۶ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۱۵:۳۳

همايش جهاني حكمت مطهر

دكتر حميد مولانا : استاد مطهري در مسير فلسفه و دين سير مي كرد

استاد و رييس بخش برنامه هاي ارتباط بين الملل دانشگاه آمريكن واشنگتن آمريكا در همايش جهاني حكمت مطهر تحت عنوان فلسفه ارتباطات اسلامي از ديدگاه استاد مطهري سخنراني كرد.

وي گفت: قسمت قابل توجي از آثار و گفتارهاي فيلسوف و متفكر اسلامي مرحوم آيت الله مرتضي مطهري در حوزه اي كه مي توان آن را دين و فلسفه و ارتباطات ناميد نهفته است. عليرغم محصور بودذن تاريخ و هويت در چارچوب نظم انديشه هاي اجتماعي ، برهه تاريخي كه  شهيد مطهري در آن قدم گذاشت شكاف ها و سكوت هاي جدانشدني  از هر يك از روايت ها يا تمامي آنها در رشته هاي ديني و فلسفي و ارتباطي را برملا مي كند و نه تنها از گذشته بلكه از آينده نيز ، تصوير تازه اي ارايه مي دهد.

دكتر حميد مولانا افزود: حوزه ارتباطات و روابط اسلامي در آثار شهيد مطهري به عنوان يك مجموعه منسجم خودش را مستحكم مي كند و هويت و غايت آينده خود را ايجاد و راه خود را در طول مسيرهاي هموار الگوهاي مسلط عصر ما مشخص مي كند ، فلسفه ارتباطات اسلامي از ديدگاه مطهري در وراي نظم موجود ، خواستار كار، فكر و نوشتن ها در تلاش براي درك مسائل و طلب پرسش هايي است كه تاكنون با صراحت بيان نشده است و محدوديت ها و افق هايي را كه مربوط به انديشه اسلامي و احياء آن بوده و يا ممكن است به آن مربوط باشد آشكار مي كند.

وي در پايان سخنان خود گفت: آنچه باعث جلب توجه من به فلسفه ارتباطات و روابط اسلامي از ديدگاه مطهري مي شود، حس و اميدي است كه همراه با پيوندگاه تشكل هاي اجتماعي ، فرهنگي ، سياسي ، اقتصادي و فناوري حدود حوزه ما را در جوامع اسلامي و در محيط جهاني تعيين مي كند. بدين ترتيب مطالعه دقيق آثار او از جنبه فلسفه ارتباطات چارچوبي براي ما فراهم مي كند تا از طريق آن اقدام به قالب بندي جديدي از مسايل و پرسش هاي عصرمان كنيم و برهه زماني فعلي را تا سر حد موضوعاتي كه به آنها انديشه نشده است،  گسترش دهيم.

 

کد خبر 73184

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha