تقیپور درباره ویژگیهای این مجتمعهای سینمایی فرهنگی گفت: طراحی سالنها باید طوری باشد که تماشاگر به راحتی به آن دسترسی پیدا کند. از طرفی فضایی فراهم شود که مجتمعها پویا و زنده باشد. اگر مدیریت این مجتمعها نتواند به آن پویایی و زندگی بدهد، سالنها مخاطبان خود را از دست می دهد و ناکارآمد میشود. خیلی از این مجتمعهای سینمایی در جهان به دلیل مدیریت ناکارآمد از بین رفته است.
تهیهکننده فیلمهای "رقص در غبار" و "شهر زیبا" با اشاره به موقعیت ویژه سینما آزادی گفت: این سینما یکی از بهترین و موفقترین سینماهای ایران بود. آزادی موقعیت جغرافیایی ویژه داشت و مدیریت آن طوری عمل کرده بود که این سینما جایگاهی خوب بین سینمادوستان داشته باشد.
او افزود: احیاء چنین سینمایی به معنای ساخت عمارت مدرن و زیبا نیست. باید برای پویا ماندن این سینما و به دست آوردن جایگاه قبلیاش برنامهریزی کرد. سینما آزادی باید مدیریت فرهنگی و قوی داشته باشد تا از امتیازهایی که دارد استفاده کند. اگر این اتفاق نیفتد سرنوشتی خوب در انتظار این مجموعه نیست .
تقیپور گفت: گاهی فکر میکنیم با صرف بودجه زیاد و با شتاب میتوانیم به هدفهایمان برسیم. اما در این شتاب و عجله کیفیت و سرمایه را نابود میکنیم. سینما آزادی ضعفهایی دارد. امیدوارم با برنامهریزی درست و مدیریت هوشمند این کاستیها مرتفع شود و این سینما جای خالی یک مجتمع فرهنگی سینمایی موفق را در پایتخت پر کند.
وی در پایان تاکید کرد: امیدوارم قابلیتهای سینما آزادی نادیده گرفته نشود و نسل امروز هم سینما را با این مجتمع به یاد بیاورد.
مدیر سینما استقلال نیز بزرگترین امتیاز سینما آزادی و سایر سینماهای چند سالنه را تنوع فیلمهای به نمایش درآمده دانست و تاکید کرد تماشاگر اگر فیلمی را نپسندد انتخابهای دیگر دارد و در مجموع از رفتن به این سالنها منصرف نمیشود.
امیرهوشنگ پاسبانیان درباره تاثیر فعالیت مجدد سینما آزادی بر سینماهای دیگر گفت: سینما آزادی فیلمهایی را که در سینماهای سرگروه نمایش داده میشود همزمان اکران میکند و به مخاطب حق انتخاب میدهد که این مسئله در سینماهای دیگر وجود ندارد. بنابراین طبیعی است مردم این سینما را انتخاب کنند.
او ادامه داد: در عین حال آنچه از این سینما در ذهن مردم باقی مانده و خاطرههایی که از سینما آزادی و شهر فرنگ دارند باعث می شود مردم به این سینما بروند. با این حال شروع فعالیت سینما آزادی به فروش سینماهای دیگر لطمه نزده است.
پاسبانیان تاکید کرد: در سینمای ایران فیلمها تعیینکنندهتر از سالنها هستند. فیلمهای رکوردشکن و پر فروش در سینماهای کممخاطب هم رونق به وجود آوردهاند. نوع فیلم و ارتباطی که مخاطب با آن برقرار میکند در رونق سالنهای سینما اهمیت زیاد دارد. عامل اصلی در جذب مخاطب فیلمها هستند و سالنها در مرتبه دوم قرارمیگیرند.
مدیر سینما استقلال گفت: فیلم دیدن در سالنهای مجهز و مدرن می تواند انگیزهای باشد تا مردم به این سینماها بروند، اما عوامل دیگر هم در جذب مخاطب موثر است. مخاطب ترجیح میدهد به سینماهایی برود که به محل زندگیاش نزدیک هستند. بنابراین سینماها یک عده تماشاگر همیشگی دارند که حاضر نیستند برای فیلم دیدن ترافیک، هزینه بالا و دوری راه را تحمل کنند.
پاسبانیان بازسازی سینما آزادی را یک اتفاق مهم برای سینمای ایران دانست، اما تاکید کرد: این ساختمان بیایراد نیست. برای پنج سالن فقط دو گیشه وجود دارد و این باعث ازدحام و شلوغی مقابل گیشهها میشود. سالنها در طبقات مختلف واقع شدهاند و تماشاگر برای فیلم دیدن باید پلههای زیاد را طی کند. سرویس بهداشتی هم مشکل دارد. پس در چنین شرایطی سینماهای دیگر که شرایط مطلوب دارند همچنان مخاطب خود را حفظ میکنند.
او بزرگترین امتیاز سینما آزادی و سایر سینماهای چند سالنه را تنوع فیلمها دانست و گفت: حق انتخاب تماشاگر در این موارد به نفع این سالنها تمام میشود. تماشاگر اگر فیلمی را نپسندد چند انتخاب دیگر دارد و به هر حال از رفتن به این سالنها منصرف نمیشود. سینماهای یک سالنه نمیتوانند این حق انتخاب را به تماشاگر بدهند.
نظر شما