محمد یاری، نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس هشتم در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت، افزود: برای زنده نگهداشتن تاریخ و سنت مردم یک جامعه باید همه ابعاد فرهنگی و سنتی آن جامعه را زنده نگه داشت.
وی گفت: با توجه به اینکه مردم تالش تاریخ دیرینه دارند، فقط می توان با گرامی داشت مواریث فرهنگی و انتقال آن به نسلهای آینده در پاسداشت این فرهنگ باستانی تلاش کرد.
نماینده مجلس هشتم بیان داشت: استقبال خوب و گرم مردم، شادمانی مردم و نشاط مردم به این جشنواره خود پیام به مسئولان دارد که توجه بیشتری به این گونه جشنواره ها شود.
وی افزود: جشنواره های بومی محلی به عنوان محلی است که فرهنگها، آداب و رسوم دوباره نو و به ذهن ها آورده می شوند.
محمدیاری یادآورشد: آداب ورسوم مردم منطقه تالش یک گنجینه است، نباید این گنجینه ها را به سادگی از دست داد.
نماینده مجلس هشتم همچنین گفت: برگزاری جشنوارههای بازیهای بومی و محلی زمینه مناسبی را برای افزایش فعالیتهای ورزشی و ایجاد نشاط، تحرک و سلامتی در بین این قشر فراهم میکند.
محمدیاری افزود: همچنین بسیاری از بازیهای بومی و محلی که رو به فراموشی است، احیاء میشود و توسعه مییابد.
وی همچنین با اشاره به اینکه زنده نگه داشتن سنتها بزرگترین سپر مقابل تهاجم فرهنگی بیگانگان است، گفت:یکی از مهمترین راههای نگه داشتن ارزشها و سنتها اجرای همین بازیها و ورزشهای بومی و محلی ایران است که خود نمادی از فرهنگ و ادب دیرینه و تمدن ایران زمین است.
محمدیاری ورزشهای بومی را ورزشهای با معنا و دارای قوانین دانست و افزود: با توجه به اینکه ورزشهای بومی و محلی ایران دارای قوانین منظمی است برای مشارکت بیشتر جوانان و نسل جدید که دارای آگاهی و سطح سواد بالاتری نسبت به گذشتگان هستند در این ورزش، باید این ورزشها را به صورت جدی پیگیری کرد.
نظر شما