به گزارش خبرگزاری مهر، یک منبع نزدیک به روند مذاکرات امنیتی بغداد و واشنگتن به روزنامه الصباح چاپ بغداد اعلام کرد : دو طرف عراقی و آمریکایی از جداول زمانی برای امضای دو توافقنامه امنیتی " صوفا " و " صفا " رها شدند و این درحالی است که مذاکرات مستمر بین دو طرف با وجود بروز برخی اختلافات بر سر یک یا دو بند از پیش نویس توافقنامه، به مراحل پایانی نزدیک شده است.
این منبع همچنین خاطر نشان کرد: این توافقنامه چند بعدی است و جوانب اقتصادی ، آموزشی و کشاورزی و فرهنگی را دربر می گیرد و همچنین شماری از جزئیات " سند پیمان " را که بین عراق و جامعه بین المللی به امضا رسید، شامل می شود.
کمک به باز سازی عراق و تبادلات علمی و فرهنگی از دیگر بندهای مربوط به توافقنامه است. توافقنامه " صفا " هم شامل تاسیس پروژه هایی برای مدرن شدن فعالیت های نفتی و کشاورزی عراق و همچنین شامل تاسیس دانشگاه های آمریکایی در عراق می شود.
این منبع در ادامه تاکید کرد : این توافقنامه تقریبا آماده است و بر سر نود درصد از بندهای آن توافق وجود دارد.
نوری المالکی نخست وزیرعراق و"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبرسال2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند. این توافقنامه که هم اکنون گفتگوهای محرمانه درباره آن در جریان است به آمریکاییها حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما