به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، طهماسب مظاهری در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اضافه برداشت بانکها از مکنابع بانک مرکزی به 12 هزار میلیارد تومان رسیده است، اظهار داشت: اگر بانک مرکزی روند این برداشتها را کند نمی کرد، امروز سیستم بانکی 45 هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهی داشت و تورم به 40 درصد می رسید.
رئیس کل بانک مرکزی در توضیح لایحه تامین 15 هزار میلیارد تومانی برای پرداخت بدهی دولت به بانکها و افزایش سرمایه دولت در بانکهای دولتی بیان داشت: مبلغ مورد نظر در این لایحه از محل حساب ذخیره ارزی تامین خواهد شد و اولویت نخست ما برداشت اقساط پرداختی است که از محل اعتبارات این حساب توسط بانک های عامل به بخش خصوصی وام داده شده است.
وی ادامه داد: در مرحله بعد ظرف دو سال مبلغ مورد نظر از محل حساب ذخیره ارزی تامین خواهد شد.
مظاهری با تاکید بر اینکه در صورت تصویب این لایحه تمامی بدهی دولت به بانک های دولتی پرداخت می شود، اظهار داشت: از رقم مورد نظر در این لایحه بالغ بر 6 هزار و 400 میلیارد تومان به عنوان بدهی دولت به بانکهای دولتی اختصاص می یابد که بخشی از این بدهی به سالهای قبل بر می گردد که پرداخت نشده بود.
وی خاطر نشان کرد: رقم باقی مانده از این لایحه به افزایش سرمایه بانکهای دولتی اختصاص می یابد.
مظاهری ادامه داد: چون بانکها بیش از منابع خود تعهدات داشتند ، از بانک مرکزی می خواستند که پول چاپ کند و در اختیارشان قرار دهد در حالی که بانک مرکزی سعی کرد این روند را متوقف کند چون چاپ پول هیچ گاه در هیچ کشوری موجب افزایش ثروت مردم و توسعه نمی شود بلکه به تورم می انجامد.
مظاهری با بیان اینکه تورم ناشی از چاپ پول یکی از عوامل کاهش رشد توسعه کشور است، بیان داشت: کنترل تورم و مهار آن و جلوگیری از تزریق نقدینگی یکی از کارهایی بود که می توانست انجام شود و ما انجام دادیم.
وی اضافه کرد: تا قبل از روند توقف پرداخت پول از بانک مرکزی، اضافه برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی بانکها حدود 6 هزار و 200 میلیارد تومان بود که این رقم اکنون به 12 هزار میلیارد تومان رسیده است.
مظاهری یادآور شد: برای کار تکمیلی بانکها باید منابع خود را که به مشتریهای خود وام داده بودند ، پس می گرفتند و آن را به چرخه اقتصاد باز می گرداند؛ وقتی که بانکها نمی توانند مطالبات خود را وصول کنند نخواهند توانست به مردم تسهیلات بدهند؛ به همین دلیل امروز لایحه ای به مجلس تقدیم شد تا روند استفاده بانکها از منابع بانک مرکزی کند شود.
وی افزود: لایحهای که امروز تقدیم مجلس شد، حلقه تکملیی کند کردن استفاده بانکها از منابع بانک مرکزی است و درصورت تصویب این لایحه دولت برای پرداخت بدهیهای خود پیشقدم میشود؛ زیرا با پرداخت بدهیها بانکها میتوانند منابع جدیدی را برای پرداخت تسهیلات در اختیار بگیرند.
نظر شما