین عملکرد خود را درمسابقات المپیک به نمایش بگذارند. آنچه مشخص است هدف هر 55 ورزشکاراعزامی ایران در المپیک این است که نسبت به گذشته رکوردها و جایگاه بهتری را برای کشور رقم بزنند.

قراخانلو با اشاره به اینکه در برخی از رشته ها بطورسنتی مدعی کسب مدال هستیم و ورزشکاران ایران درسطح جهان مدعی قهرمانی هستند، اظهار داشت: کشتی، تکواندو و وزنه برداری، رشته هایی هستند که درتاریخ المپیک ها همواره برای ایران افتخارآفرین بوده اند و قطعا در این دوره نیز امید زیادی به مدال آوری این رشته ها وجود دارد. علاوه بر این رشته های دو و میدانی و جودو نیزنشان داده اند که ازپتانسیل مدال آوری برخوردارند و در این میان حتی نباید ازمدال آوری بوکسورهای کشورمان نیز نا امید باشیم .

رئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر اینکه تمامی برنامه های آماده سازی و تدارک تیم های المپیکی بطورکامل به مرحله اجرا درآمده و ورزشکاران کشورمان در اوج آمادگی به پکن اعزام می شوند، خاطرنشان کرد : قطعا در یک برنامه ریزی وسیع و گسترده آنهم در راه حضور در المپیک قطعا نواقص و کمبودهایی وجود داشته ولی با قاطعیت می توانم بگویم تمامی برنامه های مورد نظر فدراسیونها شامل استفاده ازمربیان خارجی، برگزاری اردوهای داخلی و برون مرزی و مسابقات تدارکاتی مناسب به مرحله اجرا درآمد، ضمن اینکه با برنامه محوری ستاد تدارکاتی بازیهای المپیک ورزشکاران ازحمایت های علمی ، روان شناسی، برنامه ریزی تمرینی ، مبارزه با دوپینگ و برنامه های فرهنگی برخوردارشدند که به اعتقاد من کامل ترین برنامه آماده سازی برای تیم های ملی به مرحله اجرا درآمد. البته با تمام تلاش ها و پیشرفت هایی که دراین حرکت "برنامه محور" داشتیم باید بپذیرم که تا نقطه ایده آل فاصله داریم.

قراخانلو دربخش دیگری از گفتگویش با خبرنگار مهر در پاسخ به این سئوال که" آیا کاروان 55 نفری تمام بضاعت ورزش ایران است"، تاکید کرد: قطعا کسب سهمیه های بیشتر برای ورزش ایران با توجه به استعداد و پتانسیل موجود امکان پذیر بود. ما اگر تنها در رشته فوتبال موفق به حضور در المپیک می شدیم کاروان اعزامی ایران به 80 نفر افزایش می یافت. رشته های تیمی نظیرهندبال و والیبال نیز چنین شرایطی دارند و می توانند تعداد ورزشکاران المپیکی ایران را به دو تا سه برابر افزایش دهند . همچنین در بخش زنان نیز با قدری سرمایه گذاری و توجه بیشتر می توانیم به سهمیه های بیشتری دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه باید توقع مردم و ورزشدوستان از ورزشکاران المپیکی، منطقی و مطابق با سرمایه گذاری و میزان توجه به ورزش نسبت به دیگر پدیده های اجتماعی باشد ، اظهار داشت: اگر بخواهیم صادقانه و واقع بینانه جایگاه ورزش کشور را ارزیابی کنیم باید بگوئیم که کمبود منابع مالی بطور دائمی در ورزش وجود داشته و همواره خانواده ورزش احساس می کند که توانایی جذب هدفمند منابع مالی بیشتر را دارد. در بخش مربیگری نیز باید به نقطه ای برسیم که مربیگری یک شغل دائمی و تامین کننده زندگی افراد باشد . امروز دیگر نمی توان از عشق و علاقه و روحیه داوطلبی در ورزش سخن گفت و اطمینان از آینده نیز بخشی از عوامل گرایش به ورزش است که باید این اطمینان در ورزش کشور ریشه بگیرد. 

رئیس کمیته ملی المپیک درخصوص اعتبارات این کمیته جهت تدارک و پشتیبانی از تیم های ورزشی در سال المپیک یادآور شد : کل بودجه تخصیصی سال جاری کمیته ملی المپیک را 20 میلیارد تومان تشکیل می داد که از این مقدار بودجه ، 16 میلیارد تومان به ورزش قهرمانی و فدراسیونهای ورزشی اختصاص یافت و 4 میلیارد باقی مانده نیز در امور فرهنگی و آموزشی و بطور غیر مستقیم در ورزش قهرمانی هزینه شد. اما با توجه به سال المپیک 20 میلیارد تومان نیز بطور ویژه در اختیار کمیته المپیک قرار گرفت که از این میزان اعتبار، 8 میلیارد بطور مشخص برای المپیک و 12 میلیارد به رشته های قهرمانی و مدال آور تخصیص یافت.

قراخانلو با اشاره به اینکه پیش بینی کمیته ملی المپیک اختصاص 54 میلیارد تومان جهت تدارک و آماده سازی تیم های المپیکی بود ، اظهار داشت : این میزان بودجه علاوه بر تیم های المپیکی، برای سرمایه گذاری برای آینده و رویدادهای مهمی نظیر بازیهای آسیایی را شامل می شد. در مجموع به لحاظ مالی پشتیبانی خوبی از تیم های المپیکی صورت گرفت و با مشکل اساسی در این زمینه روبرو نبودیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص کناره گیری حسین رضازاده از صحنه وزنه برداری و اینکه آیا این اتفاق باعث تاثیر منفی در عملکرد کاروان ورزشی ایران نخواهد داشت، گفت: رضازاده یکی از شانس های سنتی کسب مدال در چند سال اخیر برای ورزش ایران بود و در مسابقات المپیک پکن نیز امیدواری زیادی به مدال آوری ایشان وجود داشت که با کناره گیری ایشان از دنیای قهرمانی دیگر چنین امکانی برای ورزش ایران متصور نیست اما این امیدواری برای سایر وزنه برداران اعزامی وجود دارد که بهترین عملکرد خود را در این مسابقات به نمایش بگذارند و حتی کسب مدال نیز برای آنها دور از ذهن نیست. بیرانوند و ابراهیمی از وزنه برداران باتجربه ما هستند که به عملکرد موفق آنها در المپیک بسیار امیدواریم . ضمن اینکه شریفی نیز در این مسابقات می تواند با نمایش چشمگیر خود ثابت کند یکی از امیدهای آینده وزنه برداری ایران خواهد بود.

قراخانلو پیرامون پیش بینی خود از مدال آوری کاروان ورزشی ایران در المپیک پکن، تصریح کرد: طبق برآورد موجود در بدترین شرایط حداقل 2 و در خوش بینانه ترین شرایط حداکثر7 مدال برای کاروان ایران پیش بینی شده که البته اینها تنها گمانه زنی است و در ورزش هیچ نتیجه ای از قبل قابل پیش بینی نیست.   

وی درخصوص انتقادهایی که نسبت به تعداد زیاد همراهان اعزامی به المپیک مطرح می شود، اظهار داشت : ضابطه کمیته المپیک درخصوص تعداد همران ، نیمی از تعداد سهمیه های کسب شده است و شامل سرپرست ، مربی ، کادر پزشکی و مسئولان ورزشی است و در این دوره نیز کمیته المپیک طبق ضابطه کمیته بین المللی عمل کرده ایم بطوریکه حتی یک همراه اضافه نیز در کاروان اعزامی وجود ندارد.

رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص وجود جونا امیدی در افکار عمومی نسبت به عملکرد کاروان ورزشی ایران اظهار داشت :  به اعتقاد من دلیلی برای این نا امیدی وجود ندارد. در ورزش ایران چهره های شاخص و شناخته شده ای حضور دارند که در سطح دنیا روی این قهرمانان حساب می کنند و این چهره ها بطورطبیعی از شانس بالایی برای کسب مدال در المپیک برخوردارند که از آن جمله می توان به حمید سوریان ، قهرمان سه سال اخیر کشتی فرنگی ، تمامی کشتی گیران ، احسان حدادی ، ورزشکاران رشته های تکواندو ، وزنه برداری و حتی جودو از شانس های مسلم مدال آوری کشورمان هستند که روی مدال های آنها باید حساب کرد . بهرحال فراموش نکنیم از بین 10 هزار ورزشکار شرکت کننده در بازیهای المپیک ، تنها 300 مدال بین ورزشکاران توزیع می شود و این بدان معناست که المپیک عرصه سخت و دشواری است و تنها بهترین ها روی سکوی قهرمانی المپیک می ایستند.

-------------------------
گفتگو : ناصر تقی پور 

کد خبر 727900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha