به گزارش خبرنگار مهر، وحید زارع ماهفروزی در یک نشست خبری گفت: پیش بینی می شود در سال جاری میزان تولید آبزیان به 692 هزار تن بالغ شود، که از این میزان 456 هزار تن از طریق صید و 236 هزار تن از طریق آبزی پروری تامین می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: پیش بینی می شود در سال جاری بالغ بر420 هزار تن صید از آبهای جنوب و 36 هزار تن صید نیز از آبهای شمال بدست آید، ضمن اینکه درعرصه ماهیگیری حدود 11 هزار و 696 شناور فعالیت دارند، که 456 هزار تن انواع صید را سالانه تامین می نمایند.
وی تولید میگوی پرورشی در سال جاری را حدود 6 هزار تن و تولید انواع ماهیان پرورشی را 196 هزار تن برآورد کرد و افزود: در حال حاضر معادل 7 هزار و 500 مرکز پرورش ماهیان گرمابی و 1200 مرکزو مزارع پرورش ماهیان سردآبی در کشور وجود دارد.
زارع اظهارداشت: امسال در استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان حدود 6 هزار تن میگو تولید خواهد شد، که این میزان در 3 هزارهکتار مزرعه پرورش میگو محقق می شود.
وی با اعلام اینکه در سال جاری میزان سرانه مصرف آبزیان برای هر نفرایرانی از 7.3 کیلوگرم سال گذشته به 8.5 کیلوگرم افزایش می یابد، تصریح کرد: از مجموع 29 گرم پروتئین در روز برای هر ایرانی، پیش بینی شده تا پایان برنامه چهارم سهم آبزیان به 4.55 گرم بالغ شود که امسال پروتئین آبزیان در روز به 4.1 گرم برای هر نفر ایرانی می رسد.
رئیس سازمان شیلات ایران با اعلام اینکه ارزش صادرات آبزیان در سال جاری حدود 210 میلیون دلار خواهد بود، افزود: پیش بینی واردات آبزیان برای سال جاری حدود 45 میلیون دلار است، ضمن اینکه میزان صادرات آبزیان امسال بالغ بر 53 هزار تن و میزان واردات معادل 45 هزار تن خواهد بود.
وی با اشاره به تولید 18 تن خاویار در سال گذشته عنوان کرد: در سال جاری با کسر صید غیر مجاز، میزان تولید خاویار بالغ بر 10 تن پیش بینی شده و با توجه به اینکه ایران عضو کنوانسیون حفاظت از گونه های درمعرض انقراض است، هر ساله برای جلوگیری از انقراض ماهیان خاویاری که هم اکنون به عنوان فسیل ماهیان ازاینگونه نام برده می شود، رهاسازی بچه ماهیان پرورشی دردریا در دستور کار قراردارد.
زارع با اعلام اینکه سهم برداشت خاویار توسط کنوانسیون حفاظت از گونه های در معرض انقراض( سایتس) بالغ بر41 تن اعلام شده است، افزود: در سال گذشته برای حفاظت ازمنابع ماهیان خاویاری فقط 10 تن برداشت شده، ضمن اینکه ایران نسبت به 5 کشور حاشیه خزردر امر رها سازی بچه ماهیان خاویاری در دریا فعال تراست.
وی با اشاره به اجرای طرح حفاظت از دریا در سال جاری، بیان کرد: این طرح با ایجاد ایستگاه حفاظت از دریا به منظور حفظ منابع آبزی در سه استان ساحلی شمالی اجرا می شود که هم اکنون به صورت آزمایشی در استان مازندران راه اندازی شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص روش مبارزه بیولوژیک با شانه دارخزر( پیوند برونه آواتا) اعلام کرد: در هفته گذشته در نهاد ریاست جمهوری جلسه ای با نماینده معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و نماینده وزارت امور خارجه برگزار شد، که در این جلسه زمینه های مربوط به پیوند برونه آواتا مورد بررسی قرار گرفت و تا پایان شهریور امسال باید اقدامات لازم دراین رابطه به عمل آید.
وی با تاکید بر هماهنگی 5 کشور حاشیه خزر برای پیوند برونه آواتا، گفت: سه تا 5 سال طول خواهد کشید که وضعیت ذخایر کیلکا ماهیان به تعادل در دریای خزر برسد.
زارع با اشاره به تدوین طرح جامع خزر بیان کرد: بهره برداری پایدار از ذخایر، اقتصادی کردن فعالیتهای صید و صیادی، کاهش آلودگی ها، ساماندهی بهره برداری از دریا و گسترش مشارکت بهره برداران از دریا در این طرح دنبال می شود، که در نهایت این اقدامات منجر به کاهش صید غیر مجاز می شود.
وی با بیان اینکه تعادل ذخایر کیلکا، ماهیان استخوانی و خاویاری در طرح مذکور دیده شده، اظهارامیدواری کرد که با تصویب و تامین اعتبار پروژه ها، این طرح اجرایی شود.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به تاثیر حوادث غیر مترقبه ای همچون طوفان گونو و یا حادثه 11 سپتامر در بازار جهانی میگو و وجود بیماری لکه سفید در این گونه اظهارداشت: به دنبال سفر ریاست جمهوری در اواخر سال گذشته به استان بوشهر و تصویب پرداخت تسهیلات به پرورش دهندگان میگو باید نقدینگی لازم به این افراد پرداخت شود، این در حالی است که در 24 اردیبهشت سال جاری برای رفع مشکلات نقدینگی پرورش دهندگان ابلاغیه ای در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری صادر و به استانهای جنوبی و بانکهای عامل ابلاغ شده است.
نظر شما