به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی ذو علم در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر زمان نهایی اجرایی شدن سند درس ملی، افزود: یک فرصت دو تا سه ساله برای اجرایی شدن سند درس ملی نیاز است که با فراهم آمدن مقدمات آن می توان سند درس ملی را در سال تحصیلی 91-90 در سراسر کشور به صورت آزمایشی اجرا کرد.
وی در خصوص نتاج اولیه سند درس ملی اظهار داشت: کمیته های تخصصی تدوین سند درس ملی نتایج اولیه خود را تا پایان شهریور ماه امسال ارائه می دهند که بعد از آن در طول 6 ماه فرصت تلفیق نتایج وجود دارد.
مدیر کل برنامه ریزی و تالیف کتابهای درسی دوره عمومی و نظری آموزش و پرورش با بیان اینکه 75 تا 80 درصد تدوین سند درس ملی به پایان رسیده است، گفت: سند درس ملی تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده برای تصویب به شورای عالی وزارت آموزش و پرورش خواهد رفت.
ذوعلم اعتبارات لازم برای اجرای این طرح را عنوان نکرد و افزود: در تولید طرح از اعتبارات محدودی استفاده کردیم ولی قطعا در مرحله اجرا و برگزاری کلاس های مهارت افزایی و توجیهی معلمان به بودجه بیشتری نیاز داریم که تاکنون برآورد نشده است.
وی در پاسخ به این سوال که ضمانت اجرایی این سند در دولت های مختلف و در آینده چیست، تاکید کرد: شورای عالی وزارت آموزش و پرورش ماده واحده ای در سال گذشته در خصوص اجرای سند درس ملی تصویب کرد که طبق آن تمام دستگاه های اجرایی آموزش و پرورش موظف به اجرای آن هستند.
مدیر طرح تولید برنامه درس ملی تصریح کرد: البته ثبات مدیریت یکی از زمینه های مثبت اجرای این پروژه است ، چرا که جا به جایی های مکرر زمینه اجرای کارهای بزرگ را از بین می برد.
ذوعلم با بیان اینکه آموزش و پرورش موظف است تا اوایل سال آینده سند درس ملی را ارائه دهد، گفت: برای تولید درس ملی باید از تمام ظرفیت های کارشناسی و تخصصی استفاده کرد.
وی به تشکیل کمیته های هفت گانه در تنظیم سند درس ملی اشاره کرد و افزود: تیم های کارشناسی و تخصصی نیز در سطح استانها و حوزه ستادی آموزش و پرورش شکل گرفته است و بدین طریق ما از نظرات کلیه کارشناسان و متخصصان امر استفاده کرده ایم.
ذوعلم تدوین برنامه درس ملی را با مطالبات گسترده و اغلب متضادی روبرو دانست و تصریح کرد: در برنامه درس ملی عده ای به دنبال کم کردن حجم کتاب های درسی هستند در حالی که بعضی دیگر نظر خلاف این را دارند و کاهش حجم مطالب را به ضرر نظام آموزشی می دانند.
مدیر طرح تولید برنامه درس ملی تاکید کرد: تا وقتی سند درس ملی تدوین و تصویب نشود دچار یک سردرگمی و روزمرگی در تصمیمات می شویم.
وی در پایان از برگزاری همایش علمی برنامه درس ملی، چشم اندازها و راهبردها در 30 و 31 مردادماه خبر داد و گفت: این همایش یکی از بسترهای غنی سازی درس ملی خواهد بود که در آن به آسیب ها و بایسته های تدوین این مجموعه با حضور کارشناسان و صاحب نظران تدوین برنامه درسی پرداخته می شود.
نظر شما