به گزارش خبرگزاری مهر ، روزنامه تایم در گزارشی ضمن انعکاس دیدگاههای برخی شهروندان و همچنین تحلیل خبرنگار خود از فضای سیاسی ایران به بررسی عملکرد شهردار تهران و انعکاس بخشی از دیدگاههای وی پرداخت.
نشریه تایم با اشاره به حضور قالیباف در انتخابات نهم ریاست جمهوری وکسب رتبه چهارم در مجموع آرا و نیز احتمال حضور وی در انتخابات دهم ، به ارائه تحلیلی از صف بندی چهره های سیاسی کشور از دیدگاه خود پرداخته و در عین حال می نویسد: این مرد 46 ساله ایرانی ، مدیر اصولگرایی است که بیشتر به پر کردن حفره های خیابانها تا سردادن شعارهای تو خالی علاقه مند است.
تایم به نقل از قالیباف قیمت بالای نفت را " یک فرصت طلایی " جهت اصلاح اقتصاد شدیداً دولتی ایران خواند که به عنوان معضلی از گذشته باقی مانده است. شهردار تهران ضمن رد اینکه برنامه هسته ای ایران اهداف نظامی دارد ، از حقوق این کشور در این زمینه دفاع کرده اما در عین حال به این هم تاکید می کند که ایران علاقمند است که با حفظ حقوق ملت خود گفتگوهای ثمربخشی با سایر کشورهای جهان داشته باشد.
قالیباف در پاسخ به سوالی از سوی خبرنگار تایم می گوید: مردم ایران از تندروی و شعارهای تند سیاسی جناحهای چپ و راست خسته شده اند . دنیا به صورت مداوم در حال تحول است ومعنی ندارد که ما از تجربه های خوب دیگر اقصی نقاط جهان برای مدیریت خوب استفاده نکنیم.
تایم افزوده است: البته همه این نظر را نسبت به قالیباف ندارند . محمد علی ابطحی ، معاون خاتمی ، رئیس جمهور اصلاح طلب ایران در سالهای 1997 تا 2005، ایده ائتلاف واقعی اصلاح طلبان با طیف معتدلی از اصولگرایان که قالیباف از آن جمله است را مضحک می خواند. ابطحی با اشاره به آنچه "نقش کلیدی قالیباف در به چالش کشیدن اعتراضات مدنی در دوران خاتمی" خواند ، می گوید: این ایده در واقع این یک سیاست طراحی شده برای معرفی اشخاص اصول گرایی چون قالیباف بعنوان یک اصلاح طلب است.
قالیباف در پاسخ به این سوال تایم که با توجه به مذاکرات ایران و آمریکا در مورد عراق ، آیا روش اصولگرایانه می تواند به بهبود رابطه ایران با غرب کمک کند یا خیر، گفت: ایران از دولت منتخب ملت عراق حمایت می کند و ما در مورد مسائل مشخصی مانند امنیت مردم عراق با آمریکا بر سر یک میز نشستیم و گفتگو کردیم . این نشان می دهد که می توانیم بر سر مسائل دیگری نیز مذاکره کنیم. اما قبول مشروعیت و حقانیت انقلاب اسلامی ایران یک امر ضروری است که باید از سوی آمریکا پذیرفته شود.
قالیباف در پاسخ به این سئوال که آیا این گفت و گو به تحول جدی تر در رابطه ایران و آمریکا می انجامد یا خیر پاسخ داد: با شرایط برابر امکان دارد.
تایم همچنین در بخش دیگری از گزارش خود با تاکید بر اینکه قالیباف بیشتر دوست دارد تا " مرد عمل " باشد ، به نقل از خبرنگار خود نوشت: قالیباف توانسته مشکل تاخیرهای سنتی ناشی از بوروکراسی در صدور جواز ساخت در پایتخت ایران را مدیریت کند و سیستم مالی تعهدی را فعال نماید ، امری که بسیاری از ساکنان تهران ، وی را به خاطر آن تحسین می کنند. از جمله محسن رجایی ، کارمند یک شرکت می گوید : " ما زمستان گذشته سخت ترین بارش برف را داشتیم ولی شهرداری در ظرف یک روز آن را مدیریت کرد. ما به اینگونه خدمات از سوی شهرداری نیاز داریم."
نظر شما