۱۷ مرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۱۲

معاونین استانداریهای خراسان رضوی و قزاقستان جنوبی بر گسترش همکاریهای مشترک تاکید کردند

مشهد - خبرگزاری مهر: در دیدار معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی با معاون استانداری قزاقستان جنوبی طرفین با اشاره به علاقه مندی دو کشور برای برقراری ارتباط، زمینه همکاری مشترک بین دو استان را مساعد ارزیابی کردند.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد پیش از ظهر امروز در این جلسه که با حضور مدیران بخش دولتی و خصوصی و در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، محمد مهدی مروج الشریعه معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی گفت: زمینه های همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان و بویژه خراسان رضوی و قزاقستان جنوبی فراهم است.

وی با اشاره به نشستهای متعدد بین دو استان خراسان رضوی و قزاقستان جنوبی برای استفاده از استعدادهای موجود افزود: طی بازدیدهای به عمل آمده از قزاقستان جنوبی، پتانسیلهای بالایی برای همکاری مشاهده شد.

مروج الشریعه تولید در بخشهای صنعتی، معدنی و کشاورزی، تجارت و صادرات و واردات را از جمله فصول مشترک همکاری بین دو استان خواند و گفت: برقراری پروازهای مستقیم مشهد چینکنت گامی موثر در گسترش روابط توریستی است که خواست مردم، تجار و مقامات دو کشور است.

معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، مسائل مالی و بانکی، بخش انفورماتیک در دو قسمت سخت افزار و نرم افزار، بخش حمل و نقل ریلی، خدمات فنی و مهندسی و فعالیتهای علمی و دانشگاهی را از دیگر زمینه های قابل بررسی برای برقراری تعامل مشترک عنوان کرد.

وی همکاری مشترک اتاق های بازرگانی دو استان را خواستار شد و گفت: امیدواریم تعیین مشخص تر مسائل مشترک و مورد علاقه طرفین از نتایج این نشست باشد و این نتایج در دستور کار کمسیون همکاری های مشترک بین دو کشور قرار گیرد.

در این دیدار "ایلدانا صدو آکاسووا" معاون استانداری قزاقستان جنوبی با اشاره به بازدیدهای خود و هیئت همراه از واحدهای صنعتی و تجاری مشهد، توان صنعتی خراسان رضوی را قابل تحسین خواند و گفت: قزاقستان جنوبی پرجمعیت ترین استان قزاقستان است و با 5/4 میلیون هکتار مساحت زیر کشت، نیاز جدی به تکنولوژی نوین در کشاورزی و صنایع تبدیلی دارد.

وی افزود: در قزاقستان جنوبی سه برنامه استراتژیک توسعه در زمینه های پیشرفت صنعتی و IT، بخش کشاورزی و بخش گردشگری تدوین شده است که امیدواریم با همکاری ایران این برنامه را عملی کنیم.

ایلدانا صدو آکاسووا با اشاره به پرورش 3/2 میلیون راس دام در قزاقستان جنوبی، ایجاد سردخانه را از دیگر نیازمندیهای استان خود عنوان کرد و افزود: قزاقستان جنوبی تا سال آینده باید 100 درصد میوه کشور را تامین کند که برای تحقق این امر به آموزش و تکنولوژیهای نوین کشت، انبار و صنایع تبدیلی و بهره برداری از سیستم های جدید آبیاری نیازمندیم.

معاون استانداری قزاقستان جنوبی، بخش راه آهن، داروسازی، ساخت کارخانه سیمان، تامین انرژی و تولید برق و ساخت نیروگاه را از جمله زمینه های همکاری مشترک بین دو استان خواند و گفت: امسال 300 مگاوات کمبود برق داشتیم که پیش بینی می شود این روند ادامه داشته باشد و حتی افزایش یابد.

وی توریسم مذهبی، اکوتوریسم، توریسم پزشکی و بهداشتی و توریسم صید ماهی و شکار را چهار برنامه قزاقستان جنوبی در زمینه توریسم عنوان کرد و افزود: خراسان رضوی می تواند در این چهار زمینه با این استان تعاملات سازنده ای برقرار کند.

ایلدانا صدو آکاسووا از تشکیل مرکز سرمایه گذاری منطقه ای، مرکز تحلیلی انفورماتیک و پارک تکنولوژی در قزاقستان جنوبی برای بررسی مشکلات سرمایه گذاری خارجی و حل آن خبر داد و گفت: امیدواریم با فعالیت این سه مرکز مشکلات تعرفه ای و قانونی بر سر راه تجارت و سرمایه گذاری حل شود.

همچنین یریک او تمبایف سفیر قزاقستان در ایران پیشنهاد ایجاد کارگروه مشترک بین دو استان را مطرح کرد و گفت: به دلیل روابط خوب بین ایران و قزاقستان، پتانسیلهای بالای اقتصادی باید شکوفا شود و بزرگترین مشکل که روابط بانکی بود در مرحله حل است. 

وی ابراز امیدواری کرد در آینده ای نزدیک شاهد برقراری پرواز مشهد - چینکنت و راه اندازی قطار کانتینربر از مسیر ریلی بندر عباس - سرخس به قزاقستان باشیم.

کد خبر 728761

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha