۲۷ مرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۱۲

انیس نقاش در گفتگو با مهر-4

ائتلاف با ایران و مقاومت عامل موفقیت سوریه است

ائتلاف با ایران و مقاومت عامل موفقیت سوریه است

یک تحلیلگر برجسته لبنانی با بعید دانستن قطع ائتلاف راهبردی سوریه با ایران تصریح کرد: سوریه به خوبی می داند آنچه سبب موفقیت آن شده است، ائتلافش با ایران و حمایت از مقاومت در فلسطین و لبنان است،بنابراین چرا باید قدرتی را رها کند که سبب موفقیتش شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، انیس النقاش تحلیلگر برجسته لبنانی و هماهنگ کننده شبکه استراتژیک الامان در ادامه گفتگو با گروه بین الملل مهر به سؤالاتی درباره مذاکرات سوریه و رژیم صهیونیستی و تاثیرات احتمالی آن بر روابط با ایران و مقاومت و جایگاه سوریه در منطقه پاسخ داد.

موقعیت جبهه مقاومت

*میزان تاثیرگذاری ایران و سوریه در منطقه چه اندازه است ؟

- امروز می بینیم که ایران، سوریه، مقاومت لبنان و حماس در فلسطین موثرتر از کشورهای عربی و در راس آنها مصر و عربستان در منطقه هستند که به سبب ارتباط با طرح شکست خورده آمریکا در منطقه، دیگر هیچ نقش تاثیرگذار و اساسی ندارند.

تاکتیکی یا استراتژیک بودن مذاکرات سوریه و اسرائیل

*مذاکرات غیر مستقیم سوریه و اسرائیل با میانجیگری ترکیه در حال انجام است، آیا احتمال موفقیت این مذاکرات وجود دارد؟

- سوریه مدتهای مدیدی است که از طریق مذاکرات برای بازپس گیری حقوق خود، بدون قید و شرط تلاش می کند؛ طرفی که مذاکرات را برای چند سالی متوقف کرد، اسرائیل بود که خواهان اجرای قطعنامه های بین المللی نبود؛عاملی که سبب شد اسرائیل بار دیگر به مذاکرات برگردد و از ترکیه بخواهد چنین نقشی را ایفا کند؛ تصور اسرائیل پس از جنگ جولای 2006 بود به اینکه هیچ راهی جز تلاش برای گفتگو با سوریه وجود دارد تا شاید بتواند این کشور را برای پایان دادن به هم پیمانی با ایران و پایان دادن به حمایت از مقاومت متقاعد کند.

هدف مذاکرات چیست؟

- هدف این مذاکرات این  است که سوریه به ائتلاف خود با ایران و حمایت از مقاومت پایان دهد، تا سوریه را به هر طریقی از این معادله خارج کنند و به زعم خود، مقاومت و ایران را تعضیف کنند.

سوریه این مسئله را درک کرده است؛ نمی تواند بگوید نمی خواهم مذاکره کنم؛ زیرا از ابتدا خواهان گفتگو بوده است، اما با شروط جدید، در چارچوب این حقیقت و با توجه به اینکه سوریه نپذیرفت  ائتلافش را با ایران قطع کند و به حمایت از مقاومت فلسطین و حزب الله پایان دهد،بنابراین هدف اساسی اسرائیل از این مذاکرات، ناکام ماند و هدف اعلام شده که اسرائیل در آن جدی نیست؛ بازگرداندن کامل جولان به سوریه است.

حکومت ائتلافی فعلی در اسرائیل،ائتلافی ناهمگون است که نمی یتواند چنین تصمیمی در این سطح بگیرد؛ این به انتخابات و حکومت جدید نیاز دارد، به ویژه اینکه اولمرت در ماه سپتامبر خواهد رفت و انتخابات رهبری حزب وی(کادیما) برگزار خواهد شد.تغییرات و ضعف درونی در اسرائیل به این رژیم اجازه نخواهد داد به اینکه تصمیم اساسی در این باره بگیرد.

ائتلاف با ایران و مقاومت، عامل موفقیت سوریه 

* گفته می شود سوریه تحت فشارهای فراوانی قرار دارد و برخی ادعا می کنند ممکن است روزی سوریه به ائتلاف راهبردی خود با ایران و حمایت از گروههای مقاومت لبنان و فلسطین در برابر دریافت امتیازهایی بزرگ پایان دهد؛ آیا چنین احتمالی وجود دارد؟

- برعکس سوریه در سالهای 2004 و 2005 مراحل فشار بسیار زیادی را پشت سرگذاشت؛اشغال عراق، اوج فشارها بر سوریه بود؛هنگامی که بغداد سقوط کرد، کالین پاول وزیر دفاع وقت آمریکا به منطقه آمد و بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را تهدید کرد و به او گفت اوضاع منطقه تغییر و عراق سقوط کرده است و تو باید این شروط را بپذیری به اعتقادم، اوج فشارها بر سوریه در آن زمان بود؛در آن زمان اسرائیل گمان نمی کرد قادر به پیروزی در لبنان نیست، امروز چه چیزی رخ داده است ؛ آمریکا در عراق شکست خورده و حتی از سوریه درخواست کرده است در عراق به این کشور کمک کند. اسرائیل در برابر حزب الله شکست خورده است و این رژیم در معرض تهدید قرار دارد نه لبنان و نه سوریه. توطئه بر ضد وحدت مذهبی و دینی سوریه به سبب مواضع ملی قدرتمند این کشور شکست خورده است .

در نتیجه امروز سوریه خارج از فشارهاست و نه برعکس. امروز فشاری بر سوریه اعمال نمی شود، بلکه این کشور برعکس بر منطقه فشار وارد می کند و می داند آنچه سبب موفقیت آن شده است، ائتلافش با ایران و حمایت از مقاومت در فلسطین و لبنان است،بنابراین چرا باید قدرتی را رها کند که سبب موفقیتش شده است؛ بشار اسد رئیس جمهوری سوریه  بارها در سفرهای متعدد به ایران تاکید کرده است به این ائتلاف و همپیمانی ادامه خواهد داد.

جایگاه سوریه در منطقه و جهان

* جایگاه سوریه در منطقه و قدرت تاثیرگذاری این کشور به ویژه پس از خروج از لبنان و تحولات اخیر در این کشور چگونه است؟

- امروز سوریه نقش اساسی دارد از نظر قدرت نظامی، این کشور وارد درگیری نظامی با اسرائیل نشده است؛ اما موازنه های قوا پس از جنگ جولای 2006، تغییر کرده است ، اما نه به نفع اسرائیل، اسرائیل وقتی می گوید نمی تواند به راحتی وارد جنگ با حزب الله شود، قطعا نخواهد توانست وارد جنگ با سوریه و حزب الله شود،بنابراین موضع و جایگاه سوریه بسیار قدرتمند شده است . سوریه امروز از حضور آمریکا در عراق نمی ترسد، زیرا این کشور در عراق شکست خورده است، و می خواهد با کمترین تلفات از عراق عقب نشینی کند، سوریه امروز تحت محاصره سیاسی قرار ندارد،زیرا اروپا فهمیده است به اینکه نمی تواند در منطقه بماند و در لبنان و دیگر کشورها تحرک داشته باشد؛ مگر اینکه وارد گفتگو با سوریه شود، بنابراین نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه از رئیس جمهور بشار اسد استقبال می کند . در نتیجه نقش منطقه ای و بین المللی سوریه قوی تر از گذشته شده است و در ماههای آینده شاهد پختگی و تقویت بیشتر این نقش خواهیم بود.

ادامه دارد ...

کد خبر 733001

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha